De 15 mooiste quotes over moeders

13 november 2022
1204
moeder quotes

Je moeder, naast dat ze jou op deze wereld heeft gebracht, heeft ze er ook voor gezorgd dat je een eigen identiteit ging ontwikkelen. Moeders zijn op alle mogelijke manieren inzetbaar. Mocht het namelijk iets minder met je gaan, dan is de schouder van je moeder het állerbeste om op uit te huilen. Maar mocht je iets te vieren hebben, dan is niets zo leuk dan het te vieren met je eigen moeder. Na loop van tijd wordt ze je allerbeste vriendin. Een vriendin die werkelijk alles van je weet, zelfs als je het niet verteld.  

Hechte band

Er is vroeger zelfs een onderzoek geweest met resusaapjes. Hierbij werden ze direct na de geboorte gescheiden van hun echte moeder. Direct daarna creëerden ze een voorkeur voor een surrogaatmoederaap (ontzettend lang woord) van zacht materiaal. Zelfs toen de voeding werd weggehaald bij de zachte moeder, en er alleen voeding was bij de harde, bleven de aapjes bij de zachte. Hieruit trokken de onderzoekers de conclusie dat de hechtingsrelatie eerder op de behoeften van liefde, dan op voeding wordt gebaseerd.

Dit onderzoek is – logischerwijs – nooit bij mensen uitgevoerd. Maar het geeft wel een beeld van hoe de apen erover denken. Veel mensen herkennen dit gevoel dan ook.

Een moeder hebben is ontzettend belangrijk in je leven. Maar het onderhouden van een sterke band zal voor veel mensen lastig zijn. Dat kan onder andere komen door grote meningsverschillen, of door bijvoorbeeld een studie/ reis naar het buitenland. Dagelijks contact behouden is dan eenmaal heel ingewikkeld.

Lees ook:  Hoe kun je omgaan met trauma triggers

De quotes

Mocht je deze blog lezen, en een tijdje willen afdwalen in de vijftien prachtige quotes. Blijf dan bij de gedachten van je moeder. Zeer waarschijnlijk zij het belangrijkste persoon in je leven. De quotes komen onder andere van: Princess Diana, moeder Teresa, Leonardo DiCaprio, Phil Bosmans en Rudyard Kipling. Veel lees plezier!

Mocht je meer quotes en gedichten willen lezen? Bekijk dan zeker de gedichten van Toon Hermans.

Lees ook gedichten bij overlijden oma.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het mysterie van Aurora: een natuurlijk lichtspektakel

Alles wat je moet weten: emigreren naar het buitenland!

Hollandse hoogtepunten: wat Nederland zo mooi maakt

Van bureaus naar bytes: de moderne werkplek

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down