50plus Fashion Week: grijs of geweldig?

3315 VIEWS
50plus Fashion Week: grijs of geweldig?

Alyson Walsh geeft op haar mode- en beautyblog That’s Not My Age stylingtips en inspiratie om stijlvol en kleurrijk door het leven te blijven gaan. Afgelopen week was ze bij de 50-plus Fashion Week in Londen. Hoewel ze al jaren op de (digitale) bres staat voor stijlvolle mode voor 50plus vrouwen, bekruipt haar een ongemakkelijk gevoel wanneer de uitnodiging voor de 50plus Fashion Week (of eigenlijk: -avond) op de mat valt. “Hebben we echt een 50plus modeshow nodig? Ik wil mooie mode zien die 50plus vrouwen ook aankunnen, gedragen door vrouwen van alle leeftijden – niet een modeshow voor oude mensen!”

Waarom een 50plus Fashion Week?

 

Alyson gaat op onderzoek uit om haar eigen ongemakkelijke gevoel te challengen. Wat zeggen anderen hierover?

Eindelijk staat er een catwalk vol met oudere modellen, en nog steeds ben ik niet blij. Waar ligt het aan?

50plus fashion week

Caroline Baker, zij deed de styling voor de 50plus modeshow, vertelt haar dat het in het verleden vrijwel nooit goed uitpakte voor een modewerk om zich te richten op oudere vrouwen. “Ik vind daarom het van JD Williams [het modemerk dat het initiatief nam voor de show – red.] erg moedig dat ze dit doen. Persoonlijk hoop ik dat het vanaf nu betekent dat modemerken juist floreren als ze zoiets doen!”

Lees ook:  Dit is het belangrijkste ingrediënt voor een gezond en gelukkig leven

 

50plus vrouwen herkennen zich vaak niet in het modebeeld

Omdat meer dan de helft van de 50plus vrouwen zich niet herkent in veel mode-uitingen, zowel in de designs als in de reclames, besloot JD Williams om het beestje bij de naam te noemen en een volledige catwalk aan hun nieuwe lijn voor 50plus vrouwen te wijden. “De show begint en alle fashionista’s zitten in de zaal. Ik begin zelfs de kleding te waarderen,” vertelt Alyson op haar blog. Naderhand praat ze backstage met een paar modellen. “We zijn een vrij dynamische generatie, ” zegt model Sylvia Gobbel (55). “Kijk maar naar Kate Moss, zij is 42. Nog maar 8 jaar en ze is ook 50. Ziet zij eruit als een oma?!” Ze vervolgt: “Het gaat niet om jong en sexy blijven, maar om je goed en lekker in je vel te voelen. We willen er juist leeftijdsloos uitzien.”

50plus fashion week

Tijd voor verandering

Geïnspireerd door de show en de modellen stelt Alyson haar initiële mening bij: “Misschien moeten we deze beweging inderdaad eerst vieren en zichtbaar maken voordat we het volledig kunnen integreren in de rest van het modebeeld. Het is een wonderschone tijd voor verandering!”

Wat vindt u? Is een 50plus Fashion Week een goede zaak? Of vindt u het niks om het zo apart te benoemen? Reageren kan onderaan de pagina!

Lees ook:  SWAG | True style never gets old

50plus fashion week

Foto’s: That’s not my Age


Bekijk ook: Ouder worden met stijl | Inspiratie

50plus fashion week


Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Deze sterke vrouw (76) houdt haar vee in de gaten op de schaats
Inspiratie van een 98-jarige yogi
6 inspirerende levenslessen van Frida Kahlo
Wat je nog niet wist over Alexandra Radius

11 thoughts on “50plus Fashion Week: grijs of geweldig?

 1. Dit is echt iets voor de hedendaagse vrouwen onder ons, die niet willen rondlopen in een karakteristieke bloemetjesjurk en met een parelketting en een beige jas, niets mis mee maar je moet er van houden.
  Het is allang tijd voor deze andere kijk op leeftijd en leuk gekleed gaan zonder jonger te willen lijken! Je voelt je daardoor ook beter wanneer je in een spiegel kijkt.
  Ik hoop dat veel meer vrouwen dit voorbeeld gaan volgen zodat het er op straat (en thuis natuurlijk) veel en veel leuker uit zal gaan zien!

  groetjes,

 2. Er mag inderdaad wel wat veranderen…het is echt iets wat totaal verwaarloosd wordt; mode voor vrouwen die geen 15 meer zijn..
  En dan niet tuttig he..of te jeugdig..te strak of te bloot!
  Je veranderd tenslotte van binnen en van buiten
  Maar je moet toch gewoon jezelf kunnen blijven!
  Ik ben 72, 1m 85, weeg helaas geen 65 kilo meer….en kan niet vinden wat IK nou leuk vindt!

 3. Het mooie van een leven boven de 50 is dat het hele beeld van “de Mode” naar de achtergrond verschuift.
  De catwalk mij niets nieuws meer kan voorschrijven en draag waarin ik mijzelf herken. Wat ik enorm waardeer is dat het leven van een vrouw niet langer alleen verbeeld wordt door meisjes. En het geklede leven niet ophoudt bij 30 jaar.
  Met warme groet van Anna.

 4. Vind de modellen een beetje te 50+uitzien ben zelf 60 gek op mode,zeker de 50+ mode maar wat ik al zei,kan me niet vinden in de meeste modellen.

 5. Heerlijk en blij wordt ik hier van. Ik wordt 1 juli 54 jaar……ik ben altijd een paradijsvogel geweest en zal ook zo eindigen. Wat wordt ik gelukkig van de erkenning hier voor.

 6. Heel goed plan. Woj hebben nog steeds het modegevoel zondef klakkeloos de mode re (moete) volgen.

 7. Van mode hou je of niet, maar……het woord MODE an sich blijft betrekkelijk. Vooral heden ten dage.
  Er is geen modeontwerper die dezelfde stijl heeft of dezelfde dingen ontwerpt. Persoonlijk hou ik van aparte dingen, voel me daar goed in. Vind het leuk als mensen naar me kijken. Dat hield echt niet op met 50. Ben nu 66 en kan genieten van (mijn) bijzondere creaties en de complimenten die ik regelmatig ontvang. Belangrijk is dat je kleding draagt die past bij je persoonlijkheid, dan straal je zelfvertrouwen uit. Mochten er ooit modellen nodig zijn voor de catwalk 50-+ers dan mogen jullie dat altijd melden.

 8. Prachtig! Ik hou ook van aparte dingen, dat maakt je onderscheidend. De laatste zin van mijn boven buurvrouw. Mochten jullie vrouwen boven 50 jaar nodig hebben voor de modeshow . Nou graag. Boven de 50 jaar kun je nog erg goed uitzien!

 9. Tussen de nieuwe modetrends zit vaak kleding die anders gekombineerd 00k mij 71jaar,designer in de 60th goed staan.Ik zie het als schatgraven en avontuur een beeld samen te stellen wat mij vertegenwoordigd!


Comments are closed.