6 ideeën voor een feestelijke slinger met versiering uit de natuur

1611 VIEWS
6 ideeën voor een feestelijke slinger met versiering uit de natuur

Bij Paradijsvogels Magazine vinden we het fijn om onze huizen gezellig te maken nu de feestdagen voor de deur staan. Het liefst doen we dat met zoveel mogelijk natuurlijke producten, want de natuur is toch vaak de mooiste versiering! Vooral slingers maken een huis snel vrolijk, ook na de feestdagen wanneer de gure wintermaanden zich aandienen. We zetten de 6 leukste en meest inspirerende natuurlijke slingers voor je op een rijtje.

Veel producten vind je in de natuur of haal je goedkoop bij een bloemenstal of lokale markt. Varieer eindeloos met verschillende planten, bloemen en materialen die passen bij het seizoen of je gevoel. Met deze tips en inspiratie maak je op een middag een prachtige slinger en is je huis helemaal klaar voor de feestdagen. Of een verjaardag. Of gewoon voor een doordeweekse dag.

Tip 1: Accepteer dat er sommige dingen zullen afbreken. Vaak werk je met gedroogde spullen en die zijn nu eenmaal poreus. Laat je niet ontmoedigen en blijf rijgen.

Tip 2: Als je een lange slinger wilt maken, maak dan eerst kleinere slingers en bindt die vervolgens aan elkaar. Dat is makkelijker en de kans dat er dan iets kapot gaat is kleiner.

Lees ook:  Kunstenares maakt hyperrealistische schilderijen van bladeren in aquarel

Tip 3: Sommige slingers (zoals bijvoorbeeld die van steranijs) zijn mooi in hun repetitieve eenvoud, terwijl anderen niet gevarieerd genoeg kunnen. Verzamel je versiering op verschillende locaties, zodat je een mooi gevarieerde slinger krijgt.

 

1. Een slinger van gedroogd fruit

dried-fruit-garland-13-erin-boyle-gardenista

Deze slinger kan ook gemaakt worden van fruit dat nét iets te lang in de fruitmand heeft gelegen, maar ook walnoten passen er goed tussen. Hier vind je de tips voor het drogen en rijgen van deze fruitige feestslinger.

Ook mooi: dit bomvolle exemplaar!

kerstkrans2

2. Steranijs als geurende versiering

finished star anise garland 2 by Justine Hand for Remodelista_0

kerstslinger

Een bijzondere slinger die ook een fijne geur verspreidt en je hebt alleen lijm en een lint nodig. Bekijk hier hoe je de slinger zelf in elkaar zet.

3. Botanische vreugde om op te hangen

maurice-garland-hung-up-michael-paulus

Bekijk hier hoe deze mooie slinger is gemaakt en haal meteen inspiratie voor het ophangen ervan.

4. Lampionplantjes een slinger

0dd35a3453a8dc550ac6fe190e1bd116

Kleine lampionnetjes aan een slinger maken een mooie warme versiering voor tijdens de feestdagen. Je kunt enkel de Chinese lampionnetjes aan een draad rijgen of ze combineren met gekleurde herfstbladeren.

5. Een slinger van gedroogde bloemen
700_dried-floral-garland-v2

Een grote verscheidenheid van gedroogde bloemen vormt een feestelijke en kleurrijke slinger, die eigenlijk past bij elke gelegenheid. En hoe langer hoe beter!

Lees ook:  De 9 meest idyllische plekjes van good old England

6. Lijsterbessen: vers en gedroogd zijn ze prachtig

700_diy-video-garland.jpg

In dit filmpje wordt voorgedaan hoe zo’n bijzonder ornament van enkel takjes en ijzerdraad wordt gemaakt..

En tot slot: knoop de eindjes van je slinger aan elkaar, zet het op een rondgebogen ijzerdraad en je hebt een schitterende krans:

kerstkrans

 

Met (gedroogde) bloemen kun je nog veel meer bijzondere dingen maken. Bekijk dit lijstje met de mooiste inspiratie voor bloemenkunst. 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Snijkunstwerken van gevallen bladeren
Deze kunstenaar geeft gevallen bladeren een nieuw leven als kunstwerk
Beeldschone fragiele mandala’s als ode aan de natuur
3 leuke doe-het-zelf ideeën om je huis in herfstsferen te hullen