5 redenen om te mediteren

17 juni 2022
410
werken in de zorg

Het zou best kunnen dat je niet lekker in je vel zit. Dat je de laatste tijd niet zo gelukkig bent als dat je graag zou willen. Het zou best kunnen dat je sinds de coronaperiodes deze nare gevoelens ervaart. Doordat we lang binnen moesten blijven en niet veel konden doen tijdens de lockdown, zijn er mensen depressieve gedachten gaan ervaren. Bij sommige is dit nog niet weg gegaan en dat is natuurlijk erg vervelend. In dit geval is meditatie zeker aan te raden. Het kan misschien een beetje zweverig klinken, maar je zult snel merken dat mediteren eigenlijk heel goed voor je is. Wij geven je graag een paar redenen waarom dat zo is!

werken in de zorg

#1 Minder stress

Als je stress ervaart is meditatie één van de beste dingen om te doen. Sommige krijgen stress van school doordat men veel moet leren bijvoorbeeld, of sommige krijgen last van stress door het werk. Mensen die werken in de zorg bijvoorbeeld maken soms vervelende dingen mee en dit kan lijden tot stress thuis. Als je dus wat voor reden dan ook stress ervaart is het aan te raden om dagelijks de tijd te nemen om te mediteren. Na een paar sessies zul je al wat meer rust in je hoofd ervaren.

#2 Betere nachtrust

Mediteren helpt tegen slapenloosheid. Als je ’s nachts niet goed kunt slapen kun je overwegen om te beginnen met mediteren. Omdat je tijdens mediteren je negatieve gedachtes loost, kun je beter slapen omdat dat je dan rust in je hoofd hebt. Een half uurtje mediteren voordat je gaat slapen kan erg helpen, zeker als je stress ervaart waardoor je wakker ligt.

Lees ook:  De spirituele betekenis van een sprinkhaan
werken in de zorg

#3 Meer energie

Als mens verspil je energie door veel te denken aan negatieve dingen, zoals die toets die je morgen hebt, of die presentatie op je werk die best slecht ging. Als je dus tijdens het mediteren deze gedachtes uit je geest haalt, houd je meer energie over voor andere dingen die wel belangrijk zijn en die het wel waard zijn om aan te denken. Voel jij je lusteloos? Mediteer dan elke dag een half uurtje, dan ben je een stuk energieker elke dag!

#4 Creativiteit verhoogt

Als je rustiger in je hoofd bent kun je veel helderder nadenken en dus op ideeën komen die normaal niet zou bedenken met andere gedachtes in je hoofd erbij. Mocht je dus aan een werkstuk beginnen of aan een verslag of dergelijke, is het slim om van tevoren even 30 minuten een comfortabele houding aan te nemen en te mediteren. Focus op je ademhaling, maak je geest vrij en adem de zachte geur van Palo Santo in om helemaal tot rust te komen. Het kan zijn dat daarna de creativiteit ervan af spat.

werken in de zorg

#5 Minder angst

Mediteren zorgt voor een betere concentratie en meer balans in je emoties. De effectgrootte van meditatie is even groot als antidepressiva, alleen dan zonder de bijwerkingen. Als je angst ervaart is het aan te raden om een paar keer per week te mediteren. Er zijn al diverse onderzoeken gedaan naar dit onderwerp en hier zijn hoopvolle resultaten uit gekomen!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down