5 tips voor een trektocht in de Ardennen

187 VIEWS
5 tips voor een trektocht in de Ardennen

Je hebt zin om een mooie trektocht te maken in de Ardennen, maar weet jij dan ook waar je zoal aan moet denken en wat je echt niet mag vergeten? We hebben in dit artikel vijf tips voor je klaarstaan, lees die op je gemak door en dan weet jij in ieder geval dat jij een hele mooi tocht gaat krijgen waarbij je goed bent voorbereid!

Tip 1: Water en voeding

Het belangrijkste waar je aan moet denken voor jezelf, is dat je tijdens het maken van een trektocht in de Ardennen genoeg water en eten bij je hebt. Je gaat nogal wat kilometers afleggen en dan is het belangrijk dat je op uur en tijd genoeg eet en drinkt. Het kost nogal wat energie en je verbrandt ook veel calorieën. Zorg daarom dat je daar in ieder geval goed aan denkt zodat je je lichaam kunt voorzien van voldoende brandstoffen.

Tip 2: Gepaste kleding en goede schoenen


Kleding en schoenen, ook iets waar je vooraf al bij stil moet staan. Je gaat veel lopen dus je hebt goede wandelschoenen nodig die niet knellen en die niet zorgen voor blaren. Maar ook goede kleding is belangrijk, katoen is vaak aan te raden omdat dat minder snel zweet. Maar het ligt ook aan het weer, maar denk ook aan de kleur. Je wil namelijk veel vogels bekijken en als je heel opvallend kleding draagt qua kleur, dan is de kans groot dat de vogels zo wegvliegen.

Lees ook:  Vossen van (heel) dichtbij | Natuurfotografie

Wandelen

Tip 3: Een goede GSM batterij


Je gaat naar een gebied waar van alles kan gebeuren, je kunt je verstappen, maar er kan ook wat met een mede wandelaar zijn. Hoe dan ook is het fijn als je goed bereikbaar bent en daarom heb jij een goede GSM batterij of powerbank nodig. Je kunt ook een powerbank meenemen en dan je toestel tussendoor opladen als dat nodig is.

Tip 4: Een verrekijker


Je wilt alles goed kunnen zien dus dan is een goede verrekijker geen overbodige luxe. Zorg daarom dat jij er eentje hebt die je goed in kunt stellen zodat je alles op een afstandje, op je gemak, kunt bekijken. Zo stoor je de vogels ook niet bij hetgeen wat zij aan het doen zijn.

Tip 5: Een camera


Als je mooie beelden vast wilt leggen dan is een goede camera ook een aanrader. Je kunt dan zelf kijken welke je goed mee kunt nemen. Misschien heb je op je smartphone een goede camera, maar ook een los item kan alleen maar voordelen opleveren. Vaak kun je daar net wat meer instellingen mee veranderen en nog mooiere foto’s maken.

MEER INSPIRATIE

De designlampen die ecosystemen bevatten
Alle magie van Mexico op de foto’s van Dimitar Karanikolov
Bovenop de piramides van Gizeh
De tuin en lente