3 leuke doe-het-zelf ideeën om je huis in herfstsferen te hullen

1918 VIEWS
3 leuke doe-het-zelf ideeën om je huis in herfstsferen te hullen

Het wordt buiten kouder, de bladeren vallen van de bomen en het landschap is gehuld in het roodbruine herfstpalet. De kachels worden weer opgestookt en de boeken klaargelegd. Het leven binnen gaat weer beginnen, dus waarom je huis niet leuk decoreren in sferen van buiten? En tegelijk weer even de creatieve kant in jezelf vinden? Fantasie en creativiteit zijn namelijk ook goed voor je gezondheid!

Wij maakten een selectie van drie leuke doe-het-zelf ideeën om met herfstbladeren prachtige decoraties te maken voor in huis. Heerlijk voor op een regenachtige zondag..

1. Stempels van bladeren

Le Butik Sofie heeft een leuke tips om je kussenslopen, servetten of tafellakens te voorzien van een mooie print. Het enige wat je nodig hebt zijn effen stukken stof, bladeren, krantenpapier en textielverf.

Verzamel allereerst wat mooie herfstbladeren en neem ze mee naar huis. Vul de kussenslopen met wat krantenpapier zodat de verf niet doorlekt. Beschilder de bladeren met de verf en gebruik deze vervolgens als stempel om de kussenslopen mee te bedrukken. Smeer de verf goed uit en stempel eerst op een proeflapje om de dikke klodders weg te werken.

herfst 1

herfst 2

2. Sfeerlicht 

Typisch een werkje dat we vroeger ook op school maakten, hoe heerlijk om dat gewoon weer op te pakken! Deze waxinelichtjes geven een warme sfeer en zijn heel makkelijk te maken.

Lees ook:  Rutger Kopland dicht over de schoonheid van het najaar

Heb je nog wat lege jampotten (of andere glazen potten) staan, dan is dat perfect om je waxinelichthouder mee te maken. Zodra je buiten wat mooie herfstbladeren hebt verzameld bevestig je deze met een schuimborstel en wat lijm op de pot. Je kunt het vervolgens nog leuk afwerken met een touwtje.

herfst 4
Afbeeldingen via: Pinterest

herfst 5

herfst 3

3. Een schaal van herfstbladeren

We hebben allemaal wel een schaal in huis staan om wat prullaria in op te bergen. Leuk voor de herfst om een eigen schaal te maken. Om deze bijzondere schaal te kunnen maken heb je een schuimborstel, een ballon, een mengkom, een speld en matte lijm nodig, zoals Mod Podge (onder andere hier verkrijgbaar).

Vul de ballon met lucht en plaats deze in de mengkom om hem op zijn plaats te houden. Vervolgens smeer je flink wat lijm over de ballon en lak je de bladeren en voorzichtig op.  Tip: meng de lijm met een beetje water zodat de bladeren wat zachter worden en ze zich beter vormen naar de ronde ballon. Creëer eerst één laag en laat deze een nacht drogen. Maak hierna de schaal af door nog een laag eroverheen te maken, daar wordt het wat steviger van.

Zodra de lijm droog is prik je de ballon voorzichtig door met een speldje en laat je de lucht er langzaam uitlopen. Zie de volledige uitleg op Hello Lucky.

Dit blijft wel een delicate schaal waar je voorzicht mee om moet gaan, anders breken de bladeren af. Wil je iets stevigers, gebruik dan bladeren van kunststof.

Lees ook:  Laat de herfst net zo mooi zijn als in deze schilderijen

herfst 7

herfst 8

SONY DSC

SONY DSC

Wanneer je op zoek bent naar ideeën om je tuin vast winterklaar te maken (en heel gezellig), dan hebben wij 5 tips ter inspiratie!

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Delicate boombladeren van zeer bijzonder materiaal
Snijkunstwerken van gevallen bladeren
Deze kunstenaar geeft gevallen bladeren een nieuw leven als kunstwerk
Beeldschone fragiele mandala’s als ode aan de natuur