5 Tips om huid veroudering tegen te gaan

20 juli 2022
31
microneedling

Of je het nu wilt of niet, maar ouder worden is een natuurlijk onderdeel van het leven. Je huid begint dunner te worden naarmate je ouder wordt, rimpels zullen zich beginnen te ontwikkelen en je krijgt een donkerdere pigmentatie. Gelukkig zijn er veel opties, zoals microneedling, beschikbaar om je huid te verjongen.

De volgende tips kunnen de snelheid waarop je huid verouderd aanzienlijk verminderen en de algehele gezondheid van je huid verbeteren.

1. Verander je dieet

Het is mogelijk dat je enkele drastische veranderingen in jouw dieet moet aanbrengen als je tekenen van veroudering wilt verminderen. Je weet al dat die zak chips niet goed voor je is, maar het is ook nog eens slecht voor je huid. Vervang daarom de zak chips door groenten en fruit met veel antioxidanten. Bladgroenten zoals boerenkool en spinazie bevatten ontzettend veel vitamines en mineralen en zullen ervoor zorgen dat je huid verjongt. Ook walnoten, lijnzaadolie en zalm zijn uitstekende keuzes, deze zijn namelijk rijk gevuld met een essentieel vetzuur dat een gezonde cel vorming in de huid bevordert. Voeg ook voedingsmiddelen toe aan je dieet die rijk zijn aan vitamine c, voor een jongere huid.

De hoeveelheid suiker dat jou dieet bevat, kun je ook sterk verminderen als je de effecten van huidveroudering wilt verminderen. Grote hoeveelheden suiker kunnen na verloop van tijd rimpels creëren en je huid dof laten uitzien.

microneedling

2. Bescherm je huid tegen de zon

De zon is een grote boosdoener voor onze huid, daarom kun je de tekenen van veroudering van de huid aanzienlijk beperken door jezelf te beschermen tegen blootstelling aan de zon.

Lees ook:  Het principe van vrouwen en haarvrij, wat vinden we ervan?

Bescherm je huid met een zonnebrandcrème met minimaal factor 30 en breng deze om de twee uur opnieuw aan, als je bent blootgesteld aan de zon. Draag daarnaast ook beschermende kleding om je huid te bedekken.

microneedling

3. Het belang van scrubben

Als dode huidcellen zich ophopen op de buitenste lagen van je huid, kan je huid er droog, dof en schilferig gaan uitzien en je poriën kunnen verstopt raken. Zacht scrubben helpt ook om de huid glas te maken, de textuur van je huid te egaliseren en fijne lijntjes te verminderen.

Voor de beste resultaten wordt aangeraden om te beginnen met twee keer per week licht te scrubben. Zodra je huid gewend is aan deze behandeling kunt je het vaker gaan doen. Wees wel extra voorzichtig als je huid droog of geïrriteerd is.

Om te scrubben zijn er verschillende producten verkrijgbaar, zoals handschoenen, borstels, stenen en scrubs. Ook zijn er chemische scrubs die je kunt laten doen bij een schoonheidssalon.

Welke methode je ook gebruikt, breng na het scrubben altijd meteen een hydraterende crème aan om het vocht vast te houden en de nieuwe bovenste huidlaag te beschermen.

microneedling

4. Gebruik vitamine A

Gebruik een nachtcrème waar vitamine A in zit. Vitamine A controleert de actieve olieklieren, herstelt milieuschade zelfs aan het DNA van een cel en versnelt de cel vernieuwing. Daarom is vitamine A het beste ingrediënt aller tijden als het gaat om huidverjonging.

microneedle

5. Drink minder alcohol

De meeste mensen houden wel van een lekker glas wijn bij een lekkere maaltijd. Helaas kan alcohol bijdragen aan het verouderen van je huid. Alcohol zorgt er namelijk voor dat de bloedvaten in de huid verwijden, hierdoor neemt de bloedstroom rond de oppervlakte van je huid toe. Deze bloedvaten zullen na verloop van tijd permanent beschadigd raken, wat kan leiden tot een vlekkerige en rode gloed over je huid. Je hoeft echter niet helemaal te stoppen met het drinken van alcohol, maar ben er wel bewust van dat het directe gevolgen heeft met wat er met je huid gebeurt.

Lees ook:  Ontdek de betekenis van jouw dromen

Over de auteur

WebWings

Recente berichten

Tips voor een duurzaam leven

Tips voor een betere nachtrust

De voordelen van 3 essentiële oliën

Een gezond lichaam krijgen en behouden doe je zo!

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings