Natuurlijke voetverzorging

3 september 2020
130
schoenen voor brede voeten

We staan er vaak maar weinig bij stil, maar onze voeten moeten ons de hele dag dragen. Wees eens lief voor je voeten en verzorg deze met wat aandacht en liefde wanneer je na een lange warme dag je schoenen uitschopt om blootsvoets door het huis te lopen. Deze tips voor natuurlijke voetverzorging implementeer je eenvoudig in je leven.

 

Even 'aarden' in de tuin

Vooral bij warm weer kunnen je voeten opgezwollen raken door de hitte. Door de tuin in te lopen of een stukje gras op te zoeken en direct huidcontact te maken met de aarde, kun je weer 'aarden'. Voorwaarde hiervoor is dat je voeten contact met de aarde moeten maken en je dus niet over tegels of beton loopt. Het directe huidcontact zorgt ervoor dat je voeten beter afkoelen. Volgens diverse alternatieve geneeswijzen is dit een uitstekende manier om ontstekingen te voorkomen of te genezen. Direct contact met de aarde vermindert stress en zorgt ervoor dat je kan ontspannen. Voel je aan jezelf dat je tot rust gekomen bent? Dan kun je de voeten nog even afspoelen met lauwwarm water voordat je je schoenen weer aantrekt.

Geef je voeten meer ruimte

Door het dragen van de verkeerde schoenen kunnen verschillende lichamelijke klachten veroorzaakt worden. Je kunt natuurlijk de zorgverzekering vergelijken, wat heel verstandig is, maar voorkomen is beter dan genezen. Door meer ruimte aan je voeten te geven voorkom je een slechte doorbloeding, blaren, kloven, eelt, likdoorns en voetschimmel. Door meer op blote voeten te lopen, geef je jouw voeten letterlijk meer ruimte. Als je het spannend of een beetje raar vindt om op blote voeten te lopen, kun je dit bijvoorbeeld eerst alleen in- en rondom je eigen huis doen. Ook zijn er in Nederland vele blotevoetenpaden waar je mooie wandelingen maakt op je blote voeten.

Lees ook:  De mooiste plaatsen in Slovenië

Masseer je eigen voeten

Het dagelijks masseren van je eigen voeten is een super gezonde en heerlijk ontspannende gewoonte. Door je voeten regelmatig onder handen te nemen verbeter je de doorbloeding en wordt het lymfesysteem gestimuleerd. Hierdoor kunnen afvalstoffen in je lichaam sneller worden afgevoerd. Door jezelf te masseren met essentiële oliën komt je geest ook helemaal tot rust. Volgens de reflexologie wordt je hele lichaam weerspiegeld in je voeten, van alle spieren tot de weefsels en organen. Een voetmassage is dus niet alleen weldadig voor je voeten, maar ook voor bijvoorbeeld je hersenen, lever en je darmen. Maak voor je aan de slag gaat je voeten los door je enkels te draaien en je voeten uit te schudden. Ga vervolgens in een comfortabele houding zitten en zet desgewenst meditatieve muziek op. Trek zachtjes aan elke teen en duw de tenen naar voren en naar beneden. Verplaats je handen naar de wreef en besteed aandacht aan elk plekje op de zool voordat je eindigt met de binnenkant van je voeten.

 

 

 

 

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

Onbezorgd leven met een woonverzekering

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings