6 feitjes over de Kama Sutra

26 april 2021
811
seksuele energie

De Kama Sutra, wie heeft er niet van gehoord. Dat heeft één hoofdreden: de 64 seksstandjes die erin beschreven wordt, een aantal dat overigens de vraag oproept op het welbekende ‘standje 69’ er wel in vermeld staat. Maar het algemene beeld van de Kama Sutra als een praktisch boek over seks is niet geheel correct. We bespreken zes interessante feitjes over de Kama Sutra.

Niet alleen maar standjes
Het algemeen bekende cliché over de Kama Sutra is dat het een boek over standjes voor seks is. De term ‘Kama Sutra’ is eigenlijk een synoniem geworden voor creatieve seksuele posities. Dat is niet echt terecht, want in werkelijkheid gaat slechts 20 procent van het boek hierover. De andere 80 procent gaat over het hebben van respectvolle en waardevolle relaties.

Niet tantrisch
In de westerse wereld wordt de Kama Sutra veel gehanteerd als een handleiding voor zogenaamde ‘tantrische seks’. In de werkelijkheid is dit onterecht. De Kama Sutra is namelijk helemaal geen tantrische tekst en stimuleert ook geen tantrische praktijken.

Geen afbeeldingen
Wat de Kama Sutra onder andere bekend maakt, zijn de illustraties van seksstandjes die in de tekst beschreven worden. Maar in de originele versie van die boek zaten die illustraties er helemaal niet in en moest je het doen met de beschrijving in de tekst. Niet alleen voor hetero’s

Hoewel de Kama Sutra stamt uit de tweede eeuw na Christus, is het boek niet zo ouderwets van aard dat het enkel aandacht schenkt aan heteroseksuelen. Integendeel, ook homo’s en lesbiennes komen aan bod in het boek. Sterker nog, ook geslachtsgemeenschap met dieren wordt in het boek vermeld. Over seks met behulp van Viagra en daten via Tinder vind je dan weer niets…

Lees ook:  NOVEMBER | Van de Kunstmaand Ameland tot een cursus ambachtelijk boekbinden

Meer samengesteld dan geschreven
De originele schrijver van de Kama Sutra is Vatsyayana, een hindoeïstische filosoof die rond de tweede eeuw na Christus in India heeft gewoond en het boek in het Sanskriet opstelde. Echter heeft hij boek niet echt geheel geschreven, maar vooral ook samengesteld uit andere werken. Vatsyayana zelf verklaarde nota bene dat de zeven belangrijke delen van zijn werk een samenvatting waren van langere werken van andere auteurs.

Vernietiging
Het is niet allemaal feest in de Kama Sutra. Hoewel het bol staat van de tips over liefde en seks, zit er ook een donkerdere ondertoon aan. Er wordt in het boek namelijk ook gewaarschuwd voor de ‘vernietiging’ die op de loer zou liggen terwijl jij en je partner bezig zijn om genot te vinden. Naast deze zes feitjes zijn er nog veel meer wetenswaardigheden over de Kama Sutra die het beeld over dit werk bijstellen. Misschien wordt het toch tijd om hem zelf eens te lezen…

Lees ook: Veilig reizen als queer doe je zo!

https://www.paradijsvogelsmagazine.nl/queer-en-veilig-op-vakantie/

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down