5 x de allerleukste ideeën voor een themafeest

12 mei 2022
1076
themafeest

Of je nu binnenkort zelf jarig bent, de verjaardag van je kind wilt vieren, een huwelijksjubileum hebt, een nieuw huis hebt gekocht of dat simpelweg de zomer in aantocht is – er is altijd wel een goede reden om een feestje te organiseren! Ook kun je thuis een feest organiseren. Wat is er nu leuker dan gezellig samen met je vrienden of familie (of allebei natuurlijk!) uitgebreid te kletsen, dansen, spelletjes te spelen en drankjes te doen? Misschien kun je zo snel niks bedenken dat leuker is dan een goed feestje. Wij wel, namelijk een goed themafeestje! Door jouw feest een leuk thema te geven, wordt de feestelijke dag nog specialer en onvergetelijker. Maar hoe pak je dat nu aan: het organiseren van zo’n themafeest? En wat zijn leuke thema’s? Wij helpen je graag op weg met de vijf allerleukste ideeën.

Mexicaans themafeest

Als je origineel wil zijn, dan ga je voor een Mexicaans themafeest. Een Mexicaans themafeest is vooral in de zomer een goed idee. Als je aan Mexico denkt, dan denk je namelijk aan zon, felgekleurde jurken, luchtige, linnen overhemden en sombrero’s. Plan dit feestje daarom op een zomerse dag en versier de tuintafels met vrolijk gekleurde tafellakens. Zet vervolgens een aantal heerlijke salades, cocktails (lees Margherita’s) en Mexicaanse biertjes klaar. Je hoeft dan alleen nog maar wat romantische gitaarmuziek of swingende salsa-muziek op te zetten en het feest kan beginnen! Voor een extra speciale touch hang je een Mexicaanse piñata op aan de boom. Gasten mogen aan het eind van de avond geblinddoekt proberen deze te raken met een stok om er snoepjes uit te slaan. Lachen, gieren en brullen – gegarandeerd! Het Mexicaanse thema is ook heel goed toe te passen op een themafeestje voor een kind.

Lees ook:  Gaafste motor routes in Europa
themafeest

Gemaskerd bal

Je ziet ze altijd voorbijkomen in spannende films, maar niemand in je kennissenkring geeft ze ooit: een gemaskerd bal! En dat terwijl iedereen wel een keer een gemaskerd bal wil en moet meemaken. Als je een classy themafeest wil organiseren (bijvoorbeeld voor nieuwjaar, kerst of een gala), dan is een gemaskerd bal perfect. Nodig je gasten uit om op een elegante manier verkleed te komen en een masker te dragen. Zo kun je kiezen voor een dresscode van lange jurken en smokings en uiteraard een origineel, mysterieus masker. Maar je zou ook zelf maskers kunnen maken of kopen en deze uitdelen aan het begin van de avond. Qua decoratie kun je het zo gek en creatief maken als je zelf wilt. Ga bijvoorbeeld voor een luxe theater-sfeer en versier de ruimte met prachtige maskers en vazen met pluimen. Kleed de ontvangstruimte aan met een rode loper en een grote fotospiegel. Heel veel kaarsjes en mysterieuze muziek maken het feest helemaal af.

Ibiza themafeest

Een ander geweldig thema voor in de zomer is Ibiza/Boho. Wie wordt er nu niet vrolijk van Ibiza? Bij Ibiza denk je meteen aan zon, hippies, lekker eten en feesten. Laat we deze elementen nu eens allemaal combineren in een memorabel themafeest! Nodig iedereen uit om in Ibiza/Boho-stijl te komen. Zomers linnen, zwierige jurken met printjes, losse hemden enzovoorts. Bij een Ibiza themafeest kan decoratie hét verschil maken. Zorg dus voor fijne zitplekjes met lage tafels, gebreide tafellakens en kussens op de grond, kleurrijke doeken en dromenvangers en andere versieringen die met de wind meewapperen. Ook rattan lantaarns, ledlampjes en droogbloemen passen helemaal bij de Ibiza-vibe. Maak het feest compleet met lekkere cocktails en verschillende Spaanse tapas.

Lees ook:  Is geld daadwerkelijk vrijheid?

1001 nacht

Niets is leuker dan een 1001 nacht themafeest. Bij de decoratie van de feestlocatie kun je helemaal losgaan met warme paarse, roze, oranje en blauwe doeken en fluwelen kussens, lantaarns met kaarsjes en Perzische tapijten. Op deze manier gaan je gasten helemaal op in de mysterieuze sfeer van het Midden Oosten. Zet voor de gein ook een ‘lamp’ neer die je doet denken aan de lamp uit Aladdin zodat iedereen op je feestje een wens kan doen. Ook bijpassende (buikdans)muziek en oosterse hapjes mogen niet ontbreken! Je gasten komen uiteraard verkleed als Arabische prins of prinses.

Hollywood

Het Hollywood themafeest geeft jou en jouw gasten de kans om een avond jullie favoriete filmster te zijn! Of dit nu Angelina Jolie, Jennifer Lawrence, James Bond of Magic Mike is – verdiep je helemaal in jouw karakter en kleed je ook als diegene! Trek dus ook zo’n prachtige glitterjurk of smoking aan die de filmster zou dragen. Om ervoor te zorgen dat je gasten zich nog specialer voelen, leg je een rode loper uit en verwelkom je ze met een goed glas champagne. Wanneer iedereen binnen is, dans je samen met de andere celebrities de sterren van de hemel op muziek uit bekende films. Maar je kunt natuurlijk ook muziek gebruiken van artiesten die regelmatig op de rode loper verschijnen. Als je het extra groot wil aanpakken, regel dan een dj, obers die langskomen met heerlijke hapjes en ‘paparazzi’ die de mooiste plaatjes van jullie schiet. Bij de decoratie geldt: the more, the better! Denk aan goud, zilver, glitterversiering, slingers met bekende filmrolletjes en een levensgroot doek met het Hollywood logo. Zo wordt het gegarandeerd een feest om nooit te vergeten!

Lees ook:  Als de vakantie te goed bevalt: emigeren of niet?

Feest met themakleuren

Organiseer een feest met een bepaalde kleur als uitgangspunt. Houd je van de kleur oranje? Laat die kleur dan overal terugkomen tijdens het feest. Denk aan oranje cocktails, oranje tompoucen en hapjes met sinaasappel en wortel. Ook de versiering moet dan in jawel... oranje! Uiteraard vraag je je gasten dan ook om oranje kleding aan te trekken. Wanneer je allemaal dezelfde kleur draagt, zorgt dat meteen voor saamhorigheidsgevoel. Voor babyshower ideeën hoef je al helemaal niet lang na te denken over de themakleuren: die zijn blauw en roze. Ben je in paniek wanneer je zo'n babyshower moet organiseren, dan zijn deze kleuren een goede basis. Je kunt je echter ook laten inspireren door de seizoenen. Organiseer in de lente bijvoorbeeld een feestje met zachte snoepkleurtjes en pak tijdens de zomer uit met een knalkleur zoals rood en oranje. Om te voorkomen dat je een kleur straks niet meer kunt zien, is het goed om twee themakleuren te kiezen.

Liever alvast klaarmaken voor een griezelig Halloween feest? Lees dan hier hoe je het kunt aanpakken voor een succesvol verloop.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

5 manieren om de klantervaring te verbeteren

Rouw in diverse culturen

Zó moet het: het plannen van je volgende zomervakantie

De mooiste scooterroutes van Nederland

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down