4x voordelen van screens op maat

27 augustus 2020
255

Screens behoren tot de populairste type zonwering en worden veel gekozen bij nieuwbouwwoningen. Dit is niet voor niks, want screens hebben vele voordelen. Overweeg je om nieuwe screens aan te schaffen maar ben je benieuwd naar de eigenschappen? Wij zetten de voordelen van screens voor je op een rij.

1.Perfecte zonwering

Met screens bescherm je jouw interieur tegen de zon en warmte. Hierdoor blijft het ook tijdens warme zomerdagen aangenaam koel in huis. Zo reflecteren screens tot wel 90% van het zonlicht. Doordat een screen een verticale zonwering is, is het mogelijk om het gehele raam af te dekken en dus al het zonlicht tegen te houden. Hierdoor heb je geen last van vervelende lichtkieren. Niet alleen de temperatuur in huis wordt positief beïnvloed door screens, maar ook het kleurbehoud van je gordijnen en meubelen.

Ben je juist op zoek naar zonwering waarbij je ook verkoeling hebt op je terras? Kies dan voor een zonnescherm. Zonneschermen zijn de ideale zonwering voor jouw terras. Je geniet tijdens warme dagen van een heerlijk plekje in de schaduw buiten.

2.Voldoende zicht en privacy

Een groot voordeel van screens is dat ze privacy bieden, zonder dat je compleet afgesloten zit. Er kan niet van buiten naar binnen gekeken worden maar wel van binnen naar buiten. Ideaal! Wanneer je de screens volledig naar beneden hebt, zorgt dit er niet voor dat je in het donker zit. Hierin verschillen screens bijvoorbeeld met rolluiken, waarbij je een kamer wel verduisterd.

3.Windvast

Het doek van de screens is zeer sterk en bestand tegen weersinvloeden zoals regen en wind. Zit je raam op een kant waar het veel wind vangt? Kies dan voor zip screens. Deze screens worden in de zijgeleiding geritst waardoor ze zeer windvast zijn. Hierdoor kan je gerust je screens naar beneden laten bij een stevig zomerwindje.

Lees ook:  Zo ziet een bijzondere vriendschap tussen een hond en een uil eruit

4. Compacte zonwering voor jouw gevel

De meeste zonwering valt erg op, ook wanneer deze gesloten of uitgeklapt zijn. Het doek van screens neemt veel minder ruimte in beslag en is hierdoor veel compacter op te rollen. De kast waar het doek in komt is daarom ook veel kleiner en valt minder op als deze boven je raam hangt. Daarnaast kun je de omkasting van de screens kiezen in verschillende kleuren, waardoor je deze perfect kan laten aansluiten op jouw kozijn of gevel. Vind je het uiterlijk van je huis erg belangrijk, maar wil je toch zonwering hebben? Dan zijn screens dé keuze voor jou!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down