5 redenen waarom overnachten in de natuur geweldig is

12 VIEWS
5 redenen waarom overnachten in de natuur geweldig is

Wanneer we het hebben over een vakantie, denken veel mensen al snel aan overnachten op een camping, in een huisje of in een hotel. Vind jij dit maar saai? Dan zoek je mogelijk naar een andere, bijzondere overnachtingsmogelijkheid. Gelukkig zijn er binnen onze landsgrenzen genoeg opties om jouw vakantie een andere invulling te geven. Zo behoort overnachten in de natuur bijvoorbeeld tot de mogelijkheden. Ben je niet direct enthousiast? Geen probleem, want wij zetten hieronder vijf redenen op een rijtje waarom overnachten in de natuur geweldig is!

1. Rust

Wil je helemaal tot rust komen tijdens jouw vakantie? Dan kies je waarschijnlijk niet zo snel voor een camping als uitvalsbasis. Hier stikt het over het algemeen namelijk van de vakantiegangers. Er zijn vaak kinderen aanwezig en zijn maken mogelijk meer lawaai dan je lief is. Wanneer je rust belangrijk vindt, is overnachten in de natuur echt iets voor jou. De accommodaties in de Nederlandse natuur zijn namelijk ruim opgezet, waardoor je niet of nauwelijks overlast ervaart van andere vakantiegangers om je heen.

2. Privacy

Overnachten in de natuur

Rust is één van de voordelen van overnachten in de natuur, maar we mogen de privacy zeker niet vergeten. Indien je overnacht op een camping of in een appartementencomplex, zitten er constant mensen op jouw lip. Dit is niet het geval wanneer je kiest voor een overnachting in de natuur. De meeste tenten en vakantiehuizen in Nederland in de natuur zijn namelijk vrijstaand. Dit houdt in dat je dus geen last hebt van andere mensen in de buurt van jouw verblijf. Je kunt dus doen en laten wat je wilt wanneer je overnacht in de natuur.

Lees ook:  Onder mijn huid | Bast in prachtig detail

3. Dieren om je heen

Overnachten in de natuur

Wie overnacht in de natuur, slaapt natuurlijk middenin het groen. Omdat het in de natuur rustig is, kom je zelf ook optimaal tot rust. Een ander voordeel van deze rustige omgeving is dat je talloze dieren tegenkomt in de buurt van een accommodatie in de natuur. Zij verblijven namelijk ook in een rustige omgeving. Je moet bijvoorbeeld niet raar opkijken wanneer je ineens een eekhoorn, een konijn of een hert ziet lopen wanneer je ´s ochtends aan de ontbijttafel zit.

4. Ruime keuze uit accommodaties

De meeste mensen die denken aan overnachten in de natuur, denken direct aan kamperen. Ben je hier geen liefhebber van? Dat betekent niet dat overnachten in de natuur niet voor jou is weggelegd. Je kunt tegenwoordig namelijk ook kiezen voor vakantiehuizen in de natuur. Ondanks dat je overnacht in de natuur, is jouw verblijf toch van alle gemakken voorzien. Kan het je niet luxueus genoeg zijn? Ook dat is geen probleem. Je kunt namelijk ook nog kiezen uit verschillende luxe vakantiehuizen in Nederland. Kortom: voor iedereen is er wel een geschikte overnachtingsmogelijkheid te vinden in de Nederlandse natuur.

5. Overnachten in bijzondere accommodaties

We haalden bij het punt hierboven al aan dat je uit talloze mogelijkheden kunt kiezen wanneer je wilt overnachten in de natuur. Er is echter nog een reden om te kiezen voor een overnachting in de natuur. Je kunt namelijk ook nog eens op allerlei bijzondere manieren overnachten in de natuur. Er zijn luxueus ingerichte tenten middenin de bossen, maar je kunt ook kiezen voor een overnachting op het water. Schrijf overnachten in de natuur dus zeker niet op voorhand af, want je beleeft hoe dan ook altijd een bijzondere nacht.

MEER INSPIRATIE

5x slapen in de buurt van de Zaanse Schans
Waarom yoga in de natuur goed voor je is
Op ontdekkingstocht in Nederland via Lange Afstand Wandelpaden
Verwelkom nieuwe gasten in je bijenhotel