24 dingen die ik na 56 jaar denk te weten

23 oktober 2016
502

Toen ik 18 was dacht ik dat ik alles al wist. Heerlijk, die jeugdige overmoed. Nu ik 56 ben besef ik dat ik steeds minder weet, maar me wel steeds belangrijkere dingen realiseer. Ik schreef ze op om te zien wat het leven mij tot nu toe heeft gebracht. Én om te weten met welke inzichten ik de komende jaren het leven licht en gelukkig probeer te leven.

1. Er gebeurt niks spannends als je je huis niet verlaat

2. Zeg altijd 'ja' tegen een feestje!

3. Leef bij de gedachte: feel the fear and do it anyway.

4. Wees altijd degene die een goede fooi geeft.

5. Wees elke dag dankbaar, gewoon voor de dag zelf.

6. Eet wanneer je honger hebt. En anders niet.

7. Groen is het nieuwe zwart en meer van dat soort onzin bestaat niet. Zwart blijft gewoon het nieuwe zwart.

8. Neem óf een kat, of een bank van stof.

9. De meeste problemen gaan vanzelf voorbij. Maak je er niet te druk om.

10. Bekijk de wereld vaak door de ogen van iemand anders. Je knapt er zienderogen van op.

11. Wanneer die trui in de winkel al een beetje kriebelt, maakt-ie je helemaal gek als je 'm thuis aan doet.

12. Het is de moeite waard om in hele fijne sokken te investeren.

13. Je kunt nooit genoeg liefde tonen.

14. Een gesprek met een vriend(in) is nooit een verspilling van je tijd.

15. Wanneer je buikgevoel iets zegt, luister er dan naar!

16 Hoe hard het ook regent, een wandeling in het bos is de beste remedie tegen bijna alles.

Lees ook:  Toe aan een nieuwe auto of je oude verkopen? Zo bereken jij de waarde van een auto.

17. Een huisdier is een aanvulling in je leven. Altijd.

18. Koop die jurk!

19. Het maakt niet uit of je iets zelf hebt gemaakt. Wat er wel toe doet: hoe smáákt het?!

20. Probeer echt om je niet druk te maken wat anderen van je vinden. Moeilijk, maar het gaat steeds beter.

21. Stel meer vragen dan dat je antwoord geeft.

22. Alle diëten zijn onzin. Minder eten, en minder suiker. Punt.

23. Een dutje doen is heerlijk en je hoeft je er absoluut niet voor te verontschuldigen.

24. Hoe minder dingen je bezit, hoe minder de dingen jou bezitten.

Aanvullingen zijn welkom!

Ingezonden door Anneke van Maas. Wil je ook een paar mooie levensinzichten delen? Mail ze naar de redactie.

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down