6 mooie levenslessen van Audrey Hepburn over echte schoonheid

12 december 2016
290

Schoonheid komt in alle vormen en maten, maar een van meest herkenbare stijliconen is en blijft toch wel Audrey Hepburn. Hoewel in de media hoofdzakelijk de bekende beelden van een jonge Audrey als Holly Golightly in Breakfast at Tiffany's circuleren, was Hepburn ook op latere leeftijd een krachtige verschijning. Niet alleen vanwege haar uiterlijk, maar ook door haar levenshouding en uitstraling. In alle opzichten een mooi mens. Haar zoon maakte onder andere dit mooie boekje met foto's en persoonlijke verhalen over zijn moeder.

Omdat we graag blijven leren van de besten, verzamelden we een aantal van haar uitspraken als interessante inzichten over echte schoonheid.

1. "De schoonheid van een vrouw groeit met de jaren!"

Gelukkig zijn er steeds meer mode- en beautymerken die oudere vrouwen gebruiken als model, maar desondanks is er in de maatschappij een hardnekkige ondertoon die jeugd altijd boven wijsheid plaatst. Wij weten beter :), en dat deed Hepburn ook: met het stijgen van haar jaren zagen we een gracieuze vrouw met veel zelfvertrouwen die uitstraalde dat ze haar plek waard was.

2. "Bij sex-appeal gaat het om meer dan je maten. Ik heb geen slaapkamer nodig om mijn vrouw-zijn te bewijzen. Ik kan net zoveel sex-appeal uitstralen wanneer ik appels sta te plukken of in de regen loop"

Voor Audrey Hepburn was het duidelijk dat de echte definitie van schoonheid niet per se met 'sex' te maken had. Wat iemand sexy en mooi maakt wordt niet bepaald door de hoeveelheid calorieën die ze eet of hoeveel tijd je in de sportschool staat. Het gaat erom dat je diep van binnen echt weet wie je bent. Audrey hoefde niet naakt of in een bikini rond te lopen om sexy of mooi gevonden te worden. Al wandelend op straat creëerde ze dat effect al. En dat kan iedereen, wanneer je dicht bij jezelf staat.

Lees ook:  Deze kunstenaar gebruikt het strand als zijn canvas

3. "Echte schoonheid zit niet in de kleding die ze draagt, het figuur dat ze heeft of de manier waarop ze haar haren kamt. Echte schoonheid zit in de ziel. In de liefde die ze geeft en de passie die ze toont."

Een verdieping van wat we hiervoor al eerder noemden: weten wie je bent en waar je voor staat is de basis voor schoonheid. En hoewel Audrey hield van van haar Chanels en Diors, was het ook (of juist!) haar inzet voor de wereld en haar persoonlijkheid die haar een mooi mens maakten.

4. "In het leven moet je je niet aan teveel dingen vasthouden, behalve aan elkaar"

Schoonheid en uitstraling komen ook tot je door de mensen om je heen en de connecties die in het leven weet te maken. Deels omdat daar een groot deel van het geluk van het leven in schuilt - ook die basis laat mensen iets uitstralen wat heel aantrekkelijk is voor anderen. Als mooi mens was Hepburn niet alleen actrice in een wereld van uiterlijk vertoon, haar humanitaire kant en leven als moeder waren ook twee belangrijke elementen die meetelden in hoe wij haar schoonheid zagen.

Beeld: Old Picz

Beeld: Old Picz

Een levensles die we soms wat vaker tegen onze 25-jarige zelf van vroeger zouden willen zeggen: schoonheid zit niet in dat halve kilootje minder, maar wel in je uitstraling dat je met volle teugen van het leven geniet. Eet gewoon die taart als je daar zin in hebt en als je daar gelukkig van wordt, geniet van dat moment en neem het mee in de rest van je dag!

Lees ook:  Voordelen van frisse lucht en natuurlijk licht voor gezondheid en welzijn

6. "Ik geloof dat gelukkige meisjes de mooiste meisjes zijn"

Deze kon natuurlijk niet ontbreken. Gelukkig zijn met je zelf en rust vinden in wie je bent geeft mensen de meest krachtige en mooiste uitstraling. Laat gaan wat anderen van je denken, of hoe anderen denken dat het leven geleefd moet worden. Kijk in je eigen ziel en vind die dingen die jou aan het lachen maken. of je dan 25 of 85 bent, je bent dan even mooi.

Meer weten? Audrey Hepburn's zoon maakte een prachtig boekje met foto's en persoonlijke herinneringen over haar.

Bekijk ook deze mooie fotoserie over het gewone leven van Audrey Hepburn

Beeld: The Telegraph

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings