8x waarom je voor een bijzondere reis slechts de Noordzee hoeft over te steken

13 juni 2017
200

Azuurblauw water, ruige natuurgebieden, witte kliffen, groene heuvels van satijn… Hoewel je misschien het tegendeel vermoedt hebben we het hier niet over een exotisch stukje op aarde, maar over Engeland. Reizen naar Engeland is leuker dan je misschien verwacht.

Het is de perfecte bestemming voor iedereen die beseft dat je voor bijzondere tripjes niet per se de halve wereld hoeft te overbruggen. Je komt er met slechts een oversteek van de Noordzee. Vanaf daar ligt er een keus en keur aan prachtige locaties aan je voeten.

Reizen naar Engeland: keuze genoeg!

Wat denk je bijvoorbeeld van deze plekken? Fijne inspiratie voor de zomer of het naseizoen (voor aanbiedingen, kijk even hier)!

Aanvullingen op de lijst? Laat het weten.

1. Gouden stranden in de subtropische kunstenaarsoase van St. Ives

Reizen naar Engeland

Sinds de 19e eeuw is het zuidelijk gelegen St. Ives een kunstzinnige bestemming. Vele kunstenaars zoeken hier inspiratie, in het verleden deden o.a. Turner en Henry Moore deze plek aan. Je vindt hier naast de vele galeries ook een van vier Tate Galleries ter wereld.

De combinatie van kunst, schitterende stranden, eeuwenoude pubs en het subtropische gevoel herdefiniëren direct het beeld dat je van reizen naar Engeland hebt. Leuk om te combineren met een rondreis door Devon en Cornwall, ooit het decor van de Ridders van de Ronde Tafel.

2. 1000 kilometer wandelen over het Exmoor Coast path

Reizen naar Engeland

Maar liefst 1000 kilometer lang biedt dit pad je landinwaarts uitzicht over uitgestrekte heidevelden en beboste heuvels, en aan de andere kant de zee. Vanaf Dunster kun je een deel van de route lopen met de meest spectaculaire vergezichten, hier vind je meer informatie.

Reizen naar Engeland

Oorspronkelijk vormde deze route een pad tussen verschillende vuurtorens dat de kustwacht gebruikte om smokkelaars te pakken die zich in de rotsachtige baaien en grotten verscholen. Nu is het misschien wel het mooiste - en wellicht ook het meest uitdagende - wandelpad van Exmoor. 

Lees ook:  7 redenen om Duitse kuststreek Mecklenburg-Vorpommern te ontdekken

Logeren in Exmoor: Red Lion hotel aan de haven

Reizen naar Engeland

Hier slaap je zowel in de haven als direct aan het strand. Klik op de foto voor meer informatie.

Direct aan het strand en de kleine haven van Clovelly ligt The Red Lion hotel. Dit dorp is als enige nog in eigendom van een landlord. 's Avonds is het dorpje alleen toegankelijk voor de inwoners en de paar reizigers die er overnachten. De 'hoofdstraat' is geplaveid met tearooms en kleine restaurantjes - een knusse plek om na lange wandelingen langs de kust even bij te tanken. Meer informatie over het Red Lion hotel vind je hier.

3. Beleef het oergevoel op het ruige Chapel Porth Beach

Reizen naar Engeland

Aan de noordzijde van de kust van Cornwall ligt het ruige Chapel Porth Beach. Zorg dat je hier met laag water bent, dan wordt het smalle strand met keien opeens een brede strandvlakte waar witte schuimkoppen in de verte een rollende branding vormen. Rondom het strand kun je prachtig wandelen; routes naar de top van heuvels zijn lekker pittig maar geven je een ongeëvenaard uitzicht. Op deze reisroute kom je langs Chapel Porth Beach.

4. Waar historie en natuur samenkomen: de North York Moors

Reizen naar Engeland

Uitgestrekte heidevelden met grazende kuddes schapen waar smalle weggetjes worden geflankeerd door karakteristieke stenen muurtjes, dichte bossen en pittoreske kustplaatsjes zoals Robin Hood's Bay - de North York Moors is een divers natuurgebied waar je in het landschap ook eeuwenoude ruïnes vind die je herinneren aan lang vervlogen tijden.

De heideheuvels lenen zich er ook goed voor om van de paden af te wijken en lekker door het landschap te struinen. Houd alleen rekening met de schapen 🙂 Mooie reisroutes door de North York Moors vind je hier.

Lees ook:  De kleurrijke zoutformaties van de Dode Zee

Reizen naar Engeland

Om dit gebied te verkennen is het leuk om te overnachten in het mooie Gisborough Hall. Deze residentie uit de 19e eeuw heeft nog altijd de gemoedelijke sfeer van een huis. Na een dagje toeren en wandelen strijk je hier heerlijk neer op het terras.

Reizen naar Engeland

Logeren in het Gisborough Hall - klik voor meer info.

5. Wandelen rondom het schilderachtige Lake Buttermere 

Lake Buttermere is een relatief klein meer in het bergachtige lake district. Door de beperkte omvang kun je hier helemaal omheen wandelen, het pad van zo'n 7,5 kilometer voert je dan ook over de iconische Haystacks, een van de mooiste heuvels van het gebied.

Reizen naar Engeland

Aan het meer ligt het gelijknamige en kleine dorpje Buttermere: het bestaat uit slechts twee herbergen, een paar boerderijen, een klein kapelletje en een paar afgelegen huizen. Deze reis brengt je naar deze schitterende locatie.

6. Imposante bergroute door de Honister pass

Reizen naar Engeland

In hetzelfde lake district rij en wandel je over kronkelende wegen, hoog over de heuvels en door diepe valleien. Eén van de  mooiste bergpassen is de Honister pass. Met een hoogte tot 356 meter en hellingspercentage tot 25% geeft deze route je een avontuurlijk gevoel. Door dit gebied lopen ook verschillende voetpaden die naar de andere heuvels in het lake district leiden. Hier vind je meer informatie en overnachtingsmogelijkheden.

7. Royal Pavilion en palmbomen in de badplaats Brighton

Reizen naar Engeland

Tussen de blauwe zee en de oude Engelse straatjes ligt, verscholen achter reusachtige palmbomen, een paleis. Eclectisch is wellicht het beste woord om de diverse stijl te omschrijven die classicistische, Arabische, Chinese en hindoeïstische invloeden kent. Van oorsprong was dit een buitenverblijf van prins George van Wales die het vooral gebruikte voor afspraakjes met zijn maîtresse Maria Fitzherbert.

Lees ook:  Kunst en natuur in perfecte harmonie

In latere tijden besloot Queen Victoria het paleis te verkopen, met als voornaamste het gebrek aan privacy omdat Brighton door een treinverbinding met Londen in het weekend opeens drukbezocht werd door Londenaren. Deze traditie houdt overigens nog steeds stand. Deze reis door Kent en Sussex brengt je naar Brighton waarbij je in gemoedelijke b&b's overnacht.

8. In het dorpje Castle Comb heeft de tijd stilgestaan

Reizen naar Engeland

Als je hebt besloten om te reizen naar Engeland, bezoek dan ook het gebied van de Cotswolds.  Zodra je dit betreedt lijkt het alsof je terug in de tijd gaat. In dit gebied zijn alle huizen opgetrokken uit de honingkleurige kalkstenen uit de omgeving en markeren smalle straatjes, oude bruggetjes, hoge heggen en slingerende beken het landschap.

Zo ook in het dorpje Castle Comb wat dateert uit de 12e eeuw toen de eerste nederzettingen zich 600 meter van de kerk vestigden. Bloemen aan de gevels, talloze antiekwinkels en tearooms - dit is de Engelse cultuur op haar best. Op deze reisroute kom je naast Castle Comb ook door de andere fotogenieke dorpjes in de Cotswolds.

Logeer bij de Lamb Inn in Burford

Reizen naar Engeland

Ook in dit hotel in het plaatsje Burford ga je terug in de tijd. Het gebouw is een wevershuisje uit de 15e eeuw: lekker traditioneel ingericht, waar het houtvuur dagelijks knappert en een mooie tuin om de broodnodige thee the drinken. Hier vind je meer informatie!

Meer weten over deze bestemmingen en reizen naar Engeland?

Buro Scanbrit organiseert al jaren reizen naar Engeland, van uitgebreide rondreizen tot korte vakanties. Reeds 16 keer werden ze uitgeroepen tot beste reisorganisatie voor Noord-Europa. Op dit moment hebben ze aantrekkelijke aanbiedingen naar Engeland.

Vraag hier de brochure aan voor meer inspiratie!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings