3 Tips om niet gek te worden van een lockdownleven met kleine kinderen

18 december 2020
158

Thuiswerken, het is zo makkelijk gezegd, maar als jij met een peuter en een baby zit lukt het je amper om je laptop open te klappen. Opvang regelen? Vergeet het. Pak het eens heel anders aan. 

Je mooie Micmacbags werktas hangt werkeloos aan de kapstok. Het kantoor is dicht en je moet het thuis maar zien te rooien met elkaar en met de kinderen. Geen school, geen kinderopvang, geen ‘me-time’. Sommigen menen dat het een periode van overleven is, maar zover willen we hier niet gaan. Er zijn ook positieve aspecten aan een periode samen thuiszijn, ook al duurt het langer dan je misschien zou willen.

Een lockdownleven met jonge kinderen vraagt om een flinke portie flexibiliteit, en zeker ook een begripvolle werkgever. Wie meent dat tijdens het slaapje van de baby de computer uit de laptopsleeve tevoorschijn komt, komt vaak bedrogen uit. En als het je al lukt, zit je zo gestrest en gehaast achter het toetsenbord dat er van een geconcentreerde manier van werken nauwelijks iets terecht komt.

Tip 1

Laat het! Ontspan en geef je over aan wat er is. Sommige dingen kun je nu eenmaal niet forceren, laat staan veranderen. Je bent niet de enige bij wie het niet lukt om nu überhaupt een goed stuk te schrijven, een klant op een juiste manier te mailen, een plan uit te werken en ga zo maar door.

Wat je wel kunt doen? Energie opdoen door een boswandeling te maken, een korte tekst in een mooi boekje te pennen (dat lukt daarna vaak wel). Een tijdschrift door te bladeren waar je blij van wordt. Fijne muziek op te zetten en gewoon wat te lanterfanten. Verveling is overigens heel gezond, blijkt uit onderzoek. Geef je er aan over.

Lees ook:  5 leuke cadeaus voor komende Valentijnsdag!

Tip 2

Ga naar buiten. We zeiden het al eerder: zoek de natuur op. Dat werkt beter dan stressen om een uurtje proberen te werken. Dat levert niets op. Dat uurtje buiten wel. Stop de luiertas vol, hang je kind in de draagzak of pak de kinderwagen en ga wandelen. Kind blij, jij blij. Let op: waarschijnlijk valt je kind nu heerlijk in slaap. Ga je dan niet schuldig voelen over werk. Met andere woorden: scheur nu niet als een dolle naar huis om alsnog aan het werk te gaan. Laat los, laat los.

Tip 3

Word zelf ook weer een beetje kind. Heb je kleuters in huis, ga dan knutselen, spelletjes doen, een kinderfilm kijken en ga zo maar door. Weet je dat je daar enorm van kunt opknappen? Spelen is sowieso heel goed en je creativiteit wordt er flink door aangewakkerd. Daar heb je echt iets aan, en je werkgever uiteindelijk ook. Volhouden dus en lekker spelen. Leef je uit!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Zo laat je jouw Toscaanse Jasmijn bloeien!

Babykamer inrichten? Bekijk deze checklist!

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings