7 exceptionele plekken waar je midden in de natuur overnacht

23 januari 2017
368

Wandelen in de natuur helpt om gedachten te ordenen en om stress te verminderen, zo stelde lang geleden de filosoof Immanuel Kant. Ook eigentijdse onderzoeken bevestigen dit: positieve gevoelens worden versterkt en piekeren wordt gedempt. Reden genoeg om vaker de natuur in te trekken. En dan niet alleen voor een stevige wandeling, maar echt jezelf even onderdompelen in het ruisen van de bomen, zingen van de vogels en kabbelen van het water.

Hoewel er ook talloze mooie natuurplekken naast de deur te vinden zijn, besloten we om het deze keer wat verder weg te zoeken. Van een hut in de jungle van Costa Rica tot een huisjes midden in de natuur Australië: voor deze plekken reizen we graag de halve wereld over. En ondanks dat we van sommige plekken misschien alleen maar kunnen dromen, ook daar kan een mens heel blij van worden...!

1. Costa Rica | La Leona Eco Lodge in Costa Rica: waar de jungle en oceaan elkaar ontmoeten

Waar het regenwoud ophoudt en de Pacifische ocean begint, vind je aan de rand van het Corcovado National Park de hutten van La Leona Ecolodge. Vanaf de parkeerplaats loop je in een uurtje over het strand naar deze plek, je bagage volgt met paard en wagen. Hier hoor je slechts het bulderen van de oceaan, apen die door het woud rennen en de vele vogels die op elk uur van de dag een ander lied hebben om van zich te laten horen.

De lodge heeft een duurzame aanpak: de ramen in je tent zorgen samen met de zeewind voor een natuurlijke ventilatie en 'nachts zijn er alleen kaarsen zodat de nachtelijke dieren niet gestoord worden. Een prachtige plek om overdag avontuurlijke wandelingen door de jungle te maken of zachtjes in te dutten op het ritme van de golven.

Lees ook:  Blå Spaden in Zweden: hier vind je het lekkerste ijs van het noordelijk halfrond

Schermafdruk 2017-01-12 17.30.24

Schermafdruk 2017-01-12 17.29.47

Schermafdruk 2017-01-12 17.30.11

2. Cambodja | Banteay Chhmar Camping Experience: slapen bij het wilde zusje van Ankor Wat

Waar iedereen Ankor Wat kent, is het tempelcomplex van Banteay Chhmar een onbekende en indrukwekkende parel in de tempelgeschiedenis van Cambodja. Het is wel de vier na grootste tempel uit de Angkor periode na Preah Khan (Angkor Tom en Angkor Wat zijn de grootste), maar verder is het vooral boeiend omdat we er nog zo weinig van weten. Na jarenlange verwaarlozing staat het nu hoog op de lijst van UNESCO.

Dichtbij het tempelcomplex is een campsite met fijne tenten voorzien van bedden, een badkamer en, niet onbelangrijk, bescherming tegen de muggen.Een bijzondere plek om door het woud te dwalen en je proberen een voorstelling te maken van de pracht van deze tempels die ooit was.

Schermafdruk 2017-01-12 17.47.24

banteay2

banteay

3. Oman | Alila Jabal Akhdar: de moderne versie van 1001 nacht

Als je op de tegenoverliggende berg staat moet je goed zoeken voordat je hotel Alila überhaupt ziet liggen, zo gaat het op in de omgeving. In de categorie 'waanzinnig mooie plekken' scoort dit hotel vrij hoog met haar bijzondere vormgeving, luxe kamers en ongeëvenaarde uitzichten over het rotsachtige landschap van Oman. Hoewel het hotel zelf vrij urbaan is opgezet met een moderne uitstraling, heeft het toch een natuurlijk gevoel.

In de wijde omtrek is niet anders te vinden dan diepe kloven, bergtoppen die boven de wolken uitrijzen, grillige bergruggen en zinderende zonsondergangen. Jebal Akhdar, de Groene Berg, dankt haar naam aan het mediterrane klimaat waardoor het er erg vruchtbaar is. Om het hotel heen vind je ruige gaarden waar walnoten, grapefruits en Omaanse rozen groeien. Deze laatste bedekken de bergen in maart en mei met een roze deken.

Lees ook:  Adembenemende natuur van Nederland

Schermafdruk 2017-01-12 17.59.46

Schermafdruk 2017-01-12 18.00.23

Schermafdruk 2017-01-12 18.00.31

4. Namibië | Vingerklip Lodge: een oneindig uitzicht

Gesitueerd midden in het Damaraland, boven op een hoge rots ligt de Vingerklip Lodge. Vanaf het terras voor je kamer heb je uitzicht zover je blik reikt en op de waterplaatsen waar wilde dieren komen drinken. Of om gewoon een paar uur te zitten en de rust volledig tot je door te laten dringen.Je kunt vanaf hier ook vele mooie wandelsafari's maken, van een afstandje kun je nog beter zien hoe mooi deze lodge opgaat in haar omgeving. En wellicht heb je het geluk de woestijnolifant en zwarte neushoorn tegen te komen.

Helemaal bovenop de berg ligt de Heaven's Gate Bungalow, in deze accommodatie heb je het rijk volledige voor jou alleen, inclusief eigen (mini)zwembad.

Schermafdruk 2017-01-12 18.09.30

Schermafdruk 2017-01-12 18.10.55

Schermafdruk 2017-01-12 18.09.45

5. Peru | Rainforest Posada Amazonas: tussen reuzenotters en papegaaien

Tambopata National Reserve is een beschermd natuurgebeid in de Amazonejungle van Peru. Als je deze bijzondere natuur wil ontdekken kun je slapen in de Posada Amazonas, een eenvoudige en prachtig gelegen plek om je over te geven aan de jungle. Vanaf deze plek nemen gidsen je mee om reuzenotters te spotten vanaf een vlonder in het midden het water - zo hebben zowel de otters als jij alle rust. Verder is het een komen en gaan van apen, papegaaien en parkieten. Alle transport gaat met de boot of via smalle wandelpaden langs de oevers.

Schermafdruk 2017-01-12 18.21.10

Schermafdruk 2017-01-12 18.21.25

Schermafdruk 2017-01-12 18.21.37

6. Canada | Ten-ee-Ah Lodge: slapen tussen de elanden

In het Shuswap, de oorspronkelijke taal van 'Cariboo County' betekent Ten-ee-Ah 'eland'. Van deze diersoort zie je er dan ook genoeg vanaf de Ten-ee-Ah Lodge! De lodge ligt vrij ver van de bewoonde wereld, op je wandelingen zul dan ook vooral elanden en andere wilde dieren tegenkomen. Om 's avonds weer uit te rusten bij een knapperend kampvuur.

Lees ook:  Opgaan in de natuur

In deze lodge proberen ze alle gasten zoveel mogelijk te laten genieten van de omgeving, ze schakelen daarom ook de wifi uit tijdens het ontbijt en avondeten zodat je de eetmomenten ook ten volle kan benutten om de natuur in je op te nemen. Daar kan geen email tegenop...

Schermafdruk 2017-01-12 18.28.29

Schermafdruk 2017-01-12 18.28.47

7. Australië | El Questro Homestead: balancerend op de rand van een klif

Tot slot: het continent waar de natuur onverbiddelijk is en de sterren elke nacht de hemel verlichten: Australië. Balancerend op de rand van een hoge klif ligt de homestead El Questro. Met slechts 9 kamers is het een heel kleinschalig onderkomen, de ramen tot het plafond geven je uitzicht over de omringende natuur van The Kimberly en, direct onder je neus, de mooie tropische tuin. Ook een mooie plek voor stijlliefhebbers, alles is met veel zorg en gevoel voor verhoudingen ontworpen.

Vanaf El Questrokun je boottochten maken over de kronkelende rivier, wandelingen door de ruige omgeving of je laten meevoeren op een van de vele paardenruggen. Om 's avonds onder het licht van de sterrenhemel te dineren.

questro

questro2

questro3

Meer informatie over deze en andere accomodaties midden in de natuur?

De reisspecialisten van Tenzing Travel (voorheen Kuoni) creëren een unieke reiservaring. Tenzing Travel biedt diverse reizen naar alle continenten aan: van prachtige routes door natuurgebieden in Amerika tot bijzondere reizen door de jungles van Azië. Een overzicht van alle natuurreizen vind je hier.

Reislustig geworden? Vraag hier een gratis brochure aan!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Griekse mythologie: de schepping van de wereld

Zo wordt alcoholvrije wijn gemaakt

Het troostende effect van begrafenis liedjes

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden broer

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings