5 tips voor het meest ideale tuinfeest

17 augustus 2022
220
opzetzwembad

In de zomer is het nou eenmaal zo dat je echt hele leuke avonden in de tuin kunt beleven. Door het lekker warme weertje is het ’s avonds perfect om buiten te zitten met wat vrienden met een drankje in je hand. Het is dan wel belangrijk dat je tuin summer-ready is zodat je in een schone en gezellige tuin je drankje kunt doen. En als je tuin dan toch summer-ready is, kun je net zo goed een tuinfeest geven, toch? Net zo eenvoudig om thuis een feest te organiseren. Een tuinfeestje is een zeer leuke activiteit om samen met vrienden en familie de zomer te vieren. Alleen kan het soms een beetje moeilijk zijn om een tuinfeest te organiseren, je moet gewoon een beetje weten hoe je het moet aanpakken. In deze blog hebben wij een paar tips op een rijtje gezet zodat jij het meest ideale tuinfeest kunt geven!

Voorbereiding

Als je een feest geeft is de voorbereiding erg belangrijk. Een goede voorbereiding voorkomt namelijk zowel financiële verassingen als verassingen op het feest zelf, dat je de muziek vergeten bent bijvoorbeeld. Om financiële verassingen te voorkomen kun je het beste alle benodigdheden met prijzen op een rijtje zetten. Een tuinfeest kan namelijk best veel kosten, het is dus belangrijk dat je weet waar je aan begint. Daarnaast is het van belang dat je een paar weken van tevoren al op gaat schijven wat voor een feest het wordt, wat je nodig hebt, wat er geregeld moet worden en wie er uitgenodigd wordt. Als je het fijn vindt kun je ook nog een schema maken met wat en wanneer alles moet gebeuren.

Lees ook:  Francis Bacon - Expressionistische schilder in de schaduw van Picasso
opzetzwembad

Creëer het perfecte licht

Wanneer je het feest zelf gaat voorbereiden, daarmee bedoelen we de tuin klaarmaken, moet je aan een paar dingen denken. Onder deze paar dingen valt dus ook het licht. In de zomer is het meestal rond 9 uur nog erg licht buiten, maar rond 10 is het al wat donkerder. Om de ideale sfeer te creëren moet je niet voor te veel licht gaan. Hou in gedachte: hoe meer licht, hoe minder de sfeer. Hang dus een paar lampionnen op of een lichtsnoer, maar ga geen bouwlampen neer zetten, dat is echt niet nodig!

opzetzwembad

Zorg voor genoeg snacks en drank

Je wilt natuurlijk dat je gasten het naar je zin hebben en niks te kort komen. Dan moet je dus goed denken aan de drank en de snacks. Drank is meestal wel nodig als je wil dat mensen een beetje los komen en de hele avond er tegenaan kunnen gaan. Je kunt bijvoorbeeld sangria of Mojito maken om die naar die zomersmaken te streven, maar je kunt ook simpel wat wijn en bier serveren. Qua snacks kun je het beste altijd voor chips en zoutsticks gaan, hier knaagt iedereen de hele avond aan. Als je het naar het volgende level wilt brengen kan je ook gaan voor mini-wraps, toastjes of stokbrood met dip bijvoorbeeld.

Muziek

Het allerbelangrijkste bij een tuinfeest is waarschijnlijk toch wel echt de muziek. Muziek kan de stemming van mensen heel erg beïnvloeden en je wilt natuurlijk voor die positieve invloed gaan. Maak van vooraf een leuke lijst met allemaal soorten liedjes waar iedereen op zou kunnen dansen. Als je echt safe wilt zijn kun je ook mensen zelf nummers laten toevoegen van tevoren, zodat iedereen wel een paar liedjes naar zijn keus heeft. Tijdens het feest kun je beter niemand nummers laten aanvragen, dat kan namelijk negatief uitpakken.

Lees ook:  Vijf inspirerende levenslessen... van planten!

Zwembad

Als het een hete zomerdag was die dag, zal het ook een warme en benauwde avond worden. Om mensen wat afkoeling aan te bieden kun je misschien een opzetzwembad neerzetten. Dit kan ook nog eens erg grappig zijn als iedereen een drankje op heeft. Geef dan ook van tevoren aan dat er een zwembad staat, en dat gasten een zwembroek meenemen en wat handdoeken als ze willen zwemmen. Je kunt het beste ook zelf wat handdoeken klaar leggen zodat niemand kletsnat je huis binnen hoeft lopen als hij zelf de handdoek vergeten is. Het opzetzwembad kun je daarna ook nog laten staan voor je eigen afkoeling de komende dagen.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings