Video | 93-jarige man wordt herenigd met zijn band

2935 VIEWS
Video | 93-jarige man wordt herenigd met zijn band

Muziek heeft een bijzondere kracht. Naast dat we dat aanvoelen komt er ook steeds meer wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat je hersenen niet zonder muziek kunnen. Ook bij dementie kan muziek bijzondere dingen teweeg brengen en dit filmpje is daar een prachtig voorbeeld van. De 93-jarige Ed zit al jaren in een verzorgingstehuis en door dementie verliest hij langzaamaan zichzelf. Tot hij wordt herenigd met zijn lievelingsmuziek en zijn oude bandleden. 

Een medewerker van het verzorgingshuis waar Ed woont ontdekt op een gegeven moment Ed’s liefde voor jazzmuziek. Hij zet hem achter een keyboard en de verstopte jazzmuzikant in Ed openbaart zich weer. De verzorger plaatst een oproep op internet, zoekend naar muzikanten die een keer met Ed willen musiceren.

Tussen honderden reacties blijken ook de oude bandleden van Ed te zetten. Wanneer er uiteindelijk een reünie van de bandleden wordt geregeld, zie je Ed transformeren. De man die niet meer kon communiceren met familie of personeel, opent zijn blik en blijkt zijn pianotalent nog niet verloren te zijn. De band begint weer met repeteren en na 35 jaar spelen ze voor het eerst weer voor publiek.

Gun jezelf een kleine vijf minuten om de kracht van muziek aan het werk te zien. Ontroerend.

Lees ook:  Dit zegt de wetenschap over Shinrin-Yoku: de kunst van 'baden' in het bos

 

Mocht je geen vijf minuten hebben, bekijk dan op minuut 1.39 hoe Ed voor het eerst in jaren zijn vingers weer over toetsen laat glijden en op 3.30 hoe de band hun eerste optreden geeft in 35 jaar.

Bekijk ook hoe de dochter van de hoogbejaarde Henry haar vader weer herkent nadat hij zijn lievelingsmuziek te horen krijgt. 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

De magie van de draaitafel
Prachtige opname van een golvende storm
4 seizoenen in 40 seconden
Een luchtige tegenhanger van mindfulness: Claudia de Breij geeft cursus mindlessness