Op vakantie naar de Malediven: activiteiten om te doen

10 januari 2023
181
activiteiten Malediven

De Malediven is de ultieme droombestemming met palmbomen, witte zandstranden en een helderblauwe zee. Veel mensen denken bij de Malediven aan een vakantiebestemming waar je niets anders doet dan zonnebaden, zwemmen en cocktails drinken. Op de Malediven zijn een aantal activiteiten te doen die absoluut de moeite waard zijn. Wat deze activiteiten uniek maakt, is dat het gedaan wordt op deze exotische eilandengroep. Hierdoor ontstaat er een uniek beeld dat je nergens anders ter wereld krijgt. Ga op vakantie naar de Malediven met FTI en ontdek deze bijzonder leuke activiteiten!

Duiken op de Malediven

Door het kristalheldere blauwe water van de Malediven is het de ultieme duikbestemming. Ontdek de prachtige koraalriffen en overvloed aan zeeleven rondom deze eilandengroep. Het heldere water zorgt er namelijk voor dat je al het onderwaterleven goed kunt zien. Zo zijn er schildpadden, walvishaaien, pijlstaartroggen en nog veel meer exotische dieren te zien tijdens het duiken. Er zijn verschillende duikcentra aanwezig op de Malediven waar je eerst kennis kunt maken met duiken en je duikbrevet kunt behalen.

activiteiten Malediven

Een van de bekendste duikspots ter wereld is Banana Reef. Dit is een beschermd rif dat de vorm heeft van een banaan. Kleine kloven en grotten vormen de perfecte duikgelegenheid voor beginners als gevorderde duikers. Wil je de ultieme duikervaring beleven op de Malediven? Dan kun je het beste tussen de maanden januari en april gaan.

Snokelen op de Malediven

Voor mensen die liever niet gaan duiken, is er de optie om te gaan snorkelen. Op de Malediven zijn meer dan 1190 atollen en koraaleilanden aanwezig waar je een spectaculaire snorkelervaring zult beleven. Meestal is er een koraalrif dichtbij aanwezig waar je zo naartoe kunt zwemmen vanaf het strand. In alle waarschijnlijkheid zie je zeeschildpadden die dicht bij je in de buurt komen en wordt je omringd door een school van kleurrijke vissen. Hierdoor lijkt het alsof je in een groot aquarium zwemt.

Lees ook:  De mooiste bezienswaardigheden van Edinburgh
activiteiten Malediven

Dolfijnen spotten

Als je op vakantie gaat naar de Malediven moet je zeker een keer dolfijnen gaan spotten. De Malediven is niet voor niets een van de bekendste plekken ter wereld om dolfijnen te spotten. Dolfijnen zijn overal te vinden, ze zijn ontzettend vriendelijk en zwemmen naar de boten toe. Ze zijn ontzettend speels en actief waardoor ze soms kunstjes vertonen. Ook al zijn dolfijnen overal te vinden, is het geen garantie dat je dolfijnen tegenkomt op je tocht. Als je gaat in het droge seizoen, tussen januari en april, heb je de meeste kans. Op de eilandengroep Meemu-atol is het slagingspercentage het hoogst om dolfijnen te spotten.

Surfen op de Malediven

Naast duiken en snorkelen, is surfen een activiteit die je absoluut gedaan moet hebben in het heldere water. Door de prachtige blauwe zee is dit een unieke ervaring. Voor de ervaren surfers is Pasta Point dé plek om heen te gaan. Deze surfplek op de Malediven staat bekend om hoge golven en biedt een speciaal programma aan voor surfers. Zo mogen er maar maximaal 30 surfers op de hoge golven in Pasta Point. Een unieke ervaring waarvan iedere surfer alleen maar van kan dromen.

activiteiten Malediven

Bezoek Malé

Als je zin hebt in wat cultureels, kun je een bezoek brengen aan de hoofdstad van de Malediven: Malé. Het is een van de kleinste hoofdsteden ter wereld. Malé is namelijk samengeperst op een eilandje van 2 bij 2 kilometer. In Malé zijn alle belangrijke overheidsgebouwen, moskeeën, musea en markten te vinden. Zo kun je in het Nationaal Museum meer leren over de geschiedenis van het land. Zo zijn er onder andere objecten te zien die behoorde tot de sultans van de Malediven, zoals manuscripten, kostuums en wapens. De Malé Friday Mosque is de oudste moskee van het land. Het is namelijk gebouwd in 1658 en bestaat volledig uit wit koraal. Een bezichtiging die je gedaan moet hebben als je Malé bezoekt.

Lees ook:  3 hobby’s voor op reis

De Malediven is en blijft een droombestemming die je gezien moet hebben. Alle activiteiten die te doen zijn, zijn absoluut de moeite waard om je cocktail even voor aan de kant te zetten. Welke van deze activiteiten ga jij eerst doen als je op vakantie gaat naar de Malediven?

Meer lezen op Paradijsvogelsmagazine? Ontdek hier de mooiste bezienswaardigheden in Hallstatt, Oostenrijk.

Blijf je liever thuis? Klik dan hier voor onze blog over het vakantiegevoel mindset.

Over de auteur

Stan Vreuls

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings