15 inspirerende passages uit De Kleine Prins

27 februari 2017
1758
de kleine prins quotes

De Kleine Prins is zo'n boek dat je je hele leven kunt blijven leven lezen en er telkens weer nieuwe dingen in ontdekken; eerder schreven we al over wetenschappelijk onderbouwde levenslessen uit het boek.

Op school was het soms een beproeving om je er in het Frans doorheen te moeten worstelen, daarnaast openbaarden ook niet alle diepere lagen van het boek zich wanneer je het op jonge leeftijd las. Maar hoe ouder je wordt, hoe meer bijzondere dingen er in het boek lijken te staan. Van passages die een glimlach op je gezicht toveren, tot zinnen die je met een andere blik naar jezelf en de wereld laten kijken.

Voor iedereen bij wie De Kleine Prins ook een bijzondere plek in het hart en de boekenkast inneemt, verzamelden we een paar van de mooiste stukken:

1. Enkel met het hart kun je echt zien. Het wezenlijke is onzichtbaar voor het oog.

2. Soms kan het geen kwaad om je werk uit te stellen tot een later moment.

3. Alleen kinderen weten wat zij zoeken.

4. Er bestaat geen winkel waar je vriendschap kunt kopen.

de kleine prins quotes

5. Alle mensen bezitten de sterren. Maar ze betekenen niet voor iedereen hetzelfde.

6. Volwassenen begrijpen de dingen niet uit zichzelf, het is vermoeiend voor kinderen om ze altijd maar uit te blijven leggen hoe de dingen echt werken.

7. Wanneer iemand bloost, betekent dat niet gewoon 'ja'?

8. Alle volwassenen waren ooit kinderen. Maar niet iedereen weet dat nog.

de kleine prins 4

9. Een stapel stenen houdt op een stapel stenen te zijn waneer één man het beeld van kathedraal erbij denkt.

10. Als je een schip wil bouwen, roep dan geen mannen bij elkaar om hout te verzamelen, het werk te verdelen en orders te geven. In plaats daarvan, leer ze verlangen naar de enorme eindeloze zee.

11. "Waar zijn de mensen?", vroeg de Kleine Prins ten slotte. "Het is een beetje eenzaam in de woestijn". "Het is ook eenzaam wanneer je onder de mensen bent", zei de slang.

12. Volwassenen houden van cijfers.. Wanneer je hen vertelt dat je een nieuwe vriend hebt stellen ze je nooit vragen over echt belangrijke dingen. Ze zeggen nooit 'Hoe klinkt zijn stem? Van welke spelletjes houdt hij? Verzamelt hij vlinders?' In plaats daarvan willen ze weten hoe oud hij is, hoeveel hij weegt en hoeveel zijn vader verdient. Door deze getallen denken ze dat ze iets over hem te weten zijn gekomen.

13. In het leven zijn geen oplossingen, er zijn krachten werkzaam: je moet ze hanteren en de oplossingen volgen vanzelf.

14. Voor reizigers zijn de sterren een gids. Voor anderen zijn ze alleen hele kleine lichtjes.

15. Wat de woestijn zo mooi maakt is dat zij soms een waterput verbergt.

(Opnieuw) dit boek lezen, of het cadeau geven aan iemand? Bestel het hier.

 

Lees ook:  Biografie panel | Leonard Cohen: geboren voor de melancholie

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings