Dit is de gezondste tuin van Nederland

18 juni 2016
191
a vogel tuinen

Tussen de groene bossen van Landgoed Zwaluwenburg ligt de gezondste tuin van Nederland. Verscholen in het bos ligt 14 hectare aan heerlijk geurende kruiden en planten die een verscheidenheid aan geneeskrachtige werkingen hebben. In de A. Vogel tuinen, bekend van de natuurgeneesmiddelen die te vinden zijn bij de drogist, kun je heerlijk rondstruinen en verse kruiden plukken en proeven. Je kunt ook lekker sportief doen op de trimbaan en een heerlijke wandeling van 2 of 4 kilometer maken – eventueel over het blotevoetenpad.

De filosofie van Alfred Vogel

Fytotherapeut Alfred Vogel maakte zich vanaf jonge leeftijd al sterk voor de heilzame werking van planten en kruiden voor de gezondheid. Hij reisde de hele wereld af om meer te weten te komen over de geneeskrachtige effecten en bezocht daarom vooral volken die een nauwe band hadden met de natuur. Hij was ervan overtuigd dat echte levenskwaliteit bereikt kon worden door in harmonie te leven met de natuur en door een evenwichtige voeding op natuurlijke basis. Ook ontdekte hij dat de effectiviteit van planten en kruiden verhoogd werd wanneer deze vers waren. Daarom liet hij zelf tuinen aanleggen voor zijn producten en geneesmiddelen zodat die zo vers mogelijk verwerkt konden worden.

De tuinen

De A. Vogel tuinen zijn de ideale locatie om meer te leren over de geneeskrachtige werkingen van planten. Je kunt elke dag van het jaar gratis op bezoek tussen zonsopkomst en zonsondergang. Dit kan op eigen houtje, maar er is ook een gratis wandelgids die je van alles over de planten en kruiden kan vertellen.

Wist je bijvoorbeeld dat de Rode Zonnehoed effectief is tegen onder andere nekpijn, wonden en verbrandingen, tandvleesontsteking en verkoudheid? Verder kun je uit de ecologische smultuin zelf bloemen, kruiden of planten - zoals bijvoorbeeld Indische Kers -  vers plukken en proeven. Of je kunt je eigen kruidenmelange samenstellen en genieten van een heerlijke kop thee. Je favoriete kruiden of planten kun je eventueel aan het eind van je bezoek kopen bij de Landgoedwinkel. Er worden ook jaarlijks verscheidene evenementen georganiseerd, dus houd vooral de website of Facebook pagina in de gaten voor een extra bijzonder bezoek.

Lees ook:  De geheime tuinen van Marrakech

In dit filmpje wordt de bijzondere filosofie van A. Vogel en wat de planten voor je gezondheid kunnen betekenen, uitgelegd:

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings