Dit 80-jarige stel vierde hun jubileum door de marathon te winnen

31 juli 2017
403

Kay en Joe O’Regan hebben vrijwel net zoveel passie voor lopen van marathons als voor elkaar. Om hun tachtigste verjaardagen en hun 57e trouwdag te vieren, namen ze daarom samen deel aan de Cork City Marathon in Ierland en waren de winnaars voor hun leeftijdsgroep met een tijd van 5 uur en 3 minuten! Het zou hun laatste race zijn en ze finishten, net als tijdens hun eerste marathon samen, hand in hand.

De start

Het stel begon pas laat met hardlopen. Toen zij 49 waren, klaagde hun zoon over het feit dat rugby trainingen gewoon doorgaan als het regent, waarop Kay antwoordde: “je laat je toch niet door een beetje regen tegenhouden”. Hun zoon zag dit als een mooie kans om zijn moeder uit te dagen om met hem mee te doen en Kay voegde de daad bij het woord. Om iets bijzonders te doen voor hun vijftigste verjaardag, besloot Kay vervolgens om zichzelf en Joe op te geven voor de marathon van Londen, 1986. Ze finishten samen met de handen ineengeslagen om het te vieren.

De race

Of het nu regende of niet, deze doorzetters bleven doorgaan met het lopen van marathons en ze reisden er zelfs de hele wereld voor over. Ze deden mee aan marathons in Boston, Berlijn, Melbourne en zelf het koude Noorwegen was hen niet te gek. Hoewel het een gezamenlijke hobby is, werden er ook veel marathons afzonderlijk gelopen. Kay heeft inmiddels maar liefst 113 marathons op haar naam staan en Joe 29. Joe schept dan ook maar al te graag op over zijn vrouw; dat ze de Ierse nationale kampioenschappen in verschillende leeftijdscategorieën gewonnen heeft en dat ze momenteel de snelste 80-jarige vrouw van het Verenigd Koninkrijk is!

Lees ook:  Hoe je de tijd kunt vertragen als je ouder wordt

De finish

Ondanks dat de Cork City Marathon hun laatste race zou zijn en ze deze perfect hebben afgesloten samen, heeft het stel nu al bedenkingen. “Rennen is een deel van ons leven en dat blijft het hopelijk nog een paar jaar”, zegt Kay in een interview met Runner's World. En Joe valt haar bij: “Ik zie er misschien uit als 80, maar zo voel ik me niet”. Joe heeft bovendien ontdekt dat ze op 6 november tijdens de marathon van New York het record kunnen vestigen voor het oudste stel dat samen een marathon uitloopt. “Zeg nooit nooit”, zegt Joe dan ook in een interview, “niets voelt beter dan de sensatie die je voelt tijdens het rennen van een race. We kunnen er geen genoeg van krijgen.” Het einde van het lopen is wellicht dus nog niet in zicht voor dit dynamische duo.

marathon stel5

Londen 1986

marathon stel6

Berlijn 1991

marathon stel4

Noorwegen 1995

marathon stel

Ierland 2016

marathon stel2

Via Today

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down