5 Tips om huid veroudering tegen te gaan

20 juli 2022
438
microneedling

Of je het nu wilt of niet, maar veroudering is een natuurlijk onderdeel van het leven. Je huid begint dunner te worden naarmate je ouder wordt, rimpels zullen zich beginnen te ontwikkelen en je krijgt een donkerdere pigmentatie. Gelukkig zijn er veel opties, zoals microneedling, beschikbaar om je huid te verjongen.

De volgende tips kunnen de snelheid waarop je huid verouderd aanzienlijk verminderen en de algehele gezondheid van je huid verbeteren.

1. Verander je dieet

Het is mogelijk dat je enkele drastische veranderingen in jouw dieet moet aanbrengen als je tekenen van veroudering wilt verminderen. Je weet al dat die zak chips niet goed voor je is, maar het is ook nog eens slecht voor je huid. Vervang daarom de zak chips door groenten en fruit met veel antioxidanten. Bladgroenten zoals boerenkool en spinazie bevatten ontzettend veel vitamines en mineralen en zullen ervoor zorgen dat je huid verjongt. Ook walnoten, lijnzaadolie en zalm zijn uitstekende keuzes, deze zijn namelijk rijk gevuld met een essentieel vetzuur dat een gezonde cel vorming in de huid bevordert. Voeg ook voedingsmiddelen toe aan je dieet die rijk zijn aan vitamine c, voor een jongere huid.

De hoeveelheid suiker dat jou dieet bevat, kun je ook sterk verminderen als je de effecten van huidveroudering wilt verminderen. Grote hoeveelheden suiker kunnen na verloop van tijd rimpels creëren en je huid dof laten uitzien.

microneedling

2. Bescherm je huid tegen de zon

De zon is een grote boosdoener voor onze huid, daarom kun je de tekenen van veroudering van de huid aanzienlijk beperken door jezelf te beschermen tegen blootstelling aan de zon.

Lees ook:  De werking en betekenis uitgelegd van de carneool

Bescherm je huid met een zonnebrandcrème met minimaal factor 30 en breng deze om de twee uur opnieuw aan, als je bent blootgesteld aan de zon. Draag daarnaast ook beschermende kleding om je huid te bedekken.

microneedling

3. Het belang van scrubben

Als dode huidcellen zich ophopen op de buitenste lagen van je huid, kan je huid er droog, dof en schilferig gaan uitzien en je poriën kunnen verstopt raken. Zacht scrubben helpt ook om de huid glas te maken, de textuur van je huid te egaliseren en fijne lijntjes te verminderen.

Voor de beste resultaten wordt aangeraden om te beginnen met twee keer per week licht te scrubben. Zodra je huid gewend is aan deze behandeling kunt je het vaker gaan doen. Wees wel extra voorzichtig als je huid droog of geïrriteerd is.

Om te scrubben zijn er verschillende producten verkrijgbaar, zoals handschoenen, borstels, stenen en scrubs. Ook zijn er chemische scrubs die je kunt laten doen bij een schoonheidssalon.

Welke methode je ook gebruikt, breng na het scrubben altijd meteen een hydraterende crème aan om het vocht vast te houden en de nieuwe bovenste huidlaag te beschermen.

microneedling

4. Gebruik vitamine A

Gebruik een nachtcrème waar vitamine A in zit. Vitamine A controleert de actieve olieklieren, herstelt milieuschade zelfs aan het DNA van een cel en versnelt de cel vernieuwing. Daarom is vitamine A het beste ingrediënt aller tijden als het gaat om huidverjonging.

microneedle

5. Drink minder alcohol

De meeste mensen houden wel van een lekker glas wijn bij een lekkere maaltijd. Helaas kan alcohol bijdragen aan het verouderen van je huid. Alcohol zorgt er namelijk voor dat de bloedvaten in de huid verwijden, hierdoor neemt de bloedstroom rond de oppervlakte van je huid toe. Deze bloedvaten zullen na verloop van tijd permanent beschadigd raken, wat kan leiden tot een vlekkerige en rode gloed over je huid. Je hoeft echter niet helemaal te stoppen met het drinken van alcohol, maar ben er wel bewust van dat het directe gevolgen heeft met wat er met je huid gebeurt.

Lees ook:  Het sterrenbeeld stier: eigenschappen en karakter

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Zo wordt alcoholvrije wijn gemaakt

Het troostende effect van begrafenis liedjes

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden broer

20 mooiste parken in Londen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings