Dit 80-jarige stel vierde hun jubileum door de marathon te winnen

1921 VIEWS
Dit 80-jarige stel vierde hun jubileum door de marathon te winnen

Kay en Joe O’Regan hebben vrijwel net zoveel passie voor lopen van marathons als voor elkaar. Om hun tachtigste verjaardagen en hun 57e trouwdag te vieren, namen ze daarom samen deel aan de Cork City Marathon in Ierland en waren de winnaars voor hun leeftijdsgroep met een tijd van 5 uur en 3 minuten! Het zou hun laatste race zijn en ze finishten, net als tijdens hun eerste marathon samen, hand in hand.

De start

Het stel begon pas laat met hardlopen. Toen zij 49 waren, klaagde hun zoon over het feit dat rugby trainingen gewoon doorgaan als het regent, waarop Kay antwoordde: “je laat je toch niet door een beetje regen tegenhouden”. Hun zoon zag dit als een mooie kans om zijn moeder uit te dagen om met hem mee te doen en Kay voegde de daad bij het woord. Om iets bijzonders te doen voor hun vijftigste verjaardag, besloot Kay vervolgens om zichzelf en Joe op te geven voor de marathon van Londen, 1986. Ze finishten samen met de handen ineengeslagen om het te vieren.

De race

Of het nu regende of niet, deze doorzetters bleven doorgaan met het lopen van marathons en ze reisden er zelfs de hele wereld voor over. Ze deden mee aan marathons in Boston, Berlijn, Melbourne en zelf het koude Noorwegen was hen niet te gek. Hoewel het een gezamenlijke hobby is, werden er ook veel marathons afzonderlijk gelopen. Kay heeft inmiddels maar liefst 113 marathons op haar naam staan en Joe 29. Joe schept dan ook maar al te graag op over zijn vrouw; dat ze de Ierse nationale kampioenschappen in verschillende leeftijdscategorieën gewonnen heeft en dat ze momenteel de snelste 80-jarige vrouw van het Verenigd Koninkrijk is!

Lees ook:  Leefprincipes van een 94-jarige hardloopkampioene

De finish

Ondanks dat de Cork City Marathon hun laatste race zou zijn en ze deze perfect hebben afgesloten samen, heeft het stel nu al bedenkingen. “Rennen is een deel van ons leven en dat blijft het hopelijk nog een paar jaar”, zegt Kay in een interview met Runner’s World. En Joe valt haar bij: “Ik zie er misschien uit als 80, maar zo voel ik me niet”. Joe heeft bovendien ontdekt dat ze op 6 november tijdens de marathon van New York het record kunnen vestigen voor het oudste stel dat samen een marathon uitloopt. “Zeg nooit nooit”, zegt Joe dan ook in een interview, “niets voelt beter dan de sensatie die je voelt tijdens het rennen van een race. We kunnen er geen genoeg van krijgen.” Het einde van het lopen is wellicht dus nog niet in zicht voor dit dynamische duo.

marathon stel5
Londen 1986
marathon stel6
Berlijn 1991
marathon stel4
Noorwegen 1995
marathon stel
Ierland 2016

marathon stel2

Via Today

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Het mooiste liedje over samen oud worden van Herman van Veen
Een nuchter en mooi gedicht over ouder worden
Inspiratie van een 98-jarige yogi
Vakil Eelman werd na haar 50e model