5 geheime parels van moeder natuur om een keer te bezoeken

8 november 2017
167

Vakantiebestemmingen te over. Maar als je net wat anders wil dan de massa moet je goed zoeken. Bijzondere ervaringen, unieke bestemmingen die nog niet door het grote toerisme zijn aangetast, plekken waar de natuur nog steeds de overhand heeft..voor iedereen die wat anders wil dan de geijkte reisbestemmingen zetten we 5 prachtige fenomenen van Moeder Natuur (soms een klein beetje geholpen door de mens) op een rij. Er is namelijk nog zoveel moois te ontdekken!

Misschien wel het helderste water ter wereld

fairy pools

De watervallen bij de Fairy Pools

Een stevige claim. Maar helderder dan in de Fairy Pools vind je water bijna nergens. Vlakbij het dorpje Corburst op het Schotse Isle of Skye begint een wandeling die je in slechts 2,4 kilometer compleet van je (wandel)sokken blaast. Zeldzame dieren en planten in overvloed die klaterende watervallen omringen. Onderaan de watervallen vind je kristalheldere poelen zoals je ze nog nergens zag. En zo zie je het waarschijnlijk ook nooit meer.

landscape-540115_1920

Het uitzicht over Isle of Skye

Het kristalheldere en azuurblauwe water van de Fairy Pools | Beeld 123rf

Het kristalheldere en azuurblauwe water van de Fairy Pools | Beeld 123rf

Schotland is een prachtige reisbestemming voor de avontuurlijke ziel. Niet toeristisch, dunbevolkt, ruig en ongerept. Een paradijs voor poëten, fotografen, wandelaars, whisky- én waterliefhebbers dus.

Het sprookje van 1001 nacht. Maar dan in het echt.

De stad Elche (Elx) ligt vlakbij het bekende Valencia en toch zul je hier vrijwel geen toerist zien. Palmen des te meer, want er zijn 400.000 palmbomen in deze palmenstad. Die komen van oorsprong niet voor in Spanje en zijn hier geplant door de Moren. Het is heerlijk rustig wandelen en je verwonderen in deze oase van schoonheid en groen. Je waant je even in het sprookje van 1001 nacht. De meest beroemde palm is de Palmera Imperial met maar liefst zeven stammen.

Lees ook:  Uniek inkijkje in het leven van een Tibetaanse monnik

Elche-treesbompy

Reistip: ga in augustus. Ieder jaar op 14 en 15 augustus wordt in Elche het Misteri d'Elx (Het Mysterie van Elche) opgevoerd, over de laatste levensdagen en de kroning van de Heilige Maria.

Stilte, ruimte en een oneindig vossenvuur

Okee, deze is waarschijnlijk iets bekender. Maar het Noorderlicht is nu eenmaal een natuurfenomeen dat zijn weerga niet kent. En bovendien: Finland is gewoon een perfecte reisbestemming: in het dunstbevolkte land van Europa tref je absoluut geen massatoerisme. Wel zo’n 188.000 meren en 3,3 miljoen sauna’s (dat is bijna 1 sauna per volwassen Fin!).

aurora-borealis-2163329_1920

Het noorderlicht, ook wel het vossenvuur genoemd.

De schaarse inwoners zijn ongelofelijk gastvrij. Het land is bezaaid met nationale parken waar je eindeloze wandelingen of sledetochten maakt, maar eigenlijk is heel Finland één groot en prachtig natuurgebied. Tja en als je er dan toch bent, pak je dat Noorderlicht - in de volksmond ook wel het vossenval genoemd - natuurlijk ook even mee.

Een sterrenzee op de Malediven

Een heel ander soort licht, maar minstens even indrukwekkend is de lichtgevende zee. Je moet er iets verder voor reizen, maar een trip naar de Malediven is natuurlijk geen straf. Hoewel het soms die indrukt wekt heb je hier zeker niet alleen maar dure resorts. Er zijn ook veel charmante en kleinschalige hotels voor een acceptabele prijs.

Vadhoo-plaknton-sea-Best-Beaches-Blog

Sterren in de zee: tussen juli en augustus is de zee vol met fluorescerend plankton - onwerkelijk mooi!

En als je tussen juli en februari gaat, kun je daar het spektakel van de ‘zee van sterren’ beleven. Het water krijgt een felle blauwe gloed waarin je echt het gevoel hebt dat de sterren uit de lucht in het water zijn gevallen. In het echt is het fluorescerend plankton.

Lees ook:  Op solo vakantie voor je persoonlijke ontwikkeling

Het licht is een verdedigingsmechanisme van het plankton, dat vissen graag eten. Vogels, die op hun beurt graag die vissen eten, zien het licht en weten: aan tafel! De wonderlijke wereld van moeder natuur in optima forma, dit fantastische schouwspel.

Barci: het best bewaarde geheim van de Dolomieten

pozze-smeral-1024

De Pozze Smeraldine - prachtige groene meertjes om in te zwemmen!

We eindigen weer dichter bij huis, namelijk in de Dolomieten in Italië. Hou je van adembenemende uitzichten en ruige bergen, dan is deze streek sowieso een bezoek waard. Maar we geven je graag een speciale tip: het bergdorpje Barci.

Afbeeldingsresultaat voor barci dolomites

In de buurt van dit dorp liggen tussen de bergketens schitterende natuurlijke meertjes verscholen waarin je een heerlijke duik kunt nemen. Niets zo fijn als zwemmen in natuurlijk water. Zoals zo vaak moet je voor de grootse beloning wel het meeste doen: de parel van de vallei - Pozze Smeraldine, in het Nederlands ‘smaragdgroene vijvers’ - is alleen bereikbaar via een smal bergpad.

Ook op reis naar onbekende oorden? Inspiratie begint op Startpagina.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met fietsvakantie op latere leeftijd, tips en advies

De paradijsvogelplant: zo verzorg je hem

Met jouw fiets op vakantie: tips voor een veilige fietsvakantie

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings