50plus Fashion Week: grijs of geweldig?

29 februari 2016
292
50plus fashion week

Alyson Walsh geeft op haar mode- en beautyblog That's Not My Age stylingtips en inspiratie om stijlvol en kleurrijk door het leven te blijven gaan. Afgelopen week was ze bij de 50-plus Fashion Week in Londen. Hoewel ze al jaren op de (digitale) bres staat voor stijlvolle mode voor 50plus vrouwen, bekruipt haar een ongemakkelijk gevoel wanneer de uitnodiging voor de 50plus Fashion Week (of eigenlijk: -avond) op de mat valt. "Hebben we echt een 50plus modeshow nodig? Ik wil mooie mode zien die 50plus vrouwen ook aankunnen, gedragen door vrouwen van alle leeftijden - niet een modeshow voor oude mensen!"

Waarom een 50plus Fashion Week?

 

Alyson gaat op onderzoek uit om haar eigen ongemakkelijke gevoel te challengen. Wat zeggen anderen hierover?

[quote text_size="small"]

Eindelijk staat er een catwalk vol met oudere modellen, en nog steeds ben ik niet blij. Waar ligt het aan?

[/quote]

50plus fashion week

Caroline Baker, zij deed de styling voor de 50plus modeshow, vertelt haar dat het in het verleden vrijwel nooit goed uitpakte voor een modewerk om zich te richten op oudere vrouwen. "Ik vind daarom het van JD Williams [het modemerk dat het initiatief nam voor de show - red.] erg moedig dat ze dit doen. Persoonlijk hoop ik dat het vanaf nu betekent dat modemerken juist floreren als ze zoiets doen!"

 

50plus vrouwen herkennen zich vaak niet in het modebeeld

Omdat meer dan de helft van de 50plus vrouwen zich niet herkent in veel mode-uitingen, zowel in de designs als in de reclames, besloot JD Williams om het beestje bij de naam te noemen en een volledige catwalk aan hun nieuwe lijn voor 50plus vrouwen te wijden. "De show begint en alle fashionista's zitten in de zaal. Ik begin zelfs de kleding te waarderen," vertelt Alyson op haar blog. Naderhand praat ze backstage met een paar modellen. "We zijn een vrij dynamische generatie, " zegt model Sylvia Gobbel (55). "Kijk maar naar Kate Moss, zij is 42. Nog maar 8 jaar en ze is ook 50. Ziet zij eruit als een oma?!" Ze vervolgt: "Het gaat niet om jong en sexy blijven, maar om je goed en lekker in je vel te voelen. We willen er juist leeftijdsloos uitzien."

Lees ook:  De mooiste roodharigen uit de collectie van straatfotografe Misja B.

50plus fashion week

Tijd voor verandering

Geïnspireerd door de show en de modellen stelt Alyson haar initiële mening bij: "Misschien moeten we deze beweging inderdaad eerst vieren en zichtbaar maken voordat we het volledig kunnen integreren in de rest van het modebeeld. Het is een wonderschone tijd voor verandering!"

Wat vindt u? Is een 50plus Fashion Week een goede zaak? Of vindt u het niks om het zo apart te benoemen? Reageren kan onderaan de pagina!

50plus fashion week

Foto's: That's not my Age

[hr]

Bekijk ook: Ouder worden met stijl | Inspiratie

50plus fashion week

[hr]

Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

[mc4wp_form id="15395"]

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings