6 ideeën voor een feestelijke slinger met versiering uit de natuur

15 december 2017
1117

Bij Paradijsvogels Magazine vinden we het fijn om onze huizen gezellig te maken nu de feestdagen voor de deur staan. Het liefst doen we dat met zoveel mogelijk natuurlijke producten, want de natuur is toch vaak de mooiste versiering! Vooral slingers maken een huis snel vrolijk, ook na de feestdagen wanneer de gure wintermaanden zich aandienen. We zetten de 6 leukste en meest inspirerende natuurlijke slingers voor je op een rijtje.

Veel producten vind je in de natuur of haal je goedkoop bij een bloemenstal of lokale markt. Varieer eindeloos met verschillende planten, bloemen en materialen die passen bij het seizoen of je gevoel. Met deze tips en inspiratie maak je op een middag een prachtige slinger en is je huis helemaal klaar voor de feestdagen. Of een verjaardag. Of gewoon voor een doordeweekse dag.

Tip 1: Accepteer dat er sommige dingen zullen afbreken. Vaak werk je met gedroogde spullen en die zijn nu eenmaal poreus. Laat je niet ontmoedigen en blijf rijgen.

Tip 2: Als je een lange slinger wilt maken, maak dan eerst kleinere slingers en bindt die vervolgens aan elkaar. Dat is makkelijker en de kans dat er dan iets kapot gaat is kleiner.

Tip 3: Sommige slingers (zoals bijvoorbeeld die van steranijs) zijn mooi in hun repetitieve eenvoud, terwijl anderen niet gevarieerd genoeg kunnen. Verzamel je versiering op verschillende locaties, zodat je een mooi gevarieerde slinger krijgt.

 

1. Een slinger van gedroogd fruit

dried-fruit-garland-13-erin-boyle-gardenista

Deze slinger kan ook gemaakt worden van fruit dat nét iets te lang in de fruitmand heeft gelegen, maar ook walnoten passen er goed tussen. Hier vind je de tips voor het drogen en rijgen van deze fruitige feestslinger.

Ook mooi: dit bomvolle exemplaar!

kerstkrans2

Lees ook:  18 vruchten en groenten die niet alleen lekker zijn, maar ook prachtig bloeien!

2. Steranijs als geurende versiering

finished star anise garland 2 by Justine Hand for Remodelista_0

kerstslinger

Een bijzondere slinger die ook een fijne geur verspreidt en je hebt alleen lijm en een lint nodig. Bekijk hier hoe je de slinger zelf in elkaar zet.

3. Botanische vreugde om op te hangen

maurice-garland-hung-up-michael-paulus

Bekijk hier hoe deze mooie slinger is gemaakt en haal meteen inspiratie voor het ophangen ervan.

4. Lampionplantjes een slinger

0dd35a3453a8dc550ac6fe190e1bd116

Kleine lampionnetjes aan een slinger maken een mooie warme versiering voor tijdens de feestdagen. Je kunt enkel de Chinese lampionnetjes aan een draad rijgen of ze combineren met gekleurde herfstbladeren.

5. Een slinger van gedroogde bloemen
700_dried-floral-garland-v2

Een grote verscheidenheid van gedroogde bloemen vormt een feestelijke en kleurrijke slinger, die eigenlijk past bij elke gelegenheid. En hoe langer hoe beter!

6. Lijsterbessen: vers en gedroogd zijn ze prachtig

700_diy-video-garland.jpg

In dit filmpje wordt voorgedaan hoe zo'n bijzonder ornament van enkel takjes en ijzerdraad wordt gemaakt..

En tot slot: knoop de eindjes van je slinger aan elkaar, zet het op een rondgebogen ijzerdraad en je hebt een schitterende krans:

kerstkrans

 

Met (gedroogde) bloemen kun je nog veel meer bijzondere dingen maken. Bekijk dit lijstje met de mooiste inspiratie voor bloemenkunst. 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down