7 bijzondere koppels van dieren en baasjes die samen reizen

25 oktober 2017
431

Stel: je wil een lange reis maken, maar je hebt huisdieren. Regel je een oppas, breng je ze naar een kennel? Niks ervan, deze baasjes namen ze gewoon mee.We vonden 7 koppels van dieren en mensen met een bijzonder verhaal die elkaar vergezelden in verre reizen rond de wereld.  

1. Burma en Puppi, de avontuurkat en -hond

Toen Stephen terugkwam van een missie in Irak merkte hij dat hij de liefde van dieren nog meer nodig had dan daarvoor. Terwijl hij worstelde met zijn oorlogtrauma's, hielpen hond Puppi en kat Burma hem hoop te houden op een betere toekomst. Zij gaven hem een reden om elke dag uit bed te komen. Samen met Burma en Puppi volgt Stephen "adventure therapy" en gaat hij met zijn dieren op avontuur in de wildernis. Via "Burma the adventurecat" volg je al hun belevenissen.

http://https://youtu.be/Sr1WPKHiCdk

2. De zeilende kip Monique

Over Kip Monique, die met haar baasje Guirec Soudée de wereld schreven we bij Paradijsvogels Magzine al eerder een uitgebreid artikel met foto's. Sindsdien is dit bijzondere duo en uitgebreid naar een trio: hond Bosco werd dikke vrienden met Monique en toen moest Guirec hem wel meenemen op hun zeilboot. Lees hier meer over kip Monique en Guirec of bekijk nog meer foto's op instagram.

 

Lees ook:  5 redenen om naar het zuiden van Denemarken af te reizen

3. Chapati, de zwerfhond uit India

Toen Kritina en Eugene in Kochi (India) een achtergelaten zwerfpuppie vonden, wilden ze hem niet zo achterlaten. Het Oekraïense stel bracht hem naar verschillende dierenklinieken waar hij werd geholpen tegen honderden vliegen- en tekenbeten. Ze besloten hem te adopteren en nu reist Chapati met zijn baasjes de hele wereld over. Na Azië zijn ze nu in Italie en dat kun je hier volgen.

 


4. De camperkat Willow

Kat Willow woont in een busje en reist met haar baasje Rich door Australië. Toen Rich in 2014 weg wilde uit het drukke bedrijfsleven, bouwde hij zijn busje om tot huis op wielen. Maar toen hij eindelijk ontslag had genomen, kon hij niet zonder Willow. Door eerst te oefenen met kleine tripjes raakte de kat gewend aan het camperleven: buiten loopt ze bijna altijd vrij rond met een gps-tracker, zodat Rich haar altijd snel kan terugvinden. Volg hun avonturen op dit instagramaccount.

In onderstaand filmpje vertelt baasje Rich over zijn leven in de bus met Willow.

http://https://youtu.be/NT2HR_zfstQ

 

5. Suki, de Bengaalse avonturier

Suki woont met haar baasje in Canada, samen maken ze lange wandelingen door de bossen, kanoën ze over prachtige meren of klimmen over hoge rotsen. Lees hier ons artikel dat al eerder verscheen op Paradijsvogels Magazine over deze bijzondere kat of bekijk meer foto's op instagram.

 

Lees ook:  De paden op: 5 avontuurlijke wandelroutes op Nederlandse bodem

6. Loki, de wolfshond

"Loki's instinct is om rond te dwalen en onvermijdelijk daagt hij mij uit hetzelfde te doen"

De indrukwekkend grote Loki is een kruising tussen een husky, een alaska-malamute en een poolwolf. Zijn baasje Kelly Lund was vastberaden Loki het leven te geven dat een wolfshond nodig heeft en daarom zijn ze vooral buiten te vinden. Ze gaan vaak samen kamperen en maken lange wandeltochten. Bekijk de prachtige foto's en filmpjes op Loki's eigen instagram.

 

Klik op het filmpje om Loki in zijn natuurlijk habitat te zien rondrennen.

 

http://https://youtu.be/1Q1eAUKHFww

 

7. Skatty, de dovegeleidekat

Zonder enige training voelde kat Skatty aan dat zijn baasje Paul niet kon horen. Inmiddels laat hij Paul weten wanneer er iemand aan de deur is of als de telefoon gaat. Skatty, die voluit Strauss von Skattenbol Rebelpaws heet, gaat ook mee op zeiltochten. Onlangs nog rond Nieuw-Zeeland. Ook hier kan hij Paul goed helpen door te laten weten als er andere boten aankomen. Volg de avonturen van deze kat op facebook en op instagram.

 

Wil je ook op reis met je hond? Dat kan in deze B&B aan de Engelse Rivièra, een Bed&Basket! Een bed & breakfast die speciaal is ingericht om er met je hond te kunnen overnachten.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down