Deze 3D geprinte huizen worden in slechts 24 uur 'gebouwd'

29 maart 2018
509

Een oplossing voor een wereldwijd probleem lijkt met de samenwerking tussen ICON en New Story een stukje dichterbij te zijn gekomen. Het probleem: miljoenen mensen hebben geen toegang tot een fatsoenlijk dak boven hun hoofd. De missie: deze mensen voorzien van goedkope maar solide huizen. En hoe: met een nieuwe techniek die binnen 24 uur een 3D geprint huis van 60m2 kan afleveren.

ICON (een innovatieve organisatie die duurzame huisvesting ontwerpt) en New Story (een non-profit organisatie die investeert in woonoplossingen) hebben een 3D printer ontwikkeld die speciaal ontworpen is om te functioneren in gebieden waar stroom en drinkwater niet altijd even goed voorradig zijn. In Austin, Texas, staat een voorbeeld van de huizen die ICON en New Story middels een crowdfundingsactie willen gaan bouwen in El Salvador. Het gaat daar om een pilot van 100 huizen. In het filmpje onder dit artikel kun je zien hoe een huis wordt geprint.

Artikel gaat verder onder de afbeeldingen

3D geprint huis 1

3D geprint huis 3

3D geprint huis 5

3D geprint huis 6

3D geprint huis 2

Voordelen van een 3D geprint huis

Er zitten behoorlijk wat voordelen aan het bouwen van een huis met de 'Vulcan', zoals de speciale printer wordt genoemd. De thermische kwaliteit is bijvoorbeeld beter dan bij een op traditionele wijze gebouwd huis, er ontstaat veel minder afval bij het printen van een huis (wat overigens met cement gebeurd) en bovendien kun je makkelijk meerdere ontwerpen maken. De belangrijkste verschillen ten opzicht van de traditionele bouw zijn echter: de lage kosten per huis (ca USD 4000) en de snelheid waarmee 'gebouwd' kan worden.

Het is de bedoeling dat de huizen vrij sober en eenvoudig van ontwerp zijn om de onderhoudskosten zo laag mogelijk te houden. Volgens ICON en New Story gaat een 3D geprint huis minstens zo lang mee als een huis van stenen en beton.

Lees ook:  Winnen van de loterij

In het filmpje hieronder krijg je een beetje een beeld van hoe de Vulcan een huis print.

De 3D printer is inmiddels niet meer weg te denken uit ons leven. Ook kunstenaars hebben de printer ter hand genomen om er prachtige werken mee te maken.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down