7 modellen die laten zien dat grijs haar geweldig is

8 november 2016
2194

"Wanneer ik een oude vrouw ben, dan zal ik paars dragen. Met een rode hoed, wat niet past en wat me niet staat." De eerste zin van het bekende Engelse gedicht 'Warning' dat Jenny Joseph in 1961 schreef komt in veel onderzoeken in Engeland nog steeds als meest populaire gedicht naar boven.

Het gevoel dat je op een punt in je leven je steeds minder aantrekt van anderen, zeker als het op andermans mening over je kledingkeuze neerkomt, zal voor velen herkenbaar zijn. Maar deze zin geeft ook te denken, want waarom zou je als vrouw-van-zekere-leeftijd niet meer je best doen om er goed uit te zien, of - zoals Jenny Joseph tussen de regels door schrijft - vinden dat wanneer je ouder wordt je niet meer mooi kunt zijn?

Natuurlijk is er een hele industrie gebouwd rondom dit thema. Het assortiment aan crèmes, haarverf en botoxinjecties lijkt elke dag te groeien. Maar al deze producten gaan eigenlijk over het camoufleren van je leeftijd. Er op je best uitzien betekent vaker niet dan wel je rimpels wegwerken en je grijze haar verven. Als ode grijs haar laten deze modellen zien hoe het ook kan.

Toegegeven, zij hebben voor deze foto's waarschijnlijk wel even bij de kapper gezeten, nog even los van een aantal botoxalarmen die afgaan bij een paar. Maar toch, veel van deze vrouwen hebben hun eens geverfde haren grijs laten worden, ondanks dat ze te horen kregen 'met grijs haar krijg je geen opdrachten meer' of 'met grijs haar ben je niet meer interessant voor de mode'.

Lees ook:  De mooiste outfits om te dragen tijdens de feestdagen

Met hun actie bewezen ze het tegendeel, want ze hebben meer werk dan ooit te voren. Enkelen zijn zelfs pas na hun 50e gestart met hun modellen carrière. Hoera voor grijs!

Nog niet overtuigd? Lees ook dit artikel over de voordelen van een grijze coupe.

1. Yasmina Rossi

Yasmina Rossi stopte met het verven van haar haar omdat ze er eigen zeggen haar tijd anders wilde besteden. "Ik wil alles wat ik doe met passie kunnen doen. Ik heb er geen tijd voor," vertelde ze The Guardian over haar beslissing. Het verhaal gaat dat vele partijen grote sommen geld boden voor een andere kleur dan grijs, maar dat ze dat aanbod heeft afgeslagen. Bizar als je bedenkt dat sommige mensen dus blijkbaar niet kunnen zien hoe mooi ze is met een grijze coupe.

2. Carmen Dell'Orefice

grijze-modellen2

Hoewel ze niet volledig au naturel oogt, is ze een van de meest bekende oudere modellen ter wereld. Interessant is dat ze al vroeg witgrijs werd: op haar 26e! Nu is ze 85 en nog steeds actief voor merken van Rolex tot Missoni.

3. Maye Musk

grijze-modellen3

Naast de lange grijze lokken is er de korte coupe van Maye Musk. "Toen ik de 60 naderde werd ik dat blonde een beetje zat. Toen besloot ik om te stoppen met het verven van mijn haar. Ik liet het grijs uitgroeien en knipte het kort. Mensen zeiden tegen me: 'je zult nooit meer een klus krijgen met kort grijs haar'. Maar het werd wit en ik heb eigenlijk alleen maar positieve reacties gehad. Ik stond op een billboard op Times Square en in Madison Garden, het was juist het punt dat mijn carrière echt van de grond kwam!"

4. Cindy Joseph

grijze-modellen4

Als visagiste was Cindy Joseph vooral elders op de set te vinden. Totdat ze 50 werd: met een eerste campagne voor Dolce & Gabanna kreeg haar modellencarrière een vliegende start. "Rond mijn 30e kwamen de eerste grijze haren. Op mijn 38e waren er hele plukken grijs, toen ik 43 was zat het rondom mijn hele gezicht. Ik voelde me er niet blij mee en verfde alles weg. Na 6 jaar zo doorgelopen te hebben realiseerde ik me dat ik iets aan het verbergen was wat ik juist wilde vieren: mijn leeftijd! De dag dat ik het laatste stukje geverfd haar afknipte werd ik gevraagd als model."

5. Nicole Griffin

grijze-modellen5

Met haar verschijning in een gouden bikini en lange grijze haren op de voorpagina van Sports Illustrated werd ze eerder dit jaar wereldnieuws. Hoewel ze eruit ziet alsof haar grijze haren de normaalste zaak van de wereld zijn, vond ze het proces er naar toe lastig: "Het duurde 2 jaar voordat mijn haar volledig uitgroeide en het zag er niet uit. Toen in een cafe een vrouw tegen me zei 'Ik vind je haar mooi' dacht ik dat ze iemand anders bedoelde. Hoe bedoel je mooi? Het is grijs! Totdat ik me realiseerde dat mijn grijze haar er inderdaad mooi uitziet. Het staat me in ieder geval beter dan wanneer ik het verf!"

6. Dafne Selfe

grijze-modellen6

Dit 88-jarige model heeft haar eigen Instagram account waar ze een inkijkje geeft in haar leven voor en achter de camera. Haar handelsmerk is haar lange, grijswitte haar wat ze of in een simpele knot of bewerkelijk kapsel draagt, een middenweg zie je zelden.

Lees ook:  Deze rugzakken hebben gegarandeerd een sterke sportieve uitstraling

7. Pia Gronning

grijze-modellen7

Niet elke grijze coupe valt binnen het peper-en-zout kleurenspectrum, voor veel roodharige en blondines betekent grijs worden een transitie naar vlaskleurig haar. Zo ook voor deze Deense actrice en model die een bijna boterkhurige highlights heeft. "De enige keer dat ik mijn haar heb geverfd was voor een opdracht. Ik moest het product van de opdrachtgever gebruiken en het verpestte mijn hele haar. Daarna heb ik het nooit meer gedaan." Maar ja, met zo'n prachtige tint, waarom zou je ook?

We zijn op zoek naar Nederlandse aanvullingen op deze lijst: welke inspirerende grijze iconen kunnen we toevoegen?

Via: Townandcountrymag

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down