Aan dit tiny house zit een kas(je) vast!

6871 VIEWS
Aan dit tiny house zit een kas(je) vast!

Op Paradijsvogels Magazine schreven we al eerder over verschillende tiny houses. Sommige mensen bouwen ze om er later samen oud in te worden en anderen willen er juist mee op reis. Maar het tiny house van Olive Nest heeft wel iets heel bijzonders, er kan namelijk een kas aan het huisje worden gemonteerd. 

Aangenaam buitenleven

Wie in een tiny house woont moet in de inrichting vaak kiezen voor het hoognodige. Een keuken, badkamer en bed winnen het al snel van een plek voor hobby’s en tuinderij. Omdat veel tiny houses mobiel zijn en je op verschillende plekken woont, is het aanleggen van een tuin niet altijd handig. Maar dit tiny house biedt de oplossing. Hier kun je aan het opstapje bij de voordeur namelijk een kas en een veranda vastmaken. De makers van “The Elsa” wilden het buitenleven zo nog aangenamer maken.

Wonen op 30 vierkante meter

Het huisje is maar 30 vierkante meter, maar voelt een stuk groter aan door het hoge plafond, de lichte kleuren en natuurlijke materialen. Een compleet functionele keuken, een slaapkamer op een vide en een lichte badkamer bevinden zich allemaal in dit kleine woonoppervlak. De kas is verrijdbaar en los te vervoeren en op de veranda is een houten schommelbank geplaatst – ook dit laatste item lijkt ons een hele aantrekkelijke toevoeging aan de uitzet.

Lees ook:  Binnenkijken bij: een tiny house van hout en glas

Het hele huis, inclusief de aparte kas, staat op wielen en kan dus aan een trekhaak worden meegenomen naar nieuwe locaties. Voor $81.000 dollar kun je haar direct bij de makers kopen. Dat is nog steeds een heleboel geld, maar je krijgt er wel een unieke woonervaring voor terug.

Momenteel wordt dit huisje alleen in Amerika gebouwd, maar we hopen dat er snel ook zulke exemplaren aan deze kant van de oceaan gebouwd worden.

Onder de foto’s vind je ook een filmpje, waarin je het huisje nog beter kunt zien.

tiny-home-olive-nest-feat-sm

tiny-home-olive-nest-4

tiny-home-olive-nest-5

tiny-home-olive-nest-2

tiny-home-olive-nest-3

tiny-home-olive-nest-1

tiny-home-olive-nest-6

tiny-home-olive-nest-20

tiny-home-olive-nest-19

tiny-home-olive-nest-22

 

Bekijk onderstaand filmpje om nog een beter gevoel te krijgen van hoe het zou zijn om hier te wonen.

 

Benieuwd hoe je kunt wonen in een tiny house in Nederland? Marjolein doet het! Ze bouwde haar eigen huisje en woont nu midden in het groen.

 

MEER INSPIRATIE

Wonen op de mooiste plek van Nederland: een tiny house op de Veluwe
Een tiny house kopen, hoe werkt dat?
Leer je weer even heerlijk vervelen in deze tiny houses zónder technologie
Wonen in een zeecontainer: goedkoop en duurzaam (en lekker minimalistisch)