5 voordelen van een containerwoning

8 augustus 2020
423
zeecontainer

Ooit is het concept van een containerwoning begonnen om het woningtekort in Amsterdam op te lossen. Tegenwoordig is het echter niet meer vreemd om in een containerwoning te wonen. In eerste instantie kan het niet zo aantrekkelijk klinken. Maar of je nu kiest voor een containerwoning als volledige woning, een bijgebouw of als tijdelijke oplossing, een containerwoning is helemaal in! En daar zijn verschillende redenen voor. Wij hebben de 5 voordelen van een containerwoning voor je op een rijtje gezet.

 

1.      Je bent van alle gemakken voorzien voor een voordelige prijs

Containerwoningen bieden alle standaard dingen die je nodig hebt. Denk hierbij aan een keuken, een woonkamer een badkamer. Containerwoningen zijn bovendien stukken goedkoper dan een traditionele woning. Dit komt door de lage huurprijs en het feit dat je recht hebt op huursubsidie omdat je een eigen voordeur hebt.

2.      Je kunt een containerwoning gebruiken voor verschillende redenen

Er kunnen verschillende redenen zijn om voor een containerwoning te kiezen. Zo kun je er natuurlijk permanent in gaan wonen. Maar je kunt ook voor een containerwoning kiezen om erin te leven totdat je eigen huis bijvoorbeeld klaar is met de verbouwing. Op zo’n moment kun je de containerwoning tijdelijk in je tuin plaatsen. Daarnaast kun je een containerwoning ook gebruiken om je oorspronkelijke huis te vergroten, bijvoorbeeld in het geval van gezinsuitbreiding. Een architect moderne woning kan een (deel) van de woning maken van deze zeecontainers.

3.      Containerwoningen heb je in verschillende soorten en maten.

Je kunt een containerwoning afstemmen op jouw wensen en behoeften. Zo heb je tweepersoons containerwoningen, maar je hebt ook containers waar 4 personen in kunnen wonen. Een containerwoning kan bovendien ook meegroeien. Je kunt namelijk meerdere containers toevoegen om het woonoppervlakte te vergroten. Dit wordt ook wel modulair bouwen genoemd.

Lees ook:  Erfgoedlogies d’Ouffenhoff | Historische vakantieweelde uit de 17e eeuw

4.      Gemakkelijke transport en plaatsing van containerwoningen

Containerwoningen zijn eenvoudig op een ondergrond te plaatsen. Bovendien bestaat er een systeem om de woningen gemakkelijk te verplaatsen. Ook is het een voordeel dat deze woningen in zijn geheel vervoerd kunnen worden.

zeecontainer

5.      Recycling

Wonen in een containerwoning is goed voor het milieu. Je gebruikt als het ware een restproduct van de scheepvaartindustrie om een huis te bouwen. Vanuit ecologisch oogpunt wordt dit dus gezien als recyclen. Je hergebruikt een product dat ook nog eens snel te bouwen is.

 

Een containerwoning is toch niet zo onaantrekkelijk als je dacht, toch? Vergeet de studentenkamer of het duur slapen in hotels omdat je huis wordt verbouwd. De containerwoning is dé oplossing!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Babykamer inrichten? Bekijk deze checklist!

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings