Aan deze bijzondere knipkunst komt geen schaar te pas

23 oktober 2017
396

Laat je niet bij de neus nemen door deze Estlandse Eiko Ojala. Ook al zien zijn illustraties er uit alsof ze eigenhandig uitgeknipt zijn, ze zijn op de computer gemaakt. Eiko is namelijk de koning van licht- en schaduwspel. Hij kan ze met beeldbewerkingprogramma's zo namaken dat je niet doorhebt dat het digitaal gemaakt is. Al doet hij niet alles op de computer: het tekenen van zijn illustraties gaat wel met de hand.

Vakmanschap plus een vleugje ironie

Na jarenlang uitproberen heeft Eiko zijn eigen unieke stijl gevonden. Die stijl is in ieder geval minimalistisch. Eiko bestudeert graag de lijnen van simpele vormen. Het aanbrengen van de schaduw luistert heel nauw. De meeste tekent hij en soms fotografeert hij een complexe schaduw om deze digitaal te verwerken.

Grote vakmanschap dus, ondanks het ontbreken van een schaar in het werkproces. Zijn CV staat inmiddels vol met grote namen uit de wereld van kranten en (opinie)bladen.

Naast zijn illustratiewerk leidt Eiko ook groepen rond in natuurgebieden. De elementen natuur en mensen zie je geregeld terug in zijn werk.

NYT#NYTimes#06-04-2017#National#1#SRWeek#1#michael.chin

eiko ojala man and nature

 

eiko ojala ny

eiko ojala ny2

eiko ojala landscape

NYT#NYTimes#01-29-2017#National#1#SRDress#1#edmond.kim

px

eiko nyt article

 

 

eiko ojala NY observer article

Andere lezers bekeken ook:

Architectuur en natuur tot in detail uit papier gesneden

 

Lees ook:  Origamikunst op mini-miniatuurformaat

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down