5 redenen om te wonen in het mooie Limburg

30 juni 2022
941
wonen mooie limburg

Wij geven het toe, wij zijn een beetje verliefd geworden op Limburg. Het prachtige heuvelland, de gezellige (kleine) steden en natuurlijk de prachtige hoofdstad Maastricht zijn onder andere redenen waarom Limburg zo’n prachtige provincie is. Limburg is de ideale plek om te kunnen ontsnappen van het drukke stadsleven en om lekker even tot rust te komen. De Limburgers onder ons mogen trots zijn op hun stukje natuur. Ben jij nu toevallig op zoek naar een plekje om eens even goed tot rust te komen? Dan zijn hier 5 redenen waarom je net als zanger Lex Uiting 'Nao ut Zuuje' moet gaan.

Natuur

Dit is het punt wat ons over de streep heeft getrokken en wat voor jou waarschijnlijk een belangrijke factor is. Eigenlijk weten we niet eens waar we moeten beginnen, want er zijn heel veel natuurgebieden in Limburg. Limburg is natuurlijk op zichzelf ook al bekend om het groene heuvellandschap. Helemaal in het noorden van Limburg vind je Nationaal park De grote Peel en Nationaal park De Maasduinen. In het zuiden van de provincie vind je ook een wandelpark, namelijk de Brunssummerheide. Bovendien is de natuur in Limburg ontzettend mooi. Elk dorp of elke stad ligt op loop- of fietsafstand van een mooi stukje natuur waar je bijvoorbeeld een heerlijke avondwandeling kunt maken.

Rust

Waar natuur is, is rust. Dat is in Limburg eigenlijk niet anders. Mensen die al wonen in het mooie Limburg kunnen dat beamen. Het heuvelland is daar een goed voorbeeld van. Haasten is hier nauwelijks aan de orde. Wij denken dat het groene en oneindige uitzicht van de groene heuvels daar aan bijdragen. Je krijgt namelijk echt even de behoefte om de tijd te nemen om de omgeving in je op te nemen en eens stil te staan bij alle mooie en positieve dingen in het leven. Daarbij kan die rust er voor zorgen dat je nieuwe inspiratie opdoet. Ook wanneer je merkt dat je een hoge werkdruk ervaart, zul je al heel wat minder stress voelen wanneer je ’s avonds ergens op een bankje kunt genieten van het uitzicht. Wij worden al zen wanneer we het groene Limburg inrijden, jij ook?

Lees ook:  Tips voor een duurzaam leven
wonen Limburg Maasduinen

Goedkope huizen

Wanneer je wilt verhuizen, moet je tegenwoordig out of the box denken. De prijzen van huizen schieten door het dak en vaak is het maar de vraag of jouw bod wordt geaccepteerd. In dat geval raden we je ook aan om eens woningen in Limburg te bekijken samen met een makelaar in Sittard. Over het algemeen liggen de prijzen in Limburg een stuk lager dan in de rest van het land, waardoor je meer woonoppervlakte kunt krijgen voor een mooie prijs. De goedkoopste woningen vind je in Kerkrade, Heerlen en Brunssum. Wil je centraal wonen in Zuid-Limburg, dan raden we je aan om in Voerendaal, Meerssen of Valkenburg te kijken. Vanuit Voerendaal ben je binnen twintig minuten in Sittard, Maastricht én Heerlen. In Meerssen en Valkenburg zijn er genoeg voorzieningen en woon je in een mooie omgeving. Daarbij ben je ook nog eens binnen een paar minuten in Maastricht. Heb je er altijd van gedroomd om op een boerderij in Zuid-Limburg te wonen? Dan raden we je aan om in de buurt van Epen en Eys te kijken.

Uithoek? Nee hoor

Het is een misvatting dat je ‘in the middle of nowhere’ woont als je een huis hebt in Limburg. Je bent namelijk binnen een paar minuten in België of Duitsland. Het is dus de ideale plek om te wonen als je vrienden of familie hebt die vlak over de grens wonen. Daarbij creëer je ook de optie om te gaan werken in België of Duitsland, maar niet de stap wilt nemen om daar naartoe te verhuizen. En raak je ooit uitgekeken op het Limburgse landschap – wat vrijwel onmogelijk is - kun je ook over de grens heerlijk genieten van mooie natuur en leuke steden zoals Keulen, Düsseldorf en Luik. Ook in Limburg zelf zijn leuke steden te vinden zoals Venlo, Roermond, Valkenburg en natuurlijk Maastricht.

Lees ook:  Rust vinden door minimalistisch leven
wonen mooie Limburg Maastricht

Saamhorigheid

De saamhorigheid in Limburgse gemeenten is groot. Dit komt vooral doordat het verenigingsleven nog steeds een grote plek inneemt. Zo zijn er veel sportverenigingen, harmonieën, fanfares en schutterijen en kun je lid worden van een scouting. Mensen zijn over het algemeen hecht met elkaar. Zij zullen ook eerst de kat uit de boom kijken wanneer nieuwe mensen in de buurt komen wonen. Heb je echter eenmaal met wat mensen een praatje gemaakt en ben je eens gaan kijken bij een vereniging, dan zul je je binnen no-time op je plek voelen. De meeste Limburgs zijn al tevreden met de kleine dingen in het leven en zijn over het algemeen bescheiden. Grote gebaren hoef je dus niet te verwachten, al zal er wel altijd een deur voor je openstaan wanneer je gaat wonen in het mooie Limburg.

Heb je de sprong gewaagd en ben je eenmaal gesetteld in Limburg, dan hebben we ook nog enkele mooie wandelroutes van Zuid-Limburg voor je beschreven!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down