De 15 mooiste quotes over moeders

13 november 2022
55
moeder quotes

Je moeder, naast dat ze jou op deze wereld heeft gebracht, heeft ze er ook voor gezorgd dat je een eigen identiteit ging ontwikkelen. Moeders zijn op alle mogelijke manieren inzetbaar. Mocht het namelijk iets minder met je gaan, dan is de schouder van je moeder het állerbeste om op uit te huilen. Maar mocht je iets te vieren hebben, dan is niets zo leuk dan het te vieren met je eigen moeder. Na loop van tijd wordt ze je allerbeste vriendin. Een vriendin die werkelijk alles van je weet, zelfs als je het niet verteld.  

Hechte band

Er is vroeger zelfs een onderzoek geweest met resusaapjes. Hierbij werden ze direct na de geboorte gescheiden van hun echte moeder. Direct daarna creëerden ze een voorkeur voor een surrogaatmoederaap (ontzettend lang woord) van zacht materiaal. Zelfs toen de voeding werd weggehaald bij de zachte moeder, en er alleen voeding was bij de harde, bleven de aapjes bij de zachte. Hieruit trokken de onderzoekers de conclusie dat de hechtingsrelatie eerder op de behoeften van liefde, dan op voeding wordt gebaseerd.

Dit onderzoek is – logischerwijs – nooit bij mensen uitgevoerd. Maar het geeft wel een beeld van hoe de apen erover denken. Veel mensen herkennen dit gevoel dan ook.

Een moeder hebben is ontzettend belangrijk in je leven. Maar het onderhouden van een sterke band zal voor veel mensen lastig zijn. Dat kan onder andere komen door grote meningsverschillen, of door bijvoorbeeld een studie/ reis naar het buitenland. Dagelijks contact behouden is dan eenmaal heel ingewikkeld.

Lees ook:  In dit Japanse restaurant wordt niks weggegooid

De quotes

Mocht je deze blog lezen, en een tijdje willen afdwalen in de vijftien prachtige quotes. Blijf dan bij de gedachten van je moeder. Zeer waarschijnlijk zij het belangrijkste persoon in je leven. De quotes komen onder andere van: Princess Diana, moeder Teresa, Leonardo DiCaprio, Phil Bosmans en Rudyard Kipling. Veel lees plezier!

Mocht je meer quotes en gedichten willen lezen? Bekijk dan zeker de gedichten van Toon Hermans.

Over de auteur

WebWings

Recente berichten

Stilte retraites in Nederland

Klimhortensia – Hoe moet je ze snoeien en verzorgen?

Wat als je het even niet meer weet?

Top 10 mooiste plekken op Sardinië

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings