5 tips om meer daglicht te creëren in huis

10 juli 2022
39
schuifpui prijzen

Meer daglicht in huis willen we allemaal! We doen er vaak alles aan om zoveel mogelijk licht in huis te krijgen, maar willen wel de nodige privacy behouden. In deze blog lees je daarom 5 tips om meer daglicht in huis te krijgen.

#1 Opening naar de tuin

Vaak hebben we één deur die naar de tuin loopt, maar stel je eens voor dat je een groot raam hebt die je kunt openschuiven? Denk bijvoorbeeld aan een schuifpui! Hierdoor creëer je meer licht en ruimte in huis en zorg je voor een mooie opening naar de tuin. De schuifpui prijzen variëren, omdat het vaak op maat wordt gemaakt. De kosten starten vanaf €2.500,- en lopen op tot €6.500,-. Kijk eens online voor meer inspiratie en prijzen.

#2 Raamdecoratie

Is het vaak donker in jouw huis en heb je wel de raamdecoratie open overdag? Dan kan het zijn dat je te donkere gordijnen of lamellen hebt uitgekozen. Kies voor lichte, witte raamdecoratie, zodat er voldoende licht naar binnenvalt. Daarnaast is een wit gordijn heel fijn, want niemand kan naar binnenkijken overdag, maar het zorgt er wel voor dat er nog licht naar binnen kan komen.

#3 Dakkapel

Vaak zijn zolders wat aan de kleine kant of lijkt dit zo doordat er maar één raam is of meerdere kleinere ramen zitten. Dit is zonde van de ruimte, want op die manier gaat er veel licht verloren. Kijk daarom eens goed naar het laten plaatsen van een dakkapel. Extra tip: kijk ook eens goed naar de kozijnen. Vaak zijn deze verouderd en toe aan vervanging! Op die manier zorg je er gelijk voor dat je alles in één keer laat doen.

Lees ook:  Haal meer natuur in huis met Dinesen

#4 Lichtkoepel

Een lichtkoepel zorgt niet alleen voor meer daglicht, maar ook voor een betere ventilatie in huis. Je kan het raam namelijk ook openzetten en weer sluiten wanneer jij dat wil. Vaak zien we dat een lichtkoepel in de woonkamer of in de keuken wordt geplaatst, want dit zijn de ruimtes waar we het meeste zijn. Kijk daarom eens goed naar jouw huis, waar zal het mooi staan?

#5 Lichte muren

Last but not least: kies voor lichte kleuren op de muur. Hiermee haal je geen zonlicht naar binnen, maar dit is wel een handige tip dat zeker gaat helpen. Wanneer je namelijk kiest voor lichte kleuren, dan zal de kamer veel ruimtelijker en lichter ogen.

Succes met het creëren van meer daglicht in huis.

Over de auteur

WebWings

Recente berichten

Tips voor het kopen van design meubels

Duurzaam reizen met deze 6 tips

Waar moet je aan denken als je gaat reizen?

9 tips over wat te doen in Venlo

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings