Video | 93-jarige man wordt herenigd met zijn band

11 december 2017
130

Muziek heeft een bijzondere kracht. Naast dat we dat aanvoelen komt er ook steeds meer wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat je hersenen niet zonder muziek kunnen. Ook bij dementie kan muziek bijzondere dingen teweeg brengen en dit filmpje is daar een prachtig voorbeeld van. De 93-jarige Ed zit al jaren in een verzorgingstehuis en door dementie verliest hij langzaamaan zichzelf. Tot hij wordt herenigd met zijn lievelingsmuziek en zijn oude bandleden. 

Een medewerker van het verzorgingshuis waar Ed woont ontdekt op een gegeven moment Ed's liefde voor jazzmuziek. Hij zet hem achter een keyboard en de verstopte jazzmuzikant in Ed openbaart zich weer. De verzorger plaatst een oproep op internet, zoekend naar muzikanten die een keer met Ed willen musiceren.

Tussen honderden reacties blijken ook de oude bandleden van Ed te zetten. Wanneer er uiteindelijk een reünie van de bandleden wordt geregeld, zie je Ed transformeren. De man die niet meer kon communiceren met familie of personeel, opent zijn blik en blijkt zijn pianotalent nog niet verloren te zijn. De band begint weer met repeteren en na 35 jaar spelen ze voor het eerst weer voor publiek.

Gun jezelf een kleine vijf minuten om de kracht van muziek aan het werk te zien. Ontroerend.

 

Mocht je geen vijf minuten hebben, bekijk dan op minuut 1.39 hoe Ed voor het eerst in jaren zijn vingers weer over toetsen laat glijden en op 3.30 hoe de band hun eerste optreden geeft in 35 jaar.

Bekijk ook hoe de dochter van de hoogbejaarde Henry haar vader weer herkent nadat hij zijn lievelingsmuziek te horen krijgt. 

Lees ook:  De wonderen van het bos

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het belang van mantelzorgers

Knutselen voor volwassenen

De Calathea – Hoe verzorg je deze plant?

De 15 mooiste quotes over moeders

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings