150 jaar oude porseleinfabrikant opent magazijn voor schatzoekers

3 mei 2016
371

De Japanse Kouraku Kiln bestaat sinds 1865 en produceert als meer dan 150 jaar porselein. Gedurende al deze jaren heeft de fabriek comme pottenbakkerij een flinke voorraad opgebouwd die om een of andere reden nooit verkocht is. Schotels, kopjes, schalen, borden, alles ligt opgestapeld in flinke kratten van voor tot achterin het magazijn. Werknemers gebruiken soms een fiets om hier van A naar B te komen, zo groot is het. Zelfs de eigenaren hebben eigenlijk geen idee meer wat er nu eigenlijk precies ligt. Een walhalla!

Schatzoeken in een Japans keramiekmagazijn

Kouraku Kiln4 Kouraku Kiln3

Maar, en nu komt het mooie, ze willen graag van hun voorraad af. Daarom organiseren ze nu speciale openingstijden voor schatzoekers die hier hun slag kunnen slaan. Nu is Japan niet naast de deur, maar mocht je in de buurt zijn dan is dit hoe het werkt:

  • Je reserveert telefonisch (ze laten 10 mensen per dag toe)
  • Bij aankomst krijg je een tour van 30 minuten door het magazijn.
  • Dan start het schatzoeken: je krijgt een paar handschoenen, een zaklamp, een mand en 90 minuten de tijd.
  • Alles wat in de mand past, mag je mee naar huis nemen.
  • Er zijn 2 opties: met de duurdere variant krijg je toegang tot een sectie waar ze uitgebreid beschilderd porselein hebben staan.

Het is dat het niet om de hoek ligt, maar o wat zouden we hier graag die 90 minuten onze gang gaan...

Kouraku Kiln5 Kouraku Kiln2

[hr]

Anderen bekeken ook: Kintsugi | Een ode aan prachtige imperfecties

kintsugi humade

[hr]

Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

[mc4wp_form id="15395"]

Lees ook:  De kunst van het kunst kopen: 6 nuttige tips van de experts

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down