8x activiteiten voor de herfstvakantie in Nederland

577 VIEWS
8x activiteiten voor de herfstvakantie in Nederland

De herfstvakantie is op verschillende plekken in Nederland weer begonnen. Deze vakantie duurt tot en met eind oktober, waardoor je nog volop de tijd hebt om leuke uitjes en activiteiten te verzinnen. Ben je op zoek naar leuke activiteiten om samen met je gezin, met je vrienden of vriendinnen of misschien alleen te ondernemen?

Wat kan en mag in de herfstvakantie in Nederland?

Je hoeft je geen moment te vervelen in de herfstvakantie. Ook met afstand kun je allerlei toffe dingen ondernemen. Op de plekken waar je genoeg afstand kunt houden, is er van alles te beleven. Door de maatregelen kan het wel zo zijn dat je meer activiteiten buiten onderneemt dan je normaal misschien zou doen in het najaar, maar eigenlijk is dat toch hartstikke fijn? Buitenlucht is gezond voor je dus let’s go!

1. Iedere dag een andere wandeling in Nederland

De herfst in Nederland is prachtig: overal zijn rode, oranje, groene en bruine bladeren te ontdekken. Ook spot je de meest kleurrijke paddenstoelen. Het is zonder twijfel een van de mooiste seizoenen om er lekker uit te gaan. Waar kun je beter afstand houden dan in het bos? Voor een gevarieerde herfstvakantie kun je bijvoorbeeld iedere dag een wandeling op een nieuwe plek doen. Wandel bijvoorbeeld in een van de oudste bossen van Nederland: het Speulderbos. Of ga erop uit in Twente, Drenthe of Limburg.

2. Herfstige recepten maken

Foodies opgelet: wat ook heel leuk is in de herfstvakantie is nieuwe herfstige recepten proberen! De herfst staat in het teken van pompoenen; laat pompoen nou net hartstikke gezond én lekker zijn. Maak in de vakantie verschillende recepten met dit gewas en varieer in soorten recepten. Met pompoenen kun je namelijk niet alleen hartige recepten zoals soep, risotto en curry’s maken, maar ook hele lekkere recepten zoals koekjes, lattes en taart!

Lees ook:  Deze Nederlandse escape rooms speel je in de buitenlucht

3. Bezoek een museum in Nederland

Is er regen voorspeld? Ga dan lekker naar binnen en bezoek een van de vele musea in Nederland. In Amsterdam alleen al kun je heel wat musea bezoeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Rijksmuseum of het Van Gogh Museum? Of bezoek het Anne Frank Huis of ga naar het interactieve NEMO! Andere mooie en populaire musea in Nederland zijn onder andere Museum Voorlinden, The Upside Down, de Zaanse Schans en het EYE Filmmuseum.

4. Ga naar een pretpark in Nederland

Verzamel je kinderen, je vrienden, je ouders of je collega’s en ga met een klein groepje en op afstand naar een van de pretparken in Nederland. Niet iedereen wil namelijk binnen blijven of wandelen in de natuur. De herfst is ook perfect voor een bezoekje aan Walibi Holland of de Efteling. Ook daar zijn de kleuren prachtig te noemen en wat nog een voordeel is: in het naseizoen is het meestal wat rustiger dan in het hoogseizoen. Vaak zijn er diverse acties met goedkope kaartjes voor de herfstvakantie actief. Daardoor hoef je ook nog eens niet de hoofdprijs te betalen.

5. Organiseer een filmavond met snacks

De herfst is ook het ideale seizoen om lekker op de bank te ploffen. Hoe kan dat beter dan met een filmavond met popcorn, drankjes en gezelligheid? Doe een filmmarathon met meerdere films of kies voor een thema. Oktober is de perfecte maand voor spannende films. Op 31 oktober is het immers Halloween, dus kom maar op met die horrorfilms en thrillers. Extra tip: versier de woonkamer of slaapkamer in thema van een echte movie night. Hang lampjes op, doe de gordijnen dicht en steek kaarsjes aan. Dat is wel zo gezellig.

6. Nog leuker: ga naar een drive in bioscoop

Wat misschien wel nog leuker is dan een standaard filmavond is om naar een drive in bioscoop te gaan. Op verschillende plekken in Nederland worden er sinds de uitbraak van corona drive in films gedraaid. Dat betekent dat je een film kunt kijken vanuit de auto. Hoe coronaproof wil je het hebben? Je kunt onder andere bij Pathé terecht voor het kijken van een film vanuit je wagen. Mocht het een avondje regenen in de herfstvakantie dan kun je er op deze manier alsnog uit.

Lees ook:  Oma’s tips voor schone ramen

7. Herfstige picknick in de natuur

Op een mooie herfstdag is het heerlijk om buiten te zijn. Vaak is het nog best wel warm voor oktober. Mocht zo’n dag op de planning staan dan is het aan te raden om lekker buiten te gaan picknicken. Doe dit met typisch herfstig eten en drinken. Neem bijvoorbeeld thee mee in een thermoskan of ga lekker voor warme chocolademelk. Bak een pompoencake of worteltaart, neem een quiche mee en kies wat herfstig fruit zoals peren om mee te nemen. Je kunt dit overigens ook doen op het strand; maar dan wel het liefst op een dag waarop het niet te hard waait.

8. Maak een strandwandeling in de herfst

Dan komen we direct bij de laatste tip: maak een strandwandeling. Dit kan natuurlijk in combinatie met bovenstaande picknick. Waait het te hard voor een picknick in de duinen of op het strand? Dan is het vaak nog wel heerlijk om lekker een eind te wandelen. Even flink uitwaaien kan zo ontzettend fijn zijn in dit gekke jaar! Kleed je goed aan en draag een muts of een sjaal. Aan de kust kan het behoorlijk fris worden met een najaarswind. Warm jezelf na de wandeling lekker op bij het haardvuur in een van de vele strandtenten die Nederland kent. Genieten maar!

 

MEER INSPIRATIE

Voetverzorging tips
Originele ideeën om te doen op een date
Bij het kopen van een pak, let je op het volgende
De mooiste locaties om te trouwen