De 5 makkelijkste planten voor mensen zonder groene vingers

2274 VIEWS
De 5 makkelijkste planten voor mensen zonder groene vingers

Niet iedereen is even goed in planten in leven houden. Waar bij de een de vensterbanken uitpuilen van de schitterende bloemen en bladeren, staat bij de ander de cactus er treurig versteend bij. Het is soms ook gewoon heel moeilijk om een plant goed te verzorgen. Wij hebben daarom 5 planten op een rijtje gezet die zelfs voor mensen zonder groene vingers een eitje zouden moeten zijn. 

De bijna onsterfelijke kamerplant

Wij vinden eigenlijk dat iedereen groen in huis zou moeten hebben. Planten vrolijken mensen op, zijn een leuke aankleding voor je interieur, en kunnen in sommige gevallen ook nog eens de lucht zuiveren. We begrijpen echter ook dat na het overlijden van plant nummer 3 de lol er wel een beetje af is. Bekijk daarom eens goed het onderstaande lijstje planten die je haast onmogelijk kunt laten verpieteren. Ook voor eigenaren zonder groene vingers zijn deze planten bijna onsterfelijk. Er zit vast iets tussen voor jouw huis!

1. De Sanseveria, ofwel Vrouwentongen

Deze plant vindt het geweldig om met rust gelaten te worden. Vraag daarom vooral de buren niet om hem te verzorgen als je drie weken op vakantie gaat, hij redt zich prima! Om de paar weken een drupje water en je hebt er jaren plezier van. Hij staat het liefst in indirect zonlicht, maar eigenlijk maakt zelfs dat ook weer bijzonder weinig uit in praktijk. Hij zuivert ook nog eens de lucht… een perfecte aankoop dus.

Lees ook:  Zo maak je met sierkussens je huis in een handomdraai nog gezelliger

makkelijke planten 2

2. De lepelplant

Deze plant is bijna niet kapot te krijgen en ook een luchtzuiveraar. Het maakt voor de lepelplant niet ontzettend uit hoe vaak hij water krijgt. Zelfs na een lange periode zonder komt hij op miraculeuze wijze weer helemaal op. Hij staat graag in de schaduw en fleurt dus zelfs de donkerdere hoeken in je huis zonder problemen op.

3

makkelijke planten 3

3. De Jade, of Crassula

Toegegeven, Jade houdt wel ontzettend van zon. Dus als je een zonnig plekje in huis hebt is dit de perfecte plant voor jou. Wederom is een strak schema voor het water geven niet nodig. Als je gewoon af en toe even voelt of de aarde droog is weet je of hij een scheutje nodig heeft. Jade is goedkoop en brengt volgens oude Chinese legendes ook nog eens geluk. Leuk om in huis te halen dus!

makkelijke planten 4

4. De Aloë

Wij moedigen het natuurlijk niet aan, maar zelfs als je moeite doet is het lastig om deze plant dood te laten gaan. Knip eens een arm er vanaf en je zal zien dat hij vrolijk doorgroeit alsof er niets gebeurd is. En als je dat nou toch doet, verwerk het afgeknipte blad dan eens in een cocktail! Ontzettend lekker en ook nog eens gezond. Geen wonder dat Aloë in zoveel producten verwerkt wordt.
makkelijke planten 5

Lees ook:  De planten in dit natuurcafé zuiveren de lucht terwijl je luncht

5. De rubberplant

Deze Aziatische plant is een echt statement in je huis. De zware, donkergroene bladeren gaan mooi bij houten meubelen. Een goede tip is om hem te kopen als hij nog jong is. De rubberplant kan namelijk ontzettend hoog worden, en gezien hij zo makkelijk te verzorgen is heb je hem waarschijnlijk nog jaren. Een plant die je koopt op de groei!

makkelijke planten 6

Meer prachtige en vooral makkelijke kamerplanten bekijken? Met dit prachtige plantenbak-systeem kun je zonder omkijken een eigen stukje jungle kweken in je woonkamer. 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Zo word je altijd uitgerust wakker in je slaapkamer
7 simpele Feng Shui tips voor een woonkamer waar je écht blij van wordt
Zo combineer je eindeloos met verschillende vloerkleden
Zo vind je de mooiste gordijnen voor jouw huis