5 maatschappelijke problemen

28 juni 2022
1739
rolcontainer

In de wereld kennen we veel zaken die problemen veroorzaken zoals klimaatverandering. Voor zowel de mensheid als voor de wereld zelf. Het ding is dat de mens deze problemen zelf veroorzaakt, en dat we er nog té weinig aan doen om het op te lossen. We kunnen helaas veel punten opnoemen die veel schade opleveren aan de natuur, klimaat, de mens, maar ook de toekomst. Wij zetten vandaag 5 maatschappelijke problemen op een rijtje, zo kan men op de hoogte gebracht worden van deze drastische situaties.

1. Klimaatverandering

Het klimaat wordt beïnvloed door verschillende oorzaken, namelijk door de activiteit van de zon, vuilkaanuitbarstingen, de toenemende broeikasgassen en meteorietinslagen. In de afgelopen 130 jaar is de gemiddelde temperatuur van de aarde met 1 graad gestegen. Dit klinkt niet veel, maar daar vergist men zich in. Klimaatverandering brengt grote gevolgen met zich mee voor de natuur, milieu, mens en dier. Het klimaat is snel groter geworden door de industriële revolutie. Door de grote hoeveelheid aan C02 uitstoot van broeikasgassen als C02 en methaan wordt de warmte vastgehouden en daardoor stijgt de temperatuur op aarde. Door deze klimaatverandering kunnen we last krijgen van extreem weer, luchtwegproblemen door luchtvervuiling en meer. Uiteindelijk kan klimaatverandering ook leiden tot een tekort aan voedsel en drinkwater.

2. Plastic Soep

Hier hebben we het niet over soep in een pannetje op het voer, maar het is wel een soep gecreëerd door de mens. Plasticsoep is de opeenhoping van een zeer grote hoeveelheid plastic en ander divers afval in zeeën en oceanen. Het plastic en het afval komt allemaal bij elkaar doordat de grote ringvormige zeestroom van de oceaan. Deze wordt ook wel de gyre genoemd. Plasticsoep heeft meerdere locaties, zo zijn bijvoorbeeld in de Noordelijke Atlantische Oceaan, Indische Oceaan, Zuidelijke Grote Oceaan plastic soepen. Het afval komt daar niet door niks, dit ligt natuurlijk allemaal bij de mens. Bedenk daarom voordat je zomaar plastic bij het normale afval gooit of dit wel de juiste beslissing is. Desnoods huur je een rolcontainer om al je afval kwijt te krijgen, als het maar geen gevolgen heeft voor de natuur.

Lees ook:  Van de natuur genieten zonder het te schaden

3. Homofobie

Een man trouwt met een man, een vrouw trouwt met een vrouw, het moet allemaal gewoon kunnen! Gelukkig is het in Nederland legaal om met iemand te trouwen van dezelfde gender, want waarom zou dit überhaupt illegaal moeten zijn? Zoals gelukkig veel mensen vinden: Love is love. Helaas zijn het daar nog veel mensen en landen niet mee eens. Homofobie betekent eigenlijk “angst voor homoseksualiteit”, maar sommige mensen nemen dit wel heel erg serieus. Mensen die deel uit maken van de LGBTQ+ worden nagekeken, uitgescholden, gediscrimineerd, in elkaar geslagen en soms zelfs vermoord alleen maar omdat ze zichzelf willen zijn. In sommige landen is het ten strengste verboden om homo of lesbisch te zijn, en staat er een doorstraf op. Ongelukkigerwijs zal dit altijd een groot maatschappelijk probleem blijven.

rolcontainer

4. Abortuswet

In de Verenigde Staten is het een zware tijd voor mensen met een baarmoeder. Na bijna 50 jaar komt er in de VS een einde aan het grondwettelijke recht op abortus nemen. In 1973 kreeg men het recht op abortus, dit heeft het Hooggerechtshof nu nietig verklaard. Dit houdt in dat wanneer een persoon ongewenst bevrucht wordt het niet meer kan worden weggehaald doormiddel van abortus. Zelfs minderjarige zijn verboden abortus te plegen, ook al diegene onbedoeld en tegen wil in zwanger geraakt. “Your body, my choise”, hier komt het eigenlijk op neer. Mensen met een baarmoeder hebben het recht op hun eigen lichaam verloren, dit is natuurlijk zeer ernstig en kan schadelijk zijn voor de gezondheid van de mens.

Lees ook:  Tips voor een duurzaam leven
rolcontainer

5. Discriminatie

Discriminatie, het anders behandelen, uitsluiten of achterstellen van mensen op basis van hun huiskleur, cultuur of geloof gebeurt nog steeds erg vaak. Mensen worden dagelijks gediscrimineerd en dit gebeurt niet alleen maar op straat. Het komt vaak voor dat personen met een donkere huidskleur bijvoorbeeld niet worden aangenomen voor bepaald werk, bevooroordeeld worden, uitgescholden worden en zelfs op heftige manieren anders behandeld worden. Zo kunnen er nog veel zaken opgenoemd worden waar mensen dagelijks mee te maken, dit is natuurlijk erg en teleurstellend genoeg.

rolcontainer

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Must-have accessoires voor de avontuurlijke reiziger

Waarom jij de natuur moet beschermen

5 manieren om de klantervaring te verbeteren

Rouw in diverse culturen

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down