3 tips om jouw huis te beveiligen

4 september 2020
199
beveiligingsbedrijf

In de afgelopen jaren is de hoeveelheid inbraken flink gedaald. Dit is deels te danken aan inspanningen van de politie, maar deels ook zeker aan de bewustwording bij mensen. In veel huishoudens is de afgelopen jaren bijvoorbeeld veel aandacht besteed aan de veiligheid van de woning.

Wil jij ook graag jouw huis beter gaan beveiligen? Wil je daarmee de kans op een inbraak flink verkleinen? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres; wij hebben namelijk 3 tips op een rijtje gezet waarmee je jouw huis perfect kunt gaan beveiligen.

Tip 1: sluit zelf altijd je ramen en deuren

Het klinkt als een open deur intrappen, maar dit is absoluut één van de belangrijkste tips. Je moet het voor de inbrekers namelijk zo moeilijk mogelijk maken; dat doe je door continue jouw ramen en deuren goed op te slot te doen.

Even het slaapkamerraam open laten staan terwijl je een snelle boodschap gaat doen? Onverstandig! Een inbreker heeft nog geen minuut nodig om in jouw huis te komen en kan vervolgens zijn gang gaan. Neem dus het zekere voor het onzekere en sluit ook in zo’n situatie jouw raam. Dit kost je misschien enkele seconden extra, maar daarmee weet je direct de kans op een inbraak flink te verkleinen.

Tip 2: zorg voor goed hang- en sluitwerk

Als je jouw deuren en ramen netjes dicht doet, is het uiteraard ook van belang om voor goed hang- en sluitwerk te zorgen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je de beste sloten op jouw deuren laat monteren. Kijk hierbij zeker eens naar een cilinderslot; een cilinderslot biedt veel verschillende voordelen, waaronder veel gemak.

Lees ook:  12 redenen waarom het heel bevrijdend is om 57 te zijn

Laat daarnaast regelmatig het hang- en sluitwerk bij jouw woning controleren. Ook als je een bedrijfspand hebt, is het overigens aan te raden om het hang- en sluitwerk te (laten) controleren. Eigenlijk bij alle gebouwen is het van cruciaal belang dat het hang- en sluitwerk 100% in orde is.

Tip 3: zorg voor een alarmsysteem en beveiligingscamera’s

Wil je de beveiliging van jouw huis écht goed aanpakken? Kies dan voor een geavanceerd alarmsysteem in combinatie met beveiligingscamera’s. Door deze apparatuur weet je in eerste instantie al direct de inbreker af te schrikken. De inbrekers denkt absoluut wel drie keer na voordat hij/zij besluit om bij jouw woning in te breken.

Daarnaast kun je met een geavanceerde beveiliging camera ook live meekijken. Ook als je langere tijd van huis bent, kun je daardoor een oogje in het zeil (blijven) houden. Mocht er onverhoopt toch een inbreker besluiten om een kijkje in jouw huis te nemen, verzamel je bovendien direct bewijsmateriaal. De beveiligingscamera’s hebben dus niet alleen een afschrikwekkende functie, maar zorgen ook voor het benodigde bewijs, indien dat nodig mocht zijn.

Jouw huis beveiligen; het is prima te doen met bovenstaande drie tips. Gebruik verder altijd jouw gezond boerenverstand. Zie je iets opvallends? Houd het in de gaten. Ga je even snel uit huis? Sluit óók dan ramen en deuren. Met de juiste instelling en juiste producten – zie tips hierboven – ben je in staat om de inbrekers af te schrikken!

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Griekse mythologie: de schepping van de wereld

Zo wordt alcoholvrije wijn gemaakt

Het troostende effect van begrafenis liedjes

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden broer

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings