15 wijsheden van Winnie de Poeh over vriendschap

15 januari 2018
2123

Winnie de Poeh heeft een prachtige kijk op de wereld met uitspraken die ons kunnen blijven inspireren. Bij Paradijsvogels Magazine schreven we al eerder over de beer waar Winnie op is gebaseerdnu verzamelden we de 15 mooiste uitspraken over vriendschap. Zijn nuchtere en trouwe kijk op het leven en zijn vrienden moedigen ons aan om net zo'n goede vriend te zijn voor onze dierbaren. 

 

1. Je kunt niet in jouw hoek van het bos blijven wachten tot anderen naar jou toe komen. Jij moet soms naar hen toe.

2. Wij zullen vrienden blijven voor altijd. Wacht maar af.

 winniethepooh

3. We realiseerden ons niet dat we herinneringen aan het maken waren. We wisten gewoon dat we plezier maakten.

4. Een vriend is iemand die je helpt als je verdrietig bent en als ze dat niet kunnen, dan liggen ze naast je en luisteren ze.

 winniethepooh2

5. Als er ooit een dag komt waarop we niet samen kunnen zijn, houd me dan in je hart, daar zal ik voor altijd blijven.

6. Elke dag die ik met jou doorbreng is mijn lievelingsdag. Dus vandaag is mijn nieuwe lievelingsdag.

7. Hoeveel geluk heb ik dat ik iets heb dat vaarwel zeggen zo moeilijk maakt.

8. Loop niet achter me; ik zal niet leiden. Loop niet voor me; ik zal niet volgen. Loop naast me en wees mijn vriend.

9. Als er een morgen is waarbij we niet samen zijn, dan is er iets dat je altijd moet onthouden: je bent dapperder dan je gelooft, sterker dan je lijkt en slimmer dan je denkt.

 winniethepooh3

10. Het is niet wat we hebben, maar wie we hebben.

11. Het leek erop dat ze altijd al vrienden waren en altijd zouden zijn. Tijd kon veel veranderen, maar dat niet.

12. Een dag zonder een vriend is als een pot zonder een enkele druppel honing er in.

13. Als jij leeft om 100 te worden, hoop ik dat ik leef om 100 min 1 dag te worden, zodat ik nooit hoef te leven zonder jou.

 winniethepooh5

14. Hier samen, vrienden voor altijd. Sommige dingen lijken zo te moeten zijn en dat zijn ik en jij.

15. Een vriend is een van de fijnste dingen die je kunt hebben en een van de beste dingen die je kunt zijn.

 

Lees ook:  Prachtige opname van een golvende storm

Nog meer mooie wijsheden uit boeken van vroeger? Lees hier de subtiele wijsheden uit het boek De Geheime Tuin.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De twaalf Olympische Griekse goden en godinnen

Handige tips voor het onderhouden van je eigen groente in de tuin

Welke bezienswaardigheden in Londen zijn er gratis?

De kracht van creatieve dagelijkse rituelen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings