Deze 3D geprinte huizen worden in slechts 24 uur ‘gebouwd’

1985 VIEWS
Deze 3D geprinte huizen worden in slechts 24 uur ‘gebouwd’

Een oplossing voor een wereldwijd probleem lijkt met de samenwerking tussen ICON en New Story een stukje dichterbij te zijn gekomen. Het probleem: miljoenen mensen hebben geen toegang tot een fatsoenlijk dak boven hun hoofd. De missie: deze mensen voorzien van goedkope maar solide huizen. En hoe: met een nieuwe techniek die binnen 24 uur een 3D geprint huis van 60m2 kan afleveren.

ICON (een innovatieve organisatie die duurzame huisvesting ontwerpt) en New Story (een non-profit organisatie die investeert in woonoplossingen) hebben een 3D printer ontwikkeld die speciaal ontworpen is om te functioneren in gebieden waar stroom en drinkwater niet altijd even goed voorradig zijn. In Austin, Texas, staat een voorbeeld van de huizen die ICON en New Story middels een crowdfundingsactie willen gaan bouwen in El Salvador. Het gaat daar om een pilot van 100 huizen. In het filmpje onder dit artikel kun je zien hoe een huis wordt geprint.

Artikel gaat verder onder de afbeeldingen

3D geprint huis 1

3D geprint huis 3

3D geprint huis 5

3D geprint huis 6

3D geprint huis 2

Voordelen van een 3D geprint huis

Er zitten behoorlijk wat voordelen aan het bouwen van een huis met de ‘Vulcan’, zoals de speciale printer wordt genoemd. De thermische kwaliteit is bijvoorbeeld beter dan bij een op traditionele wijze gebouwd huis, er ontstaat veel minder afval bij het printen van een huis (wat overigens met cement gebeurd) en bovendien kun je makkelijk meerdere ontwerpen maken. De belangrijkste verschillen ten opzicht van de traditionele bouw zijn echter: de lage kosten per huis (ca USD 4000) en de snelheid waarmee ‘gebouwd’ kan worden.

Lees ook:  Je verwacht het niet: een boeddhistisch klooster tussen de Friese koeien!

Het is de bedoeling dat de huizen vrij sober en eenvoudig van ontwerp zijn om de onderhoudskosten zo laag mogelijk te houden. Volgens ICON en New Story gaat een 3D geprint huis minstens zo lang mee als een huis van stenen en beton.

In het filmpje hieronder krijg je een beetje een beeld van hoe de Vulcan een huis print.

De 3D printer is inmiddels niet meer weg te denken uit ons leven. Ook kunstenaars hebben de printer ter hand genomen om er prachtige werken mee te maken.

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

De zadenbibliotheek: gratis zaden voor educatie en duurzaamheid
In Kenia maken ze kunst van afval uit de oceaan
Mexicanen toveren bergen plastic afval om tot een kleurrijk bos
Dit prachtige natuurhotel gaat helemaal op in het Noorse landschap