7 kinderboeken die ook meer dan leuk zijn voor volwassenen

30 juni 2016
1050
kidnerboeken

Kinderboeken zijn niet alleen leuk om voor te lezen. Ze staan vaak vol met levenslessen en wijze woorden die voor zowel jong als oud goed zijn om te onthouden; denk bijvoorbeeld ook aan de levenslessen van Winnie de Poeh. Boeken die je zelf als kind gelezen hebt, zijn dan ook zeker het herlezen waard – het is verbazingwekkend hoeveel verborgen betekenissen te ontdekken zijn wanneer je deze jaren later opnieuw (voor)leest. Daarom hebben we hieronder zeven boeken op een rijtje gezet die zowel jou als de kinderen zullen ontroeren, vermaken en inspireren!

1. De gulle boom – Shel Silverstein | Arthur japin

'Er was eens een boom… En hij hield van een kleine jongen.' Hij hield zoveel van de jongen dat hij alles gaf wat hij had zodat de jongen gelukkig zou worden. En de jongen nam en nam maar.. Dit boek over onvoorwaardelijke liefde nodigt uit tot nadenken en heeft voor elke lezer een andere betekenis, maar raakt zowel jong als oud. Je kunt het boek hier vinden. 

de gulle boom4

2. De leeuw en het vogeltje - Marianne Dubuc

Een prachtig verhaal over een bijzondere vriendschap tussen en leeuw en een vogeltje. De leeuw vindt het vogeltje gewond in de tuin en verzorgt het vogeltje tot die weer gezond is. Beiden zijn vrij eenzaam en zijn dus blij om samen de winter door te brengen, maar wat zal er gebeuren als de lente komt en het vogeltje weer kan vliegen..? Een boek van weinig woorden en sprekende beelden die je een warm gevoel bezorgen. Je kunt De Leeuw en het vogeltje hier bestellen.

De leeuw en het vogeltje

Lees ook:  Lichter leven | De gulle boom

3. Een boom vol herinneringen - Britta Teckentrup

Vos leefde lang en gelukkig, maar gaat nu voor eeuwig slapen. De vrienden van Vos halen samen herinneringen op en hierdoor groeit er een mooie boom op de laatste rustplaats van Vos. Een boom vol herinneringen is een inspirerend verhaal die mensen van alle leeftijden kan helpen omgaan met het overlijden van een naaste en hen eraan herinnert dat iemand nooit werkelijk verdwenen is zolang zij niet vergeten zijn. Bestellen kan hier. 

een boom vol herinneringen

4. Tijger tijger is het waar? – Byron Katie en Hans Wilhelm

Dit boek geschreven door Byron Katie en Hans Wilhelm vertelt het verhaal van een klein, onzeker tijgertje die denkt dat zijn leven volledig instort tot een wijze schildpad hem door slechts een paar vragen te stellen op andere gedachten weet te zetten. Een mooi boek dat zowel kinderen en volwassenen opvrolijkt en in henzelf laat geloven - het zijn immers meestal slechts onze eigen gedachten die ons in de weg zitten... Je vindt het boek hier.

tijger, tijger is het waar

5. De kleine prins – Antoine de Saint-Exupery

Deze mag natuurlijk niet ontbreken. Eerder schreven we al een artikel over 5 Inspirerende levenslessen uit ‘De Kleine Prins’ en het is dan ook een boek dat eenieder minstens een keer in zijn leven gelezen moet hebben. Dit verhaal over een piloot die na een noodlanding een kleine prins ontmoet die prachtige verhalen vertelt is een modern sprookje vol universele waarheden waardoor je aan het denken wordt gezet. Bestel De Kleine Prins hier. 

de kleine prins

6. Plofje de olifant - Byron Jackson

Plofje is een schattig en vrolijk olifantje dat geen idee heeft wat voor diertje hij eigenlijk is. Dus als een gemene papegaai hem vertelt dat hij te gerimpeld is en te ruim voor zijn velletje raakt hij verdrietig en zelfbewust en probeert zichzelf te veranderen. Uiteindelijk ontdekt hij dat hij perfect is zoals hij is en gaat hij weer vrolijk door het leven. Het is een hartverwarmend verhaal: zelfacceptatie is iets van alle leeftijden! Het boek is hier te bestellen. 

plofje de olifant

Lees ook:  Dierenverhalen van Toon Tellegen | De 6 mooiste bundels

7. De geschiedenis van Ferdinand – Munro Leaf

Ferdinand is een zachtaardige stier die in tegenstelling tot de andere stieren niet wil vechten. Hij is absoluut geen watje en enorm sterk, maar hij zit veel liever onder de schaduw van de kurkenboom te genieten van de geur van de bloemen. Ondanks vele provocaties blijft Ferdinand zijn vredige zelf. Een erg mooi en prachtig geïllustreerd boek over gelukkig zijn met wie je bent en hoe krachtig het hebben van een goed karakter is. Het boek is in Nederland lastig te vinden, maar we hebben hier een exemplaar gevonden!

de geschiedenis van ferdinand

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down