Adembenemende kleikunst met ongekende precisie

1348 VIEWS
Adembenemende kleikunst met ongekende precisie

De Russische Goga Tandashvili maakt fantastische kleikunst op muren. Daardoor lijken de sculpturen net 3D schilderijen en dat geeft een waanzinnig realistisch effect. De gedetailleerde vogels lijken zo weg te vliegen.

Kleikunst lijkt net beeldhouwwerk

Goga tovert grauwe en grijze muren om tot heuse kunstwerken. Met behulp van zijn creatieve vaardigheden kleit hij ontzettend realistische pauwen, bloemen, dromenvangers, kraanvogels et cetera. Het lijkt net alsof de dieren zo van de muur af kunnen stappen, zo mooi zijn ze vormgegeven. Goga tekent en schildert ook naast zijn kleikunst, waardoor hij zich blijft ontwikkelen als een veelzijdige kunstenaar. Hieronder zie je dat Goga eerst de vogels schetst voordat hij ze in 3D kleit.

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen

kleikunst

kleikunst

Kleikunst met buitengewone details

De hoeveelheid details en de precisie waarmee de sculpturen zijn gemaakt is ongelofelijk. Elk bloemetje en veertje kan bij wijze van spreken van de muur pakken. Als je goed kijk zie je zelfs de rafeltjes van de rozenbladeren. Goga gebruikt verschillende gereedschappen waarmee hij de zachte klei bewerkt. Hij heeft een meest minuscule mesjes om zijn sculpturen zo realistisch en getailleerd mogelijk te maken. Hieronder zijn de details van dichtbij te bewonderen.

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen

kleikunst

kleikunst

kleikunst

Adembenemende sculpturen

Goga tekent en schildert de sculpturen eerst op de muur om ze vervolgens in te vullen met klei. Hierdoor krijgen de sculpturen een “schilderachtige” uitstraling. Goga geeft ook workshops waarbij hij je alle kneepjes van het vak leert. Daarna kan je thuis ook aan de slag met het opfleuren van de muren! Bewonder de foto’s van zijn meest bekende werk.

Lees ook:  Veelkleurige poelen van verf

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen

kleikunst

kleikunst

kleikunst

Meer prachtige beeldhouwwerken en kleikunst zien? Hier kan je levensgrote kanten kleden zien, gemaakt van klei en verf. Ook deze kunstwerken doen je vergeten dat ze gemaakt zijn van steen. Ze zijn levensecht…

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Klassieke meesterwerken vervangen reclames op straat
Lichtgevende konijnen in de stad
Levensgroot onkruid siert de stad
Op flats in Goes staan gigantische duiven geschilderd zoals je ze nog nooit eerder zag