5 boeken die je stevig wakker schudden

25 april 2016
227

Heeft u de winterslaap al van u afgeschud? Natuurlijk, er is wel wat voor te zeggen voor wegdromen bij de kachel en je laten meevoeren naar een andere wereld. Maar af en toe hebben we allemaal even een boek nodig dat juist het tegenovergestelde doet: een verhaal dat je stevig wakker schudt, flink om de oren slaat en met andere ogen naar het leven laat kijken. Met deze boeken gaat dat wel lukken. Wake up and smell the roses!

De Rotskruiper | Nell Zink

boeken die je wakkers schudden 1

Nell Zink doet niet aan voorzichtige inleidingen. Al op de eerste bladzijde van haar roman De rotskruiper krijgt haar hoofdpersoon Tiffany een miskraam, terwijl haar man zich meer bekommert om de bijzondere vogel die hij zag dan om haar. Waarna ze vrolijk verder gaat met haar onnavolgbare beschrijving van een huwelijk vol vogels, minnaars en onbegrip. Een achtbaan waar je met liefde een stukje in meerijdt.

Een handleiding voor poetsvrouwen | Lucia berlin

boeken die je wakkerschudden 2

Een handleiding voor poetsvrouwen klinkt niet zo sensationeel, maar vergis je niet: Lucia Berlin vertelt je verhalen die je niet licht vergeet. Over een meisje dat haar opa helpt zijn eigen tanden te trekken. Over een alcoholistische moeder die niet meer in staat is voor haar kinderen te zorgen. Of over een man die na jaren zijn jeugdliefde weer opzoekt. Stuk voor stuk bijzondere verhalen over stoere mensen.

Aquarium | David Vann

boeken die je wakker schudden 6

Aquarium van David Vann is een onvergetelijk boek. Vann vertelt het verhaal van Caitlin: elke dag na school gaat ze naar het aquarium om daar te wachten op haar moeder, die werkt in de havens van Seattle. Als ze in het aquarium bevriend raakt met een oude man, reageert haar moeder daar onverwacht heftig op. En intussen is daar ook nog Shalini, Caitlins beste vriendin, voor wie ze ineens meer blijkt te voelen dan alleen vriendschap. Een boek om buikpijn van te krijgen, zo schrijnend en mooi.

Lees ook:  Naar Moskou! Naar Moskou! Prachtige memoires over een rampzalige veldslag

De meester en Margaritha | Boelgakov

boeken de je wakker schudden 3

Liever een klassieker? Probeer dan eens De meester en Margarita van de Russische schrijver Boelgakov. Deze roman vraagt wat meer doorzettingsvermogen, maar daar wordt u voor beloond met een wervelwind aan gebeurtenissen en personages, van de duivel die Moskou op stelten zet, tot Margarita, die haar vertrouwde leventje achter zich laat om heks te worden. Bizar, meeslepend en met een aanstekelijke energie.

Als het lot lacht | Adam Johnson

boeken die je wakker schudden 4

Adam Johnson deinst nergens voor terug. In zijn verhalenbundel Als het lot lacht brengt hij de meest uiteenlopende personages tot leven: van een voormalig gevangenisdirecteur tot een vrouw met borstkanker en een programmeur van hologrammen. Vol humor en vaart geeft hij je de mogelijkheid om even onder te duiken in een heel ander leven.

Zo. Bent u al wakker? Tijd om het leven met een frisse blik tegemoet te treden!

[hr]

Anderen bekeken ook: 5 boeken om anderen mee te inspireren

boeken inspiratie3

[hr]

Cécile Wilbers vindt literatuur een prachtig middel om even stil te staan bij jezelf, bij wie je bent en bij welke keuzes je maakt. De literatuur zit vol personages die dappere keuzes maken, moeilijke situaties overwinnen of nieuwe wegen bewandelen. Dat geeft nieuwe inzichten en inspiratie! Daarom bespreekt ze boeken waar mensen iets aan kunnen hebben, die raken en die inspireren. Dat doet ze in gesprekken, diners en leesretraites, en elke maand op Paradijsvogels Magazine.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden opa

Zo laat je jouw Toscaanse Jasmijn bloeien!

Babykamer inrichten? Bekijk deze checklist!

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings