5x waarom je op vakantie wilt naar Friesland

2 september 2020
152
friesland

Friesland is absoluut één van de uniekste provincies van ons land. Een prachtige natuur, gezellige steden en natuurlijk de schitterende meren. Maar ook de tradities, taal en mensen maken de provincie uniek. Wil je echt even heerlijk tot rust komen en genieten van de schitterende omving dan is een vakantie Friesland een absolute aanrader! Wij hebben hieronder de vijf grootste pluspunten van Friesland voor je samengevat

De Friese meren

Nergens in Europa is er zo een groot netwerk van water als in Friesland. Zeker het meer bij Sneek is een aanrader om te bezoeken. Sneek staat bekend om de sneekweek, maar is naast deze week ook erg gezellig om te bezoeken. De Sneeker Waterpoort ziet er al betoverend uit, maar vanaf daar heb je ook een mooi uitzicht over het meer. Pak vanaf hier een bootje en geniet van de mooi omgeving.

Waddeneilanden

Vanaf het Friese vasteland kan je gemakkelijk keen bezoek brengen aan de Waddeneilanden. Je kan heel makkelijk de veerdienst nemen naar één van de eilanden, maar veel leuker is om te gaan wadlopen. Wanneer de zee zich terugtrekt kan je vanaf het vasteland een prachtige wandeling maken over de zeebodem naar Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Eenmaal op het eiland aangekomen ben je echt weer in een totaal andere omgeving wat de provincie ook zo uniek maakt.

De bijzondere elf steden

Ondanks het al een behoorlijk tijd geleden is, maakt de Elfstedentocht de provincie absoluut uniek. De 200km lange tocht brengt je langs 11 belangrijke steden van de provincie. Oorspronkelijk leg je de tocht af op schaatsen, maar je kan dit ook per fiets doen. Deze is met 235km is langer, maar brengt je langs de mooiste plekjes van Friesland en is daarnaast ook gewoon erg leuk om te doen. In meerdere dagen kan je onder meer een bezoek brengen aan Sneek, Leeuwarden, Stavoren, Harlingen en Franeker.

Lees ook:  Wijn proeven in Zuid-Limburg: proef de zon

De natuur

Friesland is in tegenstelling tot veel andere provincies een vrij open provincie. Je vindt er wel degelijk een aantal grote steden, maar eigenlijk is een groot deel van de provincie vrij open gebouwd waardoor de natuur nodig de overhand heeft. Wil je echt de mooiste natuurgebieden van Friesland ontdekken dan moet je een bezoek brengen aan Nationaal Park De Alde Feanen. Dit park staat vooral bekend om de prachtige groene- en waterrijke omgeving. Veel vogels trekken hier jaarlijks naartoe vanwege de uitstekende leefomstandigheden.

Een ander mooi natuurgebied Nationaal Park Drents-Friese Wold. In tegenstelling tot het vorige natuurgebied vind je hier weinig water, maar is het vooral de afwisseling van natuur wat dit zo uniek maakt. Het ligt op de grens van Friesland en Drenthe en is vooral vanwege de heide erg mooi. Je kan hier heerlijk wandelen en fietsen door de verschillende tochten die hier te maken zijn.

Typisch Friese tradities

Wanneer je in Friesland bent dan wil je natuurlijk een aantal typisch Friezen dingen doen. Eén van de leukste activiteiten is kaatsen en fierljeppen. Kaatsen is een sport waarbij je met een bal van hand naar hand moet slaan. Fierljeppen is leuk om met het hele gezin te doen. Via een aanloop spring je op een stok die in het water staat en klimt vervolgens omhoog om hopelijk droog de overkant te halen.

Wil je nou echt iets Fries eten dan moet je een bezoek brengen aan de plaatselijke bakker. Een aantal typisch Friese lekkernijen zijn hier namelijk te koop. Onder meer Friese duumkes en Friese Oranjekoek moet je hier bestellen.

Lees ook:  De voor- en nadelen van een U bank op een rijtje

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De zuiverende werking van de zoutlamp en betekenis hiervan

Het sterrenbeeld Tweeling: eigenschappen en karakter

De spirituele betekenis van de kraai

Het sterrenbeeld Leeuw: eigenschappen en karakter

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings