6 bijzondere tunnels gemaakt door de natuur

4459 VIEWS
6 bijzondere tunnels gemaakt door de natuur

Bij een tunnel denken we al snel aan een gang onder de grond of door een berg waar je met een trein of auto doorheen rijdt om sneller van A naar B te komen. Maar er zijn ook tunnels waar de natuur je betovert en je het liefst eindeloos in rond zou willen dwalen. De natuur is hier haar gang gegaan en vormt – af en toe een klein handje geholpen – unieke en majestueuze hagen van bomen, takken en bloemen die naar elkaar toegroeien in soms sprookjesachtige of zelfs romantische passages. 

Wij hebben een selectie gemaakt van bijzondere natuurlijke tunnels om te bewonderen en waar je je even kunt afsluiten van de rest van de wereld. Sommige bestaan alleen uit bomen, sommige alleen uit bloemen. In ons eerdere artikel boomtunnels kun je nog meer foto’s zien, waarvan ook een paar dicht bij huis.

Magisch!

1. Kawachi Fuji tuinen in Kitakyushu, Japan

In de Kawachi Fuji tuinen staat van eind april tot half mei de wisteria (blauweregen) in bloei. De wisteriabomen vormen twee prachtige, kleurige sprookjesachtige passages van ongeveer 100 meter lang met kleuren die variëren van wit tot paars. Wij vinden deze plaatjes veel weg hebben van een olieverfschilderij, prachtig!

Lees ook:  Kunstenaar arrangeert fleurige bloemen tot schitterende insecten
nature-tunnel-8
Foto: Sky
nature-tunnel-14
Foto: @samsonite_au

bloesemtunnel

2. Liefdestunnel in Klevan, Oekraïne

Deze romantische tunnel was vroeger een treintunnel en is een voorbeeld van wat er gebeurt als je de natuur de vrije loop laat: de bomen zijn volledig naar elkaar toegegroeid. Er rijdt nog steeds drie keer per dag een trein over de 3 km lange spoorlijn die eindigt bij een houtfabriek. Maar de tunnel trekt ook verliefde stelletjes aan. Er wordt gezegd dat als je samen met je geliefde in de tunnel een wens doet, deze ook echt uitkomt. Het proberen waard…

nature-tunnel-5
Foto: Sergey Miroshnik
Foto: amoshapple
Foto: amoshapple

3. Sagano bamboebos, Arashiyama, Kyoto, Japan

Dat bamboe eigenlijk een grassoort is, zou je niet zeggen als je deze hoge bamboebossen ziet. Aan de rand van de drukke stad Kyoto kun je in deze bijzondere tunnels van duizenden hoge en dikke stengels die een kronkelend pad vormen, even tot rust komen. Dat komt ook vooral door het geluid van de wind die door de bamboeblaadjes fluistert. De Japanse regering heeft dit geluid zelfs genomineerd tot ‘een van de honderd geluiden van Japan die behouden moeten worden’.

nature-tunnel-10
Foto: Leslie Taylor
Foto: Mark McLaughlin
Foto: Mark McLaughlin

4. Boone Hall plantage in Charleston, South Carolina, Verenigde Staten

Deze majestueuze eikenbomen zijn in 1743 geplant door de een nazaat van de Boone-familie, eigenaren van een plantage. Ze werden in twee rijen geplant en hebben er twee eeuwen over gedaan om zo naar elkaar toe te groeien.  Ziehier het resultaat!

Lees ook:  Scherven brengen geluk
nature-tunnel-13
Foto: Dave Allen Photography

5. Cipressenboomtunnel in Point Reyes, Californië, Verenigde Staten

Deze cipressen leiden naar een gebouw uit 1929, een Marconi radiocentrale. Een beetje spookachtig is het wel, deze boomtunnel.

nature-tunnel-15
Foto: Zeek Yan

nature tunnel cipressen

6. The Dark Hedges, Ierland

Deze mysterieuze laan van beukenbomen werd door de Stuarts geplant in de 18e eeuw en was bedoeld om indruk de maken op bezoekers van het Georgian landhuis. Twee eeuwen later is het een prachtige tunnel van ineen gestrengelde bomen geworden, 80 km ten noordwesten van Belfast.

nature-tunnel-24
Foto: Chris Tait
Foto: Bored Panda
Foto: Bored Panda

MEER INSPIRATIE

Zwembaden vanuit de lucht gezien
Alle magie van Mexico op de foto’s van Dimitar Karanikolov
Griekse eilanden van bovenaf
De lucht in al haar mooie verschijningen | fotografie