5 tips voor een trektocht in de Ardennen

8 februari 2020
190
Wandelen

Je hebt zin om een mooie trektocht te maken in de Ardennen, maar weet jij dan ook waar je zoal aan moet denken en wat je echt niet mag vergeten? We hebben in dit artikel vijf tips voor je klaarstaan, lees die op je gemak door en dan weet jij in ieder geval dat jij een hele mooi tocht gaat krijgen waarbij je goed bent voorbereid!

Tip 1: Water en voeding

Het belangrijkste waar je aan moet denken voor jezelf, is dat je tijdens het maken van een trektocht in de Ardennen genoeg water en eten bij je hebt. Je gaat nogal wat kilometers afleggen en dan is het belangrijk dat je op uur en tijd genoeg eet en drinkt. Het kost nogal wat energie en je verbrandt ook veel calorieën. Zorg daarom dat je daar in ieder geval goed aan denkt zodat je je lichaam kunt voorzien van voldoende brandstoffen.

Tip 2: Gepaste kleding en goede schoenen


Kleding en schoenen, ook iets waar je vooraf al bij stil moet staan. Je gaat veel lopen dus je hebt goede wandelschoenen nodig die niet knellen en die niet zorgen voor blaren. Maar ook goede kleding is belangrijk, katoen is vaak aan te raden omdat dat minder snel zweet. Maar het ligt ook aan het weer, maar denk ook aan de kleur. Je wil namelijk veel vogels bekijken en als je heel opvallend kleding draagt qua kleur, dan is de kans groot dat de vogels zo wegvliegen.

Wandelen

Tip 3: Een goede GSM batterij


Je gaat naar een gebied waar van alles kan gebeuren, je kunt je verstappen, maar er kan ook wat met een mede wandelaar zijn. Hoe dan ook is het fijn als je goed bereikbaar bent en daarom heb jij een goede GSM batterij of powerbank nodig. Je kunt ook een powerbank meenemen en dan je toestel tussendoor opladen als dat nodig is.

Lees ook:  Natuurparadijs de Azoren

Tip 4: Een verrekijker


Je wilt alles goed kunnen zien dus dan is een goede verrekijker geen overbodige luxe. Zorg daarom dat jij er eentje hebt die je goed in kunt stellen zodat je alles op een afstandje, op je gemak, kunt bekijken. Zo stoor je de vogels ook niet bij hetgeen wat zij aan het doen zijn.

Tip 5: Een camera


Als je mooie beelden vast wilt leggen dan is een goede camera ook een aanrader. Je kunt dan zelf kijken welke je goed mee kunt nemen. Misschien heb je op je smartphone een goede camera, maar ook een los item kan alleen maar voordelen opleveren. Vaak kun je daar net wat meer instellingen mee veranderen en nog mooiere foto’s maken.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings