6 herkenbare gedachten als je vader van 83 weer gaat daten

1154 VIEWS
6 herkenbare gedachten als je vader van 83 weer gaat daten

Vorig jaar overleed de moeder van Liesbeth (55). Hoewel de tijd voorbij is dat de vrouwen uit het dorp op de begrafenis alvast een kijkje kwamen nemen bij deze nieuwe vrijgezel duurde het niet lang voordat de eerste vrouwen zich aandienden voor gezellige uitjes en kopjes koffie in het dorp.

“Ik schonk er niet zoveel aandacht aan. Dacht dat mijn vader ook nog lang niet bezig was met een nieuwe vrouw en dat deze dames hem een hart onder de riem kwamen steken”, vertelt Liesbeth. “Dus het kwam vrij onverwacht toen hij me deze zomer belde: ‘Liesje, ik heb een nieuwe vriendin’.

Ik geloof dat ik even 2 minuten stil was. ‘Ben je verliefd?’ vroeg ik. ‘Ja’, antwoordde mijn vader. Wie had dat gedacht. Los van het feit dat ik blij ben voor hem, houdt het me ook heel erg bezig. Hieronder een greep uit mijn gedachten. Herkenbaar? Aanvullingen? Ik hoor het graag!”

1. Wat schattig. Dezelfde gedachte had ik toen mijn zoon van 15 met zijn eerste vriendinnetje thuiskwam. Dat het niet lang schattig zou blijven wist ik toen (gelukkig) nog niet, maar ze zagen er vooral lief uit. Mijn vader en zijn vriendin zien er samen ook vooral lief uit. Ik weet dat dit betuttelend klinkt, maar toch voelt het zo. Tegelijkertijd brengt me dat meteen bij punt 2:

Lees ook:  Daten na je 65ste | Maria

2. Ehmmm, hebben ze nog seks? Eerlijk: hier wil ik helemáál niet aan denken! En het gaat me ook eigenlijk geen bal aan. Maar het fascineert mij toch. Want los van de praktische uitdagingen (Viagra, iemand? Kan het hart van mijn vader dat wel aan?), zet het me ook aan het denken over mijn eigen seksleven over een jaar of 30. Zou ik er dan nog zin in hebben? Ergens hoop ik hartgrondig van wel.

3. Leuk voor je, pap. ‘Ja maar ik vind het ook leuk voor jullie.’ Waar ik in eerste instantie dacht dat het vooral een leuk verzetje voor mijn vader was, wil hij zijn geluk graag en veel delen. Hij wilde graag dat we haar snel zouden ontmoeten. En dat zij er zondag als we elkaar zien ook altijd bij is. Ik moet nog even wennen aan deze nieuwe familiesamenstelling, maar heb besloten het met hetzelfde enthousiasme als mijn vader tegemoet te treden.

4. Hoe hebben we de erfenis ook alweer geregeld? Ja, jongens, uiteindelijk gaat het allemaal om geld. Gelukkig gaat het bij ons niet om kapitalen dus is de potentiële stress en ellende die geldkwesties kunnen veroorzaken minimaal. Ik hoop dat mijn vader heel gelukkig is met zijn nieuwe liefde, maar zou het ook zuur vinden relaties vertroebelen door discussies over geld. Je mag daar van alles van vinden, maar ik heb voor de zekerheid de notaris even gebeld.

Lees ook:  Daten na je 65ste | Nora

5. Hoe doen we dat straks met het kerstdiner? Ik vind kerstdiners een crime. De laatste jaren is de samenstelling redelijk stabiel waardoor de stresslevels enigszins zijn waren gestabiliseerd. Komt ze ook? Moeten we haar familie ook uitnodigen? Het is pas november maar deze dingen kunnen mij dagen bezighouden. Gelukkig zijn mijn kinderen er een stuk makkelijker in: ‘Mam, doe niet zo moeilijk. Hartstikke gezellig als ze komt.’ Helder.

6. Zou ik nog verliefd kunnen worden op mijn 83e? Ik hoop dat ik tot het einde van mijn levensdagen met Rogier ben. Maar wat als? Volgens de statistieken gaat Rogier eerder dood dan ik. Het zou mij nu al vermoeiend lijken om weer op vrijersvoeten te zijn, laat staan als ik 30 jaar verder ben. Maar misschien bestaat er dan Tinder voor 80-jarigen. Lijkt mij ideaal.

Ook een verhaal delen? Mail naar de redactie!

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

7 waarheden over het lege nest
Met dit gedrag in een koffietent verraad je meteen je leeftijd
Waarom ik het geweldig vind om 50 jaar te zijn
Waarom ik helemáál niet gelukkig word van opruimen