5 Tablet apps voor creatieve geesten

1058 VIEWS
5 Tablet apps voor creatieve geesten

Hoewel velen zullen vinden dat er niets boven de geur van olieverf en een levensgroot canvas gaat, dat op een ezel staat te wachten om voorzien te worden van kleur, is het digitale aspect niet meer weg te denken uit de creatieve wereld. Mooi is dat er inmiddels een scala aan apps is ontwikkeld waar de creatieve geest zich aan kan laven: van pastel tekenen tot hele tochten door musea. Omdat we wel in zijn voor een beetje digitale inspiratie zetten we hieronder de leukste apps – de top 5 uit onze mini-enquete – op een rij. Gaat heen en creëer! Aanvullingen? We horen het graag!

1. Paper | Maak bijzondere digitale notitieboekjes 

apps paper 3

Met de app Paper kun je verschillende notitieboekjes aanmaken om al je ideeën, schetsen en aantekeningen in te verzamelen. Maak bijvoorbeeld een boekje tijdens een vakantie om alle impressies vast te leggen, en houd in een ander boekje ideeën bij die opkomen in de trein. De boekjes worden weergegeven als een echt notitieboekje, compleet met aanpasbare kaft. De tekenopties zijn ook vrij goed, je kunt al snel een uitgewerkte schets maken. Werkt makkelijk!


Download Paper hier.

2. Touch van Gogh | Ontrafel alle mysteries van zijn schilderijen

apps van gogh

Wanneer je in het Van Gogh Museum een schilderij van dichtbij wilt bekijken dan staat er al snel een behulpzame suppoost naast je die je streng verzoekt een stap achteruit te doen. Zonde! Want de details in de schilderijen van Van Gogh zijn met recht bijzonder. Met deze app kun inzoomen tot de kleinste kwaststreken, de onderliggende schetsen van de schilderijen ontdekken en de verhalen achter de bekende schilderijen lezen. Verslavend!

Lees ook:  4 redenen om te gaan ondernemen na je 50e

apps van gogh
Download de app Touch van Gogh hier (Android) of hier (iOs).

3. Aldiko | Voor boekenwurmen met een overvolle boekenkast

apps aldiko

Een creatieve geest wil zich regelmatig voeden. Er zijn verschillende ‘boekenapps’ in omloop, maar Aldiko is de meest gebruikte, vooral voor gratis digitale boeken. Mooie en prettige weergave, fijn om door een ‘gewone’ boekenkast te kunnen neuzen. Alle standaard functies zoals aanpassen van lettergrootte, dag/nacht weergave en marges instellen zitten erop.

Download Aldiko hier (iOs) of hier (Android)

4. Procreate | Gebruik je tablet als canvas

apps procreate

Je zou het niet zeggen, maar op een tablet kun je waarachtig mooie kunstwerken maken. Deze app is vrij fijngevoelig en heeft diverse schilder- en tekenmaterialen in de aanbieding: van dikke kwasten met klodders verf, tot dunne scherpe potloden om mee te schetsen. En, ideaal, je kunt altijd een stukje wissen wanneer die blauwe verfstreek bij nader inzien toch niet zo’n goed idee was. Bekijk hier hoe een model wordt geschetst:


Download Procreate hier.

5. The Guggenheim App | Beleef het museum na sluitingstijd

apps guggenheim3

Het Guggenheim in New York ligt helaas niet om de hoek. Maar met deze app kun je door tentoonstellingen lopen, de collectie bekijken en meer dan 100 printedities – tot aan 1930 (!) – die het museum publiceerde inzien. Ideaal om een saaie treinreis een beetje op te fleuren. Wat vooral mooi is, is dat je net als bij de Van Gogh app op de werken uit de collectie enorm in kan zoomen en zo details te zien krijgt die je in het echt zouden ontgaan.

Lees ook:  Schilderijen van het Rijksmuseum komen tot leven

apps guggenheim4

Download de Guggenheim app hier.

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Dit echtpaar stemt al 37 jaar hun outfits naadloos op elkaar af
Subtiele wijsheden uit het boek De Geheime Tuin
Hoe je de tijd kunt vertragen als je ouder wordt
Het Deense geheim voor geluk