7 exceptionele plekken waar je midden in de natuur overnacht

2199 VIEWS
7 exceptionele plekken waar je midden in de natuur overnacht

Wandelen in de natuur helpt om gedachten te ordenen en om stress te verminderen, zo stelde lang geleden de filosoof Immanuel Kant. Ook eigentijdse onderzoeken bevestigen dit: positieve gevoelens worden versterkt en piekeren wordt gedempt. Reden genoeg om vaker de natuur in te trekken. En dan niet alleen voor een stevige wandeling, maar echt jezelf even onderdompelen in het ruisen van de bomen, zingen van de vogels en kabbelen van het water.

Hoewel er ook talloze mooie natuurplekken naast de deur te vinden zijn, besloten we om het deze keer wat verder weg te zoeken. Van een hut in de jungle van Costa Rica tot een huisjes midden in de natuur Australië: voor deze plekken reizen we graag de halve wereld over. En ondanks dat we van sommige plekken misschien alleen maar kunnen dromen, ook daar kan een mens heel blij van worden…!

1. Costa Rica | La Leona Eco Lodge in Costa Rica: waar de jungle en oceaan elkaar ontmoeten

Waar het regenwoud ophoudt en de Pacifische ocean begint, vind je aan de rand van het Corcovado National Park de hutten van La Leona Ecolodge. Vanaf de parkeerplaats loop je in een uurtje over het strand naar deze plek, je bagage volgt met paard en wagen. Hier hoor je slechts het bulderen van de oceaan, apen die door het woud rennen en de vele vogels die op elk uur van de dag een ander lied hebben om van zich te laten horen.

De lodge heeft een duurzame aanpak: de ramen in je tent zorgen samen met de zeewind voor een natuurlijke ventilatie en ‘nachts zijn er alleen kaarsen zodat de nachtelijke dieren niet gestoord worden. Een prachtige plek om overdag avontuurlijke wandelingen door de jungle te maken of zachtjes in te dutten op het ritme van de golven.

Schermafdruk 2017-01-12 17.30.24

Schermafdruk 2017-01-12 17.29.47

Schermafdruk 2017-01-12 17.30.11

2. Cambodja | Banteay Chhmar Camping Experience: slapen bij het wilde zusje van Ankor Wat

Waar iedereen Ankor Wat kent, is het tempelcomplex van Banteay Chhmar een onbekende en indrukwekkende parel in de tempelgeschiedenis van Cambodja. Het is wel de vier na grootste tempel uit de Angkor periode na Preah Khan (Angkor Tom en Angkor Wat zijn de grootste), maar verder is het vooral boeiend omdat we er nog zo weinig van weten. Na jarenlange verwaarlozing staat het nu hoog op de lijst van UNESCO.

Dichtbij het tempelcomplex is een campsite met fijne tenten voorzien van bedden, een badkamer en, niet onbelangrijk, bescherming tegen de muggen.Een bijzondere plek om door het woud te dwalen en je proberen een voorstelling te maken van de pracht van deze tempels die ooit was.

Lees ook:  Back to basics met deze bijzondere overnachtingen in Nederland

Schermafdruk 2017-01-12 17.47.24

banteay2

banteay

3. Oman | Alila Jabal Akhdar: de moderne versie van 1001 nacht

Als je op de tegenoverliggende berg staat moet je goed zoeken voordat je hotel Alila überhaupt ziet liggen, zo gaat het op in de omgeving. In de categorie ‘waanzinnig mooie plekken’ scoort dit hotel vrij hoog met haar bijzondere vormgeving, luxe kamers en ongeëvenaarde uitzichten over het rotsachtige landschap van Oman. Hoewel het hotel zelf vrij urbaan is opgezet met een moderne uitstraling, heeft het toch een natuurlijk gevoel.

In de wijde omtrek is niet anders te vinden dan diepe kloven, bergtoppen die boven de wolken uitrijzen, grillige bergruggen en zinderende zonsondergangen. Jebal Akhdar, de Groene Berg, dankt haar naam aan het mediterrane klimaat waardoor het er erg vruchtbaar is. Om het hotel heen vind je ruige gaarden waar walnoten, grapefruits en Omaanse rozen groeien. Deze laatste bedekken de bergen in maart en mei met een roze deken.

Schermafdruk 2017-01-12 17.59.46

Schermafdruk 2017-01-12 18.00.23

Schermafdruk 2017-01-12 18.00.31

4. Namibië | Vingerklip Lodge: een oneindig uitzicht

Gesitueerd midden in het Damaraland, boven op een hoge rots ligt de Vingerklip Lodge. Vanaf het terras voor je kamer heb je uitzicht zover je blik reikt en op de waterplaatsen waar wilde dieren komen drinken. Of om gewoon een paar uur te zitten en de rust volledig tot je door te laten dringen.Je kunt vanaf hier ook vele mooie wandelsafari’s maken, van een afstandje kun je nog beter zien hoe mooi deze lodge opgaat in haar omgeving. En wellicht heb je het geluk de woestijnolifant en zwarte neushoorn tegen te komen.

Helemaal bovenop de berg ligt de Heaven’s Gate Bungalow, in deze accommodatie heb je het rijk volledige voor jou alleen, inclusief eigen (mini)zwembad.

Schermafdruk 2017-01-12 18.09.30

Schermafdruk 2017-01-12 18.10.55

Schermafdruk 2017-01-12 18.09.45

5. Peru | Rainforest Posada Amazonas: tussen reuzenotters en papegaaien

Tambopata National Reserve is een beschermd natuurgebeid in de Amazonejungle van Peru. Als je deze bijzondere natuur wil ontdekken kun je slapen in de Posada Amazonas, een eenvoudige en prachtig gelegen plek om je over te geven aan de jungle. Vanaf deze plek nemen gidsen je mee om reuzenotters te spotten vanaf een vlonder in het midden het water – zo hebben zowel de otters als jij alle rust. Verder is het een komen en gaan van apen, papegaaien en parkieten. Alle transport gaat met de boot of via smalle wandelpaden langs de oevers.

Lees ook:  Geluk in een maisveld

Schermafdruk 2017-01-12 18.21.10

Schermafdruk 2017-01-12 18.21.25

Schermafdruk 2017-01-12 18.21.37

6. Canada | Ten-ee-Ah Lodge: slapen tussen de elanden

In het Shuswap, de oorspronkelijke taal van ‘Cariboo County’ betekent Ten-ee-Ah ‘eland’. Van deze diersoort zie je er dan ook genoeg vanaf de Ten-ee-Ah Lodge! De lodge ligt vrij ver van de bewoonde wereld, op je wandelingen zul dan ook vooral elanden en andere wilde dieren tegenkomen. Om ‘s avonds weer uit te rusten bij een knapperend kampvuur.

In deze lodge proberen ze alle gasten zoveel mogelijk te laten genieten van de omgeving, ze schakelen daarom ook de wifi uit tijdens het ontbijt en avondeten zodat je de eetmomenten ook ten volle kan benutten om de natuur in je op te nemen. Daar kan geen email tegenop…

Schermafdruk 2017-01-12 18.28.29

Schermafdruk 2017-01-12 18.28.47

7. Australië | El Questro Homestead: balancerend op de rand van een klif

Tot slot: het continent waar de natuur onverbiddelijk is en de sterren elke nacht de hemel verlichten: Australië. Balancerend op de rand van een hoge klif ligt de homestead El Questro. Met slechts 9 kamers is het een heel kleinschalig onderkomen, de ramen tot het plafond geven je uitzicht over de omringende natuur van The Kimberly en, direct onder je neus, de mooie tropische tuin. Ook een mooie plek voor stijlliefhebbers, alles is met veel zorg en gevoel voor verhoudingen ontworpen.

Vanaf El Questro kun je boottochten maken over de kronkelende rivier, wandelingen door de ruige omgeving of je laten meevoeren op een van de vele paardenruggen. Om ‘s avonds onder het licht van de sterrenhemel te dineren.

questro

questro2

questro3

Meer informatie over deze en andere accomodaties midden in de natuur?

De reisspecialisten van Tenzing Travel (voorheen Kuoni) creëren een unieke reiservaring. Tenzing Travel biedt diverse reizen naar alle continenten aan: van prachtige routes door natuurgebieden in Amerika tot bijzondere reizen door de jungles van Azië. Een overzicht van alle natuurreizen vind je hier.

Reislustig geworden? Vraag hier een gratis brochure aan!

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Boomhut overnachting: 8x een bijzonder plekje om je een te voelen met de natuur
Logeer hoog in een Franse eikenboom in deze prachtige boomhut
Sterren kijken vanuit een tiny house
B&B Warreweide: slapen in een pipowagen met hottub naast de deur