13 meest kleurrijke steden ter wereld

3 december 2020
170

Reizen prikkelt de zintuigen, vooral als de beoogde bestemming bekend staat om zijn levendigheid. De mensen van Culture Trip hebben de wereld afgezocht om 13 van de meest interessante en kleurrijke steden te markeren. Je zou bijna alleen naar deze steden vliegen om een foto te trekken!

Tobermory, Isle of Mull, Schotland

De film Edward Scissorhands (1990) toont een buitenwijk met pastelkleurige huizen. U kunt het levensechte equivalent zien door een reis te maken naar Tobermory, de hoofdstad van Mull voor de westkust van Schotland. Er wonen slechts 900 mensen in dit kleine dorpje, maar dit dorp staat bekend omdat het te zien was in het BBC programma Balamory.

 

Barcelona, Spanje

Barcelona staat bekend om zijn opvallende architectuur en is een feest voor de zintuigen. Als u op zoek bent naar iets lekkers, maak dan een uitstapje naar Park Güell, een beroemde groene ruimte met lichte gebouwen en interessante mozaïeken.

Guanajato, Mexico

Mexico, een van de meest populaire vakantiebestemmingen ter wereld, staat bekend om zijn kleurrijke dorpen en resorts. En als het gaat om het schilderen van hun huizen, houden de inwoners van Guanajuato zich niet in. Kom hier voor een bezoek en je zult versteld staan ​​van een zee van levendige tinten tegen rotsheuvels in een stad die ooit beroemd was om de zilverwinning.

Zürich, Zwitserland

In Zürich is luxe "a way of life", en je zal het merken als je iets doet dat zo ogenschijnlijk eenvoudig is als gaan zitten voor een brunch. Terwijl je in de stad bent, krijg je de kans om een ​​volledig scala aan weelderige ontbijten en lunches te proeven, waarbij het eten op je bord er net zo goed uitziet als het smaakt, en de plaatsen die je tijdens je reizen zult zien net zo eclectisch en duur zijn. op zoek. Het is geweldig om te zien dat kleur hier op zo'n stijlvolle manier wordt gebruikt.

Lees ook:  De mooiste stranden van Sicilië

St. Johns, Newfoudland en Labrador, Canada

Europese ontdekkingsreizigers kwamen hier voor het eerst aan in de 15e eeuw, waardoor St. John’s een van de oudste steden van Canada is. Net als sommige van de andere plaatsen op deze lijst, heeft het geen tekort aan kleurrijke woningen. Zorg ervoor dat u naar Jellybean Row gaat om enkele fantastische voorbeelden te zien van heldere eigendomsfronten. De kapiteins van de schepen die hier woonden, zouden er alles aan doen om hun huizen in levendige kleuren te schilderen, zodat ze ze gemakkelijk vanaf het water konden zien.

 

Rio de Janeiro, Brazilië

In 2010 rekruteerde de Braziliaanse regering Nederlandse kunstenaars om van de sloppenwijken van de stad een gedenkwaardig project te maken. Het resultaat is opvallend, vooral in de Favela Santa Marta. Het hele proces had kunnen overkomen als een geforceerde poging om het uiterlijk van de plek te veranderen, maar een aantal lokale bewoners waren ook betrokken bij het omtoveren van deze favela in wat nu een van de veiligste plekken is om te bezoeken in Rio de Janeiro. Dit is een plek die barst van de lokale trots, wat blijkt uit een van de wandeltochten die hier worden aangeboden.

 

Wroclaw, Polen

Toeristen trekken massaal naar het oude centrum van Wroclaw, aan de rivier de Oder in het westen van Polen, om door de schilderachtige geplaveide straten en vele bruggen te slenteren. De gebouwen langs de straten zijn echter de echte blikvangers, met hun schitterende combinatie van historische architectuur en rijkelijk beschilderd hout.

Lees ook:  Camper huren: 6 handige tips

 

Valparaiso, Chili

Valparaiso wordt beschouwd als het culturele centrum van het land en is ook een plek waar u prachtige zeevaartschepen kunt bewonderen. Dit is een havenstad en er is een bijna constante stroom elegante boten om van te genieten naast de kleurrijke gebouwen op het land.

 

Burano, Italië

Veel mensen weten dat ze toestemming moeten krijgen van de huisvestingsautoriteiten voordat ze grote veranderingen in hun woning aanbrengen. In Burano hebben bewoners toestemming van de overheid nodig voordat ze hun huizen schilderen. Geen twee naast elkaar liggende woningen zijn op dezelfde manier geschilderd en het resultaat is een wirwar van contrasterende kleuren.

 

Kaapstad, Zuid-Afrika

Kaapstad is waar luxe en kleur in harmonie samengaan, en de stad is beroemd om zijn weelderige huizen die zeker een blijvende indruk zullen achterlaten. Velen bevinden zich ook in gebieden met een prachtig kustlandschap. De wijk Bo-Kaap heeft een rijke en multiculturele geschiedenis en de veelkleurige huizen, geschilderd in heldere, levendige tinten, getuigen daarvan.

 

Boston, Massachusetts

Bekend om zijn bruisende culinaire scene en multi-etnische gemeenschap, maar ook omdat het de geboorteplaats is van een natie, trekt Boston iedereen uit alle lagen van de bevolking, van academici tot socialites. De stad heeft ook tal van jaarlijkse evenementen om een ​​bezoek aan te plannen, waarbij Halloween een bijzonder hoogtepunt is. De straten lichten op als mensen samenkomen om feest te vieren op plaatsen zoals het historische Beacon Hill.

 

Jaipur, India

In de 18e eeuw, om de komst van de Prins van Wales te vieren, gaf Maharaja Sawai Ram Singh opdracht om de Indiase stad Jaipur roze te laten kleuren. En het is nog steeds roze - op alles van de boulevards tot historische bezienswaardigheden. De paleizen van Jaipur behoren tot de beste ter wereld en trekken bezoekers van overal.

Lees ook:  De mooiste wandelroutes in Kaapstad, Zuid-Afrika

 

New York City, Verenigde Staten

New York City bestaat uit vijf stadsdelen en doet zijn bijnaam van de stad die nooit slaapt echt eer aan. Van de billboards van Times Square tot de weelderige landschappen van Central Park, het pulseert met een onmiskenbare en constante energie. Als je voorbij de weliswaar indrukwekkende skyline kunt kijken, vind je op de begane grond een plek vol kleur op de meest onverwachte plekken.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings