4 tips om je tijdens je reis verbonden te voelen met je thuisland

23 VIEWS

Een vakantie naar het buitenland is iets om lang van te voren naar uit te kijken. Ondanks dat een reis naar het buitenland voor leuke herinneringen zorgt, zijn er ook altijd nadelen. Zo kan het zijn dat je tijdens je vakantie je thuisland mist.

 

Houd contact met je thuisfront

Als je op vakantie gaat naar het buitenland is het begrijpelijk dat je mensen uit je thuisland mist. Om te voorkomen dat dit je vakantie negatief beïnvloedt, kun je contact met hen houden. Houd je vrienden en familieleden op de hoogte van de bijzonderheden die jij meemaakt. Daarnaast is het ook erg leuk om te horen hoe het eraan toe gaat in Nederland. Houd in ieder geval contact en voorkom dat heimwee je vakantie verpest. Overdrijf hier overigens ook niet in, ook dit beïnvloedt je vakantie al snel negatief.

 

Leg contact met andere Nederlanders

Tijdens een vakantie in het buitenland is het prettig als je contact hebt met andere Nederlanders. Helaas loop je niet zomaar een Nederlander tegen het lijf met dezelfde interesses als jij. Toch is er wel een manier om meerdere Nederlanders met dezelfde interesse tegen te komen. Zo worden de wedstrijden van het EK ook in andere landen uitgezonden. Ga naar een lokale kroeg en leg contact met andere voetbalfans. De kans is groot dat je hiertussen een Nederlander vindt met soortgelijke interesses als jij.

Lees ook:  5 leuke cadeaus voor komende Valentijnsdag!

Als je ervan overtuigd bent dat Nederland ver gaat komen, dan kun je ook sportweddenschappen plaatsen tijdens je vakantie. Mocht Nederland dan inderdaad veel wedstrijden winnen, dan geniet je hier dubbel van.

 

Neem iets van thuis mee op vakantie

Als je erg gehecht bent aan je huis in Nederland, dan zou je eventueel iets dat belangrijk is voor jou mee kunnen nemen op vakantie. Dit kan je een net wat veiliger gevoel geven in de avond. Probeer hierin niet te overdrijven en houd het bij enkele dingen. Kies voor de vakantie een aantal spullen uit waar je waarde aan hecht en neem die mee. Voor de meesten helpt het om deze spullen in de slaapkamer neer te leggen. Vooral de avonduren zorgen namelijk bij veel mensen voor gemis. Als je terwijl je niet kan slapen iets vanuit huis bij jou in de buurt hebt, dan is de kans groter dat je rustig wordt en wel in slaap komt.

 

Geniet van de momenten tijdens je vakantie

Het is begrijpelijk dat je in het begin van je vakantie je thuisland mist. Echter, wanneer je direct op onderzoek uitgaat en de nieuwe omgeving beter leert kennen, dan verdwijnt dit gevoel stukken sneller. Kijk naar wat je echt leuk vindt en investeer daar je tijd in. Probeer daarnaast de gedachten over thuis zo veel mogelijk naast je neer te leggen. Je hebt er niks aan om thuis na te denken over de vakantie die je staat te wachten en tijdens je vakantie alleen maar te denken aan thuis.

MEER INSPIRATIE

De interieurtrends van 2021
Prachtige wandelroutes
Ontdek het Romeins verleden van Zuid-Limburg
Dit zijn de mooiste plekken van IJsland