Adembenemende kleikunst met ongekende precisie

11 juli 2018
734
beeldhouwwerk

De Russische Goga Tandashvili maakt fantastische kleikunst op muren. Daardoor lijken de sculpturen net 3D schilderijen en dat geeft een waanzinnig realistisch effect. De gedetailleerde vogels lijken zo weg te vliegen.

Kleikunst lijkt net beeldhouwwerk

Goga tovert grauwe en grijze muren om tot heuse kunstwerken. Met behulp van zijn creatieve vaardigheden kleit hij ontzettend realistische pauwen, bloemen, dromenvangers, kraanvogels et cetera. Het lijkt net alsof de dieren zo van de muur af kunnen stappen, zo mooi zijn ze vormgegeven. Goga tekent en schildert ook naast zijn kleikunst, waardoor hij zich blijft ontwikkelen als een veelzijdige kunstenaar. Hieronder zie je dat Goga eerst de vogels schetst voordat hij ze in 3D kleit.

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen

kleikunst

kleikunst

Kleikunst met buitengewone details

De hoeveelheid details en de precisie waarmee de sculpturen zijn gemaakt is ongelofelijk. Elk bloemetje en veertje kan bij wijze van spreken van de muur pakken. Als je goed kijk zie je zelfs de rafeltjes van de rozenbladeren. Goga gebruikt verschillende gereedschappen waarmee hij de zachte klei bewerkt. Hij heeft een meest minuscule mesjes om zijn sculpturen zo realistisch en getailleerd mogelijk te maken. Hieronder zijn de details van dichtbij te bewonderen.

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen

kleikunst

kleikunst

kleikunst

Adembenemende sculpturen

Goga tekent en schildert de sculpturen eerst op de muur om ze vervolgens in te vullen met klei. Hierdoor krijgen de sculpturen een "schilderachtige" uitstraling. Goga geeft ook workshops waarbij hij je alle kneepjes van het vak leert. Daarna kan je thuis ook aan de slag met het opfleuren van de muren! Bewonder de foto's van zijn meest bekende werk.

Lees ook:  Hoe zijn online games ontstaan en ontwikkeld de afgelopen jaren?

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen

kleikunst

kleikunst

kleikunst

Meer prachtige beeldhouwwerken en kleikunst zien? Hier kan je levensgrote kanten kleden zien, gemaakt van klei en verf. Ook deze kunstwerken doen je vergeten dat ze gemaakt zijn van steen. Ze zijn levensecht...

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down