4 tips om je tijdens je reis verbonden te voelen met je thuisland

28 juni 2021
214

Een vakantie naar het buitenland is iets om lang van te voren naar uit te kijken. Ondanks dat een reis naar het buitenland voor leuke herinneringen zorgt, zijn er ook altijd nadelen. Zo kan het zijn dat je tijdens je vakantie je thuisland mist.

 

Houd contact met je thuisfront

Als je op vakantie gaat naar het buitenland is het begrijpelijk dat je mensen uit je thuisland mist. Om te voorkomen dat dit je vakantie negatief beïnvloedt, kun je contact met hen houden. Houd je vrienden en familieleden op de hoogte van de bijzonderheden die jij meemaakt. Daarnaast is het ook erg leuk om te horen hoe het eraan toe gaat in Nederland. Houd in ieder geval contact en voorkom dat heimwee je vakantie verpest. Overdrijf hier overigens ook niet in, ook dit beïnvloedt je vakantie al snel negatief.

 

Leg contact met andere Nederlanders

Tijdens een vakantie in het buitenland is het prettig als je contact hebt met andere Nederlanders. Helaas loop je niet zomaar een Nederlander tegen het lijf met dezelfde interesses als jij. Toch is er wel een manier om meerdere Nederlanders met dezelfde interesse tegen te komen. Zo worden de wedstrijden van het EK ook in andere landen uitgezonden. Ga naar een lokale kroeg en leg contact met andere voetbalfans. De kans is groot dat je hiertussen een Nederlander vindt met soortgelijke interesses als jij.

Als je ervan overtuigd bent dat Nederland ver gaat komen, dan kun je ook sportweddenschappen plaatsen tijdens je vakantie. Mocht Nederland dan inderdaad veel wedstrijden winnen, dan geniet je hier dubbel van.

Lees ook:  Van inktpot tot vrijgevochten vrouwenasbak

 

Neem iets van thuis mee op vakantie

Als je erg gehecht bent aan je huis in Nederland, dan zou je eventueel iets dat belangrijk is voor jou mee kunnen nemen op vakantie. Dit kan je een net wat veiliger gevoel geven in de avond. Probeer hierin niet te overdrijven en houd het bij enkele dingen. Kies voor de vakantie een aantal spullen uit waar je waarde aan hecht en neem die mee. Voor de meesten helpt het om deze spullen in de slaapkamer neer te leggen. Vooral de avonduren zorgen namelijk bij veel mensen voor gemis. Als je terwijl je niet kan slapen iets vanuit huis bij jou in de buurt hebt, dan is de kans groter dat je rustig wordt en wel in slaap komt.

 

Geniet van de momenten tijdens je vakantie

Het is begrijpelijk dat je in het begin van je vakantie je thuisland mist. Echter, wanneer je direct op onderzoek uitgaat en de nieuwe omgeving beter leert kennen, dan verdwijnt dit gevoel stukken sneller. Kijk naar wat je echt leuk vindt en investeer daar je tijd in. Probeer daarnaast de gedachten over thuis zo veel mogelijk naast je neer te leggen. Je hebt er niks aan om thuis na te denken over de vakantie die je staat te wachten en tijdens je vakantie alleen maar te denken aan thuis.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings