5 prachtige prefab woningen om bij weg te dromen

27 juni 2018
772

Wat als je uit een catalogus een huis kunt kiezen, deze aan kunt passen naar jouw wensen en deze kunt laten vervoeren naar die ene mooie berg in Zwitserland. En dat binnen een aantal weken en voor een redelijke prijs. Zou je het doen? Zo ja, dan is een prefab woning misschien wel de woning voor jou. 

Prefab wonen: het wonen van de toekomst

Tegenwoordig hoef je niet maanden te wachten op de bouw van je droomhuis. Nee, dan kies je voor een voorgefabriceerd huis, ook wel prefab woning genoemd. Bij prefabs worden de grootste bouwonderdelen in een fabriek gebouwd. Hierdoor zijn de kosten lager en is de bouwtijd korter. Van een villa tot een bungalow, prefabs komen er in alle soorten en maten en doen zich wat betreft comfort, luxe, ruimte en duurzaamheid niet onder voor traditionele huizen. Overweeg je de overstap naar een luxe schoenendoos? Hieronder vind je 5 bijzondere prefabs ter inspiratie:

Prefab woning met panorama uitzicht

prefab

De weelderige bossen en serene meren van Wisconsin, Verenigde Staten, lenen zich bij uitstek voor prefab villa’s en zomerverblijven. Neem bijvoorbeeld deze luxe villa die zich het beste laat omschrijven als drie op elkaar gestapelde schoenendozen. Het ontwerp kenmerkt zich door een panoramisch uitzicht bij binnenkomst en meubels die om deze reden bewust laag zijn gehouden.

Minimalistische prefab woning

prefab

Te midden van uitgestrekte grasvelden en groene bossen ligt deze bijzondere zwart-wit gekleurde minimalistische villa. De rustieke woning vormt een contrast met haar omgeving maar is vanwege de natuurlijke materialen tegelijkertijd met haar in harmonie. Het huis staat op buisvormige stalen palen om de impact van de woning op de natuur zo klein mogelijk te houden.

Moderne prefab woning

prefab_10

Dat je bij prefab huizen veel keuzevrijheid hebt wat betreft stijl, materiaal en details, blijkt wel uit deze moderne schuur met hooizolder. Voor €142 per vierkante meter is dit een ware idylle op het platteland van Wisconsin.

Lees ook:  Geweldige loungebank ideeën voor in je tuin

Milieuvriendelijke prefab woning

prefab

De ontwerpers van deze kleine prefab woning hadden het doel om een zo milieuvriendelijk huis te bouwen. De woning is daarom klein gehouden en uitgerust met zonweringen, speciaal geïsoleerde deuren en een wateropvang. Het vierkante ontwerp brengt het voordeel met zich mee dat de bewoners hun meubels eindeloos kunnen herschikken.

Verlichte prefab woning

prefab

prefab_7

Deze villa in Zwitserland is bedrieglijk: van de buitenkant lijkt het een vrij simpel ontwerp maar bij binnenkomst wordt je verrast door de vele hoogteverschillen, die zorgen voor een optimaal gevoel van ruimte en doorgang van licht.

Wil je nog meer bijzondere wooninspiratie opdoen? Na het zien van deze prachtige boomhutten is de kans groot dat je gelijk een overnachting gaat boeken!

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings