7 bijzondere zomermarkten en -festivals om in je agenda te zetten

30 mei 2017
213

Met het mooie weer worden er in Nederland allerlei leuke events georganiseerd. Van zomermarkten waar menig Bourgondiër z'n hart kan ophalen tot festivals op bijzondere locaties. Wij hebben een aantal voor je uitgezocht waar je blij van wordt. 

Voor bijzondere ervaringen hoef je deze zomer niet ver te reizen!

1. Wonderfeel | Klassieke muziek in de natuur

Wonderfeel - Musici op Schaep en Burgh

Muziek, eten, zitzakken en een natuurgebied, dat is zo ongeveer Wonderfeel in een notendop. Het is een muzikaal festival in 's-Gravenland waar lekker eten en ontspanning hoog in het vaandel staan. Voor heel even is het landgoed Schaep en Burgh een minidorpje met overdekte podia waar je kan genieten van een groot scala aan livemuziek. Wonderfeel is van 21 t/m 23 juli en kaarten zijn online te koop.

2. Summermarket by the Sea | Zeeuwse zomermarkt 

zomermarkt Vlissingen

Summermarket by the Sea is een echte Nederlandse zomermarkt op een leuke locatie. Het ligt aan zee aan het Bellamypark in Vlissingen. Je kunt er heerlijk struinen en snuffelen tussen alle streekproducten en handgemaakte items, kijken naar oude ambachten en genieten van biologisch eten. Sluit af met een zomerse strandwandeling, of drink een kopje koffie op het terras aan het Bellamypark. Ga voor meer informatie over de markt naar de Facebook pagina van Summermarket by the Sea.

3. 4de Monnikenmarkt | Zomermarkt vol oude ambachten en streekproducten op een unieke locatie 

zomermarkt monnikenmarkt

Net over de grens in België in Geetbeets (2 uur rijden vanaf Utrecht) vind je een 15e eeuws kasteeltje. Het ligt middenin een groot park vol bomen. Op deze unieke locatie vindt de 4de Monnikenmarkt plaats. Een bijzondere zomermarkt waar allerlei ambachten en demonstraties worden getoond. Je kunt er verschillende workshops volgen, mooie streekproducten kopen en genieten van een flinke portie kunst en cultuur. De 4de Monnikenmarkt vindt plaats op 25 juni en is gratis toegankelijk. Meer informatie vind je op de Facebookpagina.

Lees ook:  Unieke plekken om te gaan uiteten in Nederland

3. Overtuinenfair | Alles voor binnen en buiten

zomermarkt ijlst

In het historische Friese stadje IJlst vindt deze zaterdag de jaarlijkse Overtuinenfair plaats. Al wandelend door het schilderachtige plaatsje kan je snuffelen tussen de woonaccessoires, tuinmeubelen, kunst en curiosa. De Overtuinenfair vraagt een bijdrage van €2,50 aan hun bezoekers. Hiermee ondersteunen ze lokale goede doelen. Meer informatie over de Overtuinenfair vind je op de website.

4. Een Frans Festijn | Alsof je over de markt in Parijs loopt 

zomermarkt Vaassen

Op 5 en 6 augustus is Kasteel Cannenburch in Vaassen voor een weekend een stukje Frankrijk. Echte Franse brocante mag natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast kan je ook genieten van de Franse keuken met een goed glas wijn, terwijl de chanteuse Franse chansons zingt onder leiding van een accordeonist. Ook kun je, net als op de pleinen van Parijs, meekijken hoe een kunstenaar te werk gaat. Misschien laat je wel een portret van jezelf maken door een sneltekenaar. Ga voor meer informatie over deze zomermarkt naar de website van een Frans Festijn.

5. Jazz on the Waves | Intiem jazzfestival op Texel

jazz on the waves

Liefhebbers van jazzmuziek moeten 15, 16, en 17 juni zeker op Texel zijn. De organisatoren van Jazz on the Waves hebben een fijn programma opgesteld met een mix van jazz, fusion, soul, wereldmuziek en dance. Het driedaagse avondprogramma is gevuld met bijzondere combinaties van artiesten die er voor zullen zorgen dat de avond een grote muzikale verrassing wordt. Tickets zijn online verkrijgbaar via de website van Klif12 (helemaal onderaan).

6. Opentuinen Dagen Amsterdam | Wandelroute door Amsterdamse tuinen

Opentuinen dagen

Amsterdam heeft een grote hoeveelheid groene locaties die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek. Tijdens de Opentuinen Dagen zijn er een grote hoeveelheid tuinen van particulieren en instellingen opengesteld. Via de wandelroutes loop je door een oase van groen en kun je kijken naar kunst van de 17e eeuw tot en met nu. Meer informatie vind je op de website van Opentuinen Dagen.

Lees ook:  9 tips over wat te doen in Venlo

7. Zeeland Nazomerfestival | Theaterfestival op bijzondere locaties 

Beeld | Lex de Meester via Theaterproductiehuis Zeelandia

Beeld | Lex de Meester via Theaterproductiehuis Zeelandia

Voor een unieke muziek- en theaterbelevenis moet je bij Zeeland Nazomerfestival zijn. Van 21 augustus t/m 2 september kun je op verschillende locaties in Zeeland kijken naar diverse theatervoorstellingen en muziekoptredens. Ook in het historische centrum van Middelburg. Niet alle locaties zijn even goed te bereiken met de auto, dus je kan ook een kaartje bestellen voor de festivalbus. Voor meer informatie en tickets ga je naar de website van Zeeland Nazomerfestival.

Wil je over de grens snuffelen tussen antiek? Lees dan eens dit artikel over de beste antiekmarkten van Europa.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings