5 inspirerende boeken over tiny houses

6 maart 2016
518

Steeds meer mensen raken enthousiast voor het leven in een tiny house. Eerder schreven we in dit artikel op Paradijsvogels Magazine over de voordelen van het leven op een klein en verplaatsbaar oppervlak. Daarnaast volgen we Marjolein Jonker die in 2016 haar eigen tiny house bouwt en zetten we in dit artikel 19 mooie tiny houses waar je blij van wordt op een rij. De overheersende conclusie: minder ruimte = meer ruimte! Meer vrijheid, meer tijd, minder keuzes - allemaal zaken die mentaal een hoop ruimte opleveren. Weg met de ballast!

Meer weten over leven in een tiny house? Deze boeken geven prachtige inspiratie: van completen plattegronden tot foto's om bij weg te dromen:

The Tiny House Lifestyle: Live More With Less | Tips en trucs om kleiner te leven

tiny house boek

Een lagere hypotheek, minder kosten: dit voordelige en laagdrempelige ebook is goed om in te komen in de levensstijl en voordelen van een tiny house. De schrijver geeft tips en trucs om kleine ruimtes maximaal te benutten, hoe u zich van rommel en ruis (zowel om u heen als in uw hoofd) kunt ontdoen en hoe je op een tuintje van miniformaat uitgebreid kunt tuinieren. Bestel het hier.

Tiny House Floor Plans | Designinspiratie

tiny house floor plans

Heb je concrete plannen om een tiny house te bouwen? Of word je net als wij gewoon enthousiast van al die mooie ontwerpen? Dit boek geeft meer dan 200 ontwerpen voor een tiny house: van interieur styling tot slimme opbergmogelijkheden en tips die optisch ruimte opleveren. Ook handig wanneer je sowieso al klein woont of bepaalde ruimtes in huis beter wilt benutten! Hier kun je het bestellen.

Lees ook:  Briljant ontwerp voor boekliefhebbers: een beklimbare boekenwand

Tiny Homes | Eindeloos plaatjes kijken

tiny homes boek kahn

Een heerlijk boek om eindeloos doorheen te bladeren. Lekker dik met veel foto's, elke ochtend een paar bladzijdes bekijken laat de dag goed beginnen! Bestellen kan hier.

[hr]

Lees ook: Marjolein bouwt haar eigen tiny house in Nederland

[hr]

Tiny House Living | Tiny House bewoners aan het woord

tiny house living

Dit boek helpt je om te bepalen of het wonen en leven in een tiny house echt wat voor je is en leidt je door de transitie naar een klein woonoppervlak: waar moet je allemaal aan denken? Welke keuzes moet je maken? Ter inspiratie worden in het boek mensen die je voorgingen geportretteerd. Zij leggen uit wat zij hebben gebouwd, welke keuzes zij hebben gemaakt en hoe hun tiny house en leven eruit ziet. Leer van de ervaringsdeskundigen hoe je een kleine ruimte optimaal benut, hier fijn in kan wonen en meer (mentale) ruimte kunt creëren voor de dingen die er echt toe doen in het leven zoals je passies en relaties. Mooie foto's! Bestel het boek hier.

Tiny Homes on the Move | Moderne nomaden

tiny house boek

Dit boek focust volledig op tiny houses die van A naar B verplaatst kunnen worden: op wielen of over het water. De moderne nomaden die deze huisjes bewonen (de helft parttime, de helft permanent) vertellen over hun trekkend bestaan over water en wegen. Elk tiny house is in kleurenfoto's vastgelegd - mooie inspiratie om blij van te worden! Bestel dit boek hier.

 

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings